-
Administratorica
još jedna tema o hrvatskom jeziku, ha?
ne znam dal da vas preacim na neku od postojećih, jer smo već jako dobro raspravile o puno toga, i problematizirale nekoliko stvari
ili da nastavimo ispočetka? 
nego, meni je 1. nenormalno da se standard zove Hrvatski KNJIŽEVNI jezik - jer bi onda to trebao biti upravo to, tj. pisani jezik. Mislim da bi bilo 100 puta normalnije da se zove Hrvatski standardni jezik
2. o pravopisima neću ni govorit
3. o jezičnoj politici bolje da šutim, jednako mi je bedasto i pretjerano korištenje anglicizama kao i pretjerano korištenje i forsiranje hrvatskih 'izmišljenih' riječi koje doslovno siluju hrvatski jezik i trajno oštećuju mozgove govornika
4. ne kužim nepismenost. Ok, masu ljudi je nepismena unatoč dugogodišnjem školovanju, što upravo jako puno govori o školskom sustavu. ALI pobogu, u programima za pisanje (npr. word) postoji provjera pravopisa. Pa kad fulaš č i ć lijepo ti podcrta, označi crvenim pa vidiš da nešto nije u redu. Imam nula tolerancije za nepismeno napisane službene dopise
5. novine izostavljam iz svih kategorija. Ne vrijedi utrošiti niti jednu jedinu riječ na njihov jezik
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma