Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1727

Tema: Hrvatski jezik

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Može se reći i jedno i drugo, ali razina je hrvatska riječ (nivo je galicizam).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

odlična tema, da se o stručnim terminima raspravljati, ali kada me pozovu na "LATE NIGHT SHOPPING u WEST GATE SHOPPING CITY" i shvatim da je u čitavoj reklami samo U hrvatsko, zaista sam tužna.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    odlična tema, da se o stručnim terminima raspravljati, ali kada me pozovu na "LATE NIGHT SHOPPING u WEST GATE SHOPPING CITY" i shvatim da je u čitavoj reklami samo U hrvatsko, zaista sam tužna.
    To je rezultat averzije prema hrvatskim riječima. I pomodnosti. I pokondirenosti. I neznanja. I još koječega. Počne s riječju-dvije, a završi cijelim sintagmama. I ja sam nekad bila tolerantnija prema tuđicama, ali ovaj primjer zorno pokazuje zašto ih ipak ne smijemo olako puštati u svoj jezik.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ovo je tragikomično

no općenito sami nazivi tih centara... avenue mall, city center, west gate, king cross... wtf (a ja sam kao otvorena prema tuđicama. bar kad je elektroskupnica u pitanju )

ono kužiš coach nas je prvo vodio na team building da podignemo team spirit i onda smo svi zajedno išli u late night shopping i nakon toga potegnuli all-nighter uz hardcore clubbing.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ovo je tragikomično

no općenito sami nazivi tih centara... avenue mall, city center, west gate, king cross... wtf (a ja sam kao otvorena prema tuđicama. bar kad je elektroskupnica u pitanju )

ono kužiš coach nas je prvo vodio na team building da podignemo team spirit i onda smo svi zajedno išli u late night shopping i nakon toga potegnuli all-nighter uz hardcore clubbing.

To je ono što mene osobno smeta.
    Druga je priča ako postoje neka terminologija u poslu za koju je teško naći hrvatsku riječ.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •