nenaa prvotno napisa
Još jedan detalj, ja sam išla sa mamom. Službenica joj je u dahu objasnila da kad otvara devizni SELF ACCOUNT, onda isto može koristiti NET-Banking, ali tada može imati odmah uvid u sve ACCOUNTE koje ima u njihovoj banci jer imaju uslugu SELF YOUSER u kojoj dobije TAN tablice (koje nije pokazala), ja u OTP imam token pa sam i ja zinula. E onda je moja mama poput pokislog miša mucajući izgovorila "MOLIM???"
E tad je krenulo polako i hrvatski, ali je djelatnica bila nekako ponosna i duplih pluća, ponosna misleći da nas je ostavila bez daha. Da je, ali ne jer smo si mislile wow. I ne smatram da je to problem banke, nego pojedinca. Meni bi bilo neugodno da netko treće generacije stane ispred mene poslovno, a ja krenem "Gospođo imate prekrasni T-shirt, ali ova fuksija boja bi vam bila bolja da je više blue. Imam vam ja super kolegicu, ona vam je zadužena za outfit middle age (da me je razumjela poslala bi me u *.m.), sad ću vam je poslati.
Samo mislim da tim tuđicama nema mjesta u poslovnom svijetu. Ali opet postoje internacionalni izrazi koje ne treba mjenjati, pa ne vidim razloga da se e-mail zove nekako drugačije jer ga prije 30-50-70 god. nije niti bilo. Pa je izvoran kakav je i nastao. Ali cool, Pr, i slične gluposti su novotarije koje su došle da bi se bilo "COOL".
Nikad nećemo na plavom prometnom znaku napisat B umjesto H jer cijeli svijet ima H. A prometni znakovi imaju ne znam niti sama koliko godina.