Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
Nemojte me kamenovati zbog ovog što ću napisati - meni se sviđaju te nove jezične tvorevine, hendlanje, mejlanje, lajkanje itd jer uvode novu dimenziju u uštogljeni književni jezik.
Volim kad ina33 napiše polu engleski post pa mi treba 5 iščitavanja prije nego shvatim što je pjesnik htio reć.

A da sam polu-pismena, jesam. Što ću, tako je u mojim krajevima. I ne smeta mi to. Jezik je znanost, pa ostavljam književni jezik onima kojima je to struka.
Čuj, to su ti dvije različite kategorije... Jedno je govorni jezik (danas je ovdje hendlanje, mejlanje i slično... prije 100 godina bile su riječi tipa nahtkasl, cajtungi, šlafrok i slično, opet iz pretežno korištenog stranog jezika).

Književni jezik trebao bi biti čist. To NIJE jezik foruma i ulice, to čak nije ni jezik novina, to je jezik ozbiljnije literature - udžbenika, stručnih knjiga i lijepe književnosti.

Izraelci imaju čak poseban ured koji za sve novotvorevine izmišlja riječi u duhu hebrejskog jezika. Nisu ni Slovenci puno drugačiji - kod njih se cd zove "zgoščenka", tv serija se zove "nadaljevanka" ili "nanizanka", čak se i tepih (njem. Teppich) zove preproga. Daleko smo mi od toga, ali naš mentalitet nam nikad neće dozvoliti da imamo tako nešto. Mi uvijek mislimo da je nešto tuđe odmah i bolje.