Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 146 od 146

Tema: "Pametni" komentari okoline

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hrčkić, :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

he he, baš smo zadrte seljakuše...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Danas sam dobila par bisera
    1. Trebam nositi masku preko usta
    2. Dijete ne čuje, možeš lupati koliko god hoćeš pa i kad se probudi iz sna (onako vrišteći) to nikako nije bilo zbog toga što netko lupa.
    3. Dijete se ne smije, ono pravi grimase [ako ja kažem da se smije onda se smije]
    ....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A meni šogorica savjetuje da sad malom pošto više ne siki noću nego lijepo mirno spava do jutra, ubacim naveče bočicu da ne ide siroče gladan na spavanje! Kad ga već izgladnjujem cijeli dan! Ona ima curku od 2,5 godine koju nije dojila jer navodno nije imala mlijeka (sad znam da nije imala strpljenja). Sad treba stići druga beba a ona već zna da ni za nju neće 100% imati mlijeka jer ju ništ ne bole sike. I tko onda kaže da intelektualke ne doje a ove ostale da!?! (Da se razumijemo, ne mislim nikoga vrijeđati.)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sunac prvotno napisa
    ona već zna da ni za nju neće 100% imati mlijeka jer ju ništ ne bole sike
    svašta smo čuli, al ovo... :shock:

ne znaš jel da se smiješ il plačeš...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj sunac prvotno napisa
    ona već zna da ni za nju neće 100% imati mlijeka jer ju ništ ne bole sike

ne znaš jel da se smiješ il plačeš...
    Potpisujem.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oh, čula sam ja isto tako svašta.

O malim grudima i posljedičnom nedostatku mlijeka neću ni početi pričati.

Jedan gospodin je, piljeći u moje grudi (zna da dojim) rekao da njegova snaha ne može dojiti "jer joj ne strše bradavice". (Ne znam što on misli, da mi koji dojimo imamo dvije antene koje hodaju ispred nas i raskrčuju nam put?!)

A jedna mlada dama koja nije čak ni trudna uredno misli da neće moći dojiti, jer "ni njezina mama nije imala mlijeka, a to je nasljedno".

Zaista se pitam - smijati se ili plakati?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    plakati, plakati

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A jedna mlada dama koja nije čak ni trudna uredno misli da neće moći dojiti, jer "ni njezina mama nije imala mlijeka, a to je nasljedno".

definitivno plakati..a da ti nju malo dovedes ovde?

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tribalo pisat sanja napisa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Educirati.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    a da ti nju malo dovedes ovde?
    Oh, u mom krugu prijateljica i poznanica nema nijedne koja nije dobila link na Rodin portal i forum.

Međutim, one su punoljetne i odrasle osobe i kao takve su same odgovorne za dubinu i kvalitetu edukacije koju žele usvojiti, kao i, na kraju krajeva, svijest o tome da rade nešto dobro za svoje bebice i sebe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

po pitanju edukacije - potpisujem sanju, nema tu neke značajnije pomoći, zato sam i napisala 'plakati'
    ne da ne treba pokušavati, dapače, ali tužno je koliko ljudi se zadovoljava površnošću i osrednjošću ... u svim aspektima svega, na žalost

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jedan gospodin je, piljeći u moje grudi (zna da dojim) rekao da njegova snaha ne može dojiti "jer joj ne strše bradavice". (Ne znam što on misli, da mi koji dojimo imamo dvije antene koje hodaju ispred nas i raskrčuju nam put?!)
    Joooj....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jučer nam bili u gostima MM-ov rođak i njegova žena koja je trudna i ima curicu od 2,5 godine. I tako nešto mi o dojenju, i kaže ona da je dojila malu ispočetka, ali kad je vidjela da to baš ne ide odustala. S obzirom da je trudna i čeka je dojenje (bar se ja nadala da je tako), pitam je kao kakve je imala probleme, da bi ona počela nešto o tome kako je radila grešku dojeći pola sata umjesto 15 minuta, pa uništila bradavice. Počela sam joj objašnjavat da to nema veze s dužinom podoja nego s položajem i da i ja nekad dojim i po sat vremena i nemam problema. Ona je mrtvo hladno dodala da je puno lakše napraviti bočicu, nego se gnavit s dojenjem :shock:. Kad sam je pitala kako joj može biti lakše usred noći ustajat, prokuhavat vodu, pravit bočicu... odgovor je bio; ajde, majke-ti, pa nisam se ja dizala nego moj muž..
    Kako tužno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma moš ti educirat bisere!!! Imaju komp i internet, al kad su zanimljivije igrice, glazba i X-rated materijali. Sjest pa plakat, ništ drugo!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

najgore je što se, kada nekome pokušaš argumentirano objasniti probleme oko dojenja, mitove i istine, taj najčešće nađe uvrijeđen - "gdje si ti sad mene našla učiti"

Ja uglavnom nosim (kao prava Roda) sve letke sa sobom pa ih pokušam nenametljivo dati, samo kao informaciju, a onda je odluka na njima.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jedan odgojni biser:

naišle smo zara i ja u jednom shopping centru na dečkića koji se igrao s vojničkim kamionom i vojnicima. zari se oči zacaklile nad tim (njoj je to samo bio autić s malim čovječuljcima) i moli dečka da joj pokaže i da se malo poigra s tim.
    uto upada baka od dečkića, mrtva ozbiljna: "ma hajde, pa nije to za curice! što će ti to, zašto bi se ti time igrala? pa to ti stvarno nije za curice!"
    zara se okrene meni totalno u šoku i sa suzama u očima: "mama, zašto to nije za curice?".
    jasno, odmah sam joj rekla da je to naravno i za curice i da ako joj se jako sviđa da ću joj ja kupiti kamion s čovječuljcima i bla bla.... baka me gledala kao da sam s marsa pala, ali, srećom, kad je čula mene, odmah je i ona rekla "ah da, pa može se i curica s tim igrati"
    ali, mrzim mrzim stereotipe

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

OT, ali to je kao s bojama odjeće. Vi koje imate male bebe uvijek možete reći ono nedavno spomenuto na forumu: kad vas pitaju jel za curicu ili dečka, reći - za oboje.
    Ali meni čim vide Leu odmah vade sve rozo i crveno, a ja obožavam plavo

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    OT, ali to je kao s bojama odjeće. Vi koje imate male bebe uvijek možete reći ono nedavno spomenuto na forumu: kad vas pitaju jel za curicu ili dečka, reći - za oboje.
    Ali meni čim vide Leu odmah vade sve rozo i crveno, a ja obožavam plavo
    Kod nas isto, jer svi do jednog (jedne) misle da je Lovro cura i to bez obzria koliko "muški" bio odjeven....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Kod nas isto, jer svi do jednog (jedne) misle da je Lovro cura i to bez obzria koliko "muški" bio odjeven....
    supatnice

ali ja volim kupovati na ženskom odjelu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj mamma san prvotno napisa
    supatnice

ali ja volim kupovati na ženskom odjelu
    Nadopuna...dječjom. I moram reći da prije trudnoće sam i ja obožavala kupovati po dječjim odjelima....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

podrazumijeva se

(btw najljepša trenirka i majica koje momentalno nosi kupljene su na ženskoj strani tintilinića - trenirka ima plave hlačice i pistacija gornji dio, a majica je bijelo/maslinasta, pa nek' mi netko objasni zašto bi to bila odjeća za curice a ne za dečke...)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

lutonjica: zara se okrene meni totalno u šoku i sa suzama u očima: "mama, zašto to nije za curice?"

tako je i mene lucija pitala da li je spiderman za curice. odgovorila sam joj protupitanjem: jel ga ti gledaš? rekla je samo - pa da...

jedno je vrijeme tražila da joj kupimo rozu pušku
    komenatri su bili - nije puška za curice (moj cerek je bio da je ipak tražila rozu )
    objasnila sam da puška nosi zlo, ljudi budu ranjeni, ubijeni, da je to strašno

bed je kaj malu djecu trpaju u glupe kalupe i stereotipe
    lucija ima lutkice (barbie je dobila na poklon), autiće, kuhinju, nogometnu loptu itd.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a dobivate li pametne komentare na svoju trudnicku odjecu i opcenito outfit?
    neki dan sam dosla svojima poslije posla pa su me zgrozeni pitali: nisi valjda tako obucena bila na poslu??? naime, nosim uske majice i uske hlace, trbuh se fino vidi. pa su mi isli objasnjavati da to nije lijepo, pristojno, da trebam oblaciti dugacke tunike itd
    najbolje mi je bilo kad me baka pitala da zasto mi muz ne da koju svoju lijepu siroku kosulju da navucem preko ovoga sto imam na sebi
    mislim, hebate, jel sramota imat trbuh??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Šuti, ti si bar udana. 8)
    Probaj si zamisliti komentare na moje uske majice, a nemam niti prsten...

Uske hlače ne nosim jer sam dobila skoro 20 kila, bilo bi i više nego neukusno.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kvalitetno druzenje trudnica 2.put

evo na proljetnicama je pala ideja da bi se mogle opet naci mi trbusaste pa otvaram novi topic.

luna predlaze 27.3 ponedjeljak u popodnevnim satima. kako stojite s tim? a mjesto? hocemo opet igraonicu na velesajmu? valjda ce biti malo toplije nego zadnji put.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no, strasno sam pametna...
    fidji, daj brisi ovaj post, htjedoh otvoriti novu temu
    a luni sam htjela reci:

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

sedamdesetih i osamdesetih, a vjerovatno i ranije se pokušavalo što više "sakriti" trudnoću širokim tunikama, treger hlačama itd. takav je jednostavno bio kodeks ponašanja. tek su nedavnih godina trudnice počele izbacivati svoje stomake i pokazivati ljepotu drugog stanja. ja obožavam vidjeti kada trudnica istakne svoju debelu stomačinu i jedva čekam da i moja naraste pa da ju mogu svima pokazivati
    no izgleda da su naše bakice još uvijek u zastarjelom razmišljanju...kao i u većini stvari

Mene najviše nervira kada netko kaže da će ovo ili ono KADA BEBA OŽIVI....znam zašto se to tako govori, ali mi stvarno grozno zvuči to oživljavanje....sva se naježim

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sam se baš i ja nedavno pitala!

Ni u jednoj svojoj trudnoći nisam dobila nikakav negativan komentar na svoju odjeću, iako nosim većinom uske stvari, međutim, gledala sam njemačke i austrijske kataloge s trudničkom oblekom i u opisima mnogih komada odjeće naišla na formulacije tipa "u ovom uopće nećete izgledati trudno", "ovo će pouzdano sakriti vaš trbuh", "vrlo seksi i izazovno, zaista nećete djelovati kao trudnica" i slično.

:?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    treger hlačama
    Oh, ja obožavam tregerice!

A uopće ne skrivam trbuh, nego fino obučem usku dolčevitku i na njih tregerice, to mi je super!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam uživala pokazivati svoj trbuh, na užas i zgražanje okoline !

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Oh, ja obožavam tregerice!

A uopće ne skrivam trbuh, nego fino obučem usku dolčevitku i na njih tregerice, to mi je super!

Eh pa postoje tregerice koje fino istaknu tibicu, a i one koje izgledaju kao vrečetina pa ju sakriju

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

"u ovom uopće nećete izgledati trudno", "ovo će pouzdano sakriti vaš trbuh", "vrlo seksi i izazovno, zaista nećete djelovati kao trudnica" i slično. :?
    hm, sad si me zabrinula
    mora da sam ja neki freak jer meni su trudnice baš seksi :D
    pretpostavljam da je u meni ostao neki arhaični nagon za produženjem vrste, a koji trudnoću povezuje s dokazanom plodnošću

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    hm, sad si me zabrinula
    mora da sam ja neki freak jer meni su trudnice baš seksi :D
    pretpostavljam da je u meni ostao neki arhaični nagon za produženjem vrste, a koji trudnoću povezuje s dokazanom plodnošću
    I ja imam jednog takvog doma !

galadriel

Početno

joj bas mi je dosao gust da i ja dodam neke komentare iz okoline, dakle, imam te tri prijateljice, kao super frendice, i onda mi od samog pocetka nes spustaju. Kad smo saznali spol- decko- bile su razocarane i onda su medu sobom, nakon sto su se pomirile s "gorkom" im istinom, rekle nesto tipa - pa nema veze, oblacit cemo mu haljinice...hvala na podrsci...
    pa su se zgrazale i govorile - joj, samo da nebude celavo, a kada pricam kako cu ja imati prirodan porod u vodi samo se smiju, kao sta si ja zamisljam tko sam ja, toliko cu umirati od bolova da cu moliti droge...by the way, jesam li spomenula da niti jedna nema djece!!! :shock:
    Jos me i zivciralo kada su me svaki drugi dan prva tri mjeseca gledale, dizale majicu i govorile - pa nista se nisi udebljala ,ovo sta ti strsi je saloooo, ah...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Glede ovih bisernih ideja
    Mene na cesti susjedi kad vide komentiraju tipa : pa da ti jos mjesec dva i to je to!
    Aja : ne jos dva tri dana i to je to!
    A ono oci ko sarme: pa kak se usudis izaci iz kuce???
    Ja: a dajte mi racite zasto ne?
    Pa kao nije pametno, sta ako dobijes trudove, ili ti pukne vodenjak ?
    Tad ja kao u cudu : a to mi se doma nemoze dogodit?
    I tu prestanu!

Za ne povjerovat!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni su jučer moje prijateljice koje nisam dugo vidjela rekle: pa ti baš dobro izgledaš!
    a ja u čudu.. hvala, a zašto ne bi?
    pa mi smo baš neki dan pričale kako si ti sigurno već ko balon! :shock:

i kad sam pitala sestričnu da mi na mašinu porubi gazice kak obi mi baka mogla oko njih opheklati konac u boji, strina je rekla da je to glupost!
    Gaze se i onako moraju popeglati, pa ih samo zapeglaš sa svake strane...
    a ja kažem da je ovo jednostavnije i praktičnije, a on će na to- ma to su gluposti, izgrebat ćeš dijete s tim gazama a ionako se one isprljaju i bace... to ti ni ne treba... uzmeš krpu kad će mala bljucnuti i poslij ju staviš na iskuhavanje...

a za odjećicu su mi rekli da izmišljam toplu vodu i da dijetetu treba par benkica jer ionako će biti u jastuku, pa valjda moja tetka zna ona je rodila četvero djece i šta im fali :shock:

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iz cista mira jucer meni jedna poznanica: "I nemoj sad stalno mislit o tome da si trudna, zivi normalno, popij si koju casu vina, sta sad!" Ja skoro da sam krenula u objasnjavanje, a ona ce u nastavku: "I ne slusaj nicije savjete, svi ce ti imati neki pametan savjet!"A ja cu: "Rece ona a upravo mi dala savjet!"

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To ti je isto kao i moja mama meni kaze da nek nebudem glupa i da nasjedam na price o dojenju jer ona ni nas nije dojila bas nesto pa smo svi zivi i zdravi ,i nornalni!

Ili kad s necakinjom pokusavam provest neke odgojne metode, (jako puno razgovaram s njom i pokusavam joj objasnit zasto je nesto u redu a zasto nesto drugo nije! Pa mi znaju reci da sta ja njoj toliko objasnjavam da je ona jos mala i da ne razumije! ) Djete ima tri i pol godine i stvarno je mali lumen!
    mada mi i stara stalno komentira tipa , ipak je ona nas odgojila da kad cu ja imat troje odrasle dijece koja su normalna da joj onda mogu prodavat pricei maglu!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vendela prvotno napisa
    mada mi i stara stalno komentira tipa , ipak je ona nas odgojila da kad cu ja imat troje odrasle dijece koja su normalna da joj onda mogu prodavat pricei maglu!
    pa neka sad trpi rezultat svog odgoja: tebe i tvoje dojenje i tvoj pristup odgoju...
    pa na kraju krajeva ona je "kriva" za to

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    pa neka sad trpi rezultat svog odgoja: tebe i tvoje dojenje i tvoj pristup odgoju...
    pa na kraju krajeva ona je "kriva" za to
    Potpisujem!
    i Posve si u pravu!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala bogu, mama mi je tako normalna! Na spomen da ne bih voljela rađati na leđima "u položaju kokca" ona je rekla: "pa naravno, rađati na leđima je katastrofa, ne znam tko je to uopće izmislio". Sa imenima se slaže, za dojenje navija... Sa sveki ne bi tako dobro prošla pa mi ni ne pada na pamet da pokušavam pričat s njom. Najbolja je moja baka koja me oduvijek smatrala mršavom; ona misli da bi trebala imati jedno 15 obroka dnevno, i naravno sve mesne i masne...Ali ne misli ona ništa loše, ima 84 godine i rodila je osmero. Mislim da su savjeti u vezi odgoja puno brojniji i gadniji, nisam probala ali još 100 dana...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene na cesti susjedi kad vide komentiraju tipa : pa da ti jos mjesec dva i to je to!
    I tu prestanu!

Za ne povjerovat!
    Ovo je za krepat. Pa ako ti i doma pukne vodenjak, šta ćeš napraviti? Pa izači ćeš iz kuće!!! (Kako se inače ide u bolnicu, nego kroz vrata...?)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    I tu prestanu!

Za ne povjerovat!
    Ovo je za krepat. Pa ako ti i doma pukne vodenjak, šta ćeš napraviti? Pa izači ćeš iz kuće!!! (Kako se inače ide u bolnicu, nego kroz vrata...?)
    Neko mozda misli da bi to trebalo obavit kroz dimnjak, ko deda mraz!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jucer dok sam cackala povanjskom cvijecu:
    starija zena (inace baka od jedne malecke s komom se moj sin igra) pa dobro susjeda sto se se vi tako opustili i dozvolili toliko udebljati?
    u prvi tren nisam znala sto bi od cuda a onda sam joj rekla da sam usla u 6 mjesec trudnoce, a ona kao sva u cudu
    citaj :Sve mi je u trbuhu koji je sada ogroman.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •