Results 1 to 13 of 13

Thread: Bolovanje nakon spontanog

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Default Bolovanje nakon spontanog

Ne znam da li se o tome vec pisalo, a ako je molim vas da me uputite na temu.
    Na bolovanju sam bila nakon mised ab. i kiretaze ukupno 14 dana.
    Sad bi trebala otici po doznaku, te vidjeh na papiru od ginekologa da se to vodi kao komplikacije u trudnoci, sto mi znaci bolovanje na teret HZZO, a s obzirom da imam dosta vecu placu od 4250 koliko otprilike iznose komplikacije moje pitanje je slijedece:
    Da li doktorica opce prakse moze pisati normalno bolovanje, a ne komplikacije?

bambus99's Avatar

marrtea, kad se bolovanje vodi pod sifrom komplikacije u trudnoci, tada je ono 100% placeno bolovanje. kad sam ja bila na bolovanju nakon kiretaze, 21 dan, doktorica opce prakse mi je stavila šifru koju je stavio moj ginekolog, i bilo mi je placeno 100%, e sad, ja sam 2006,2007 i 2008 god, bila po tri puta po 21 dan na bolovanju i sve pute je bilo tako. dali se sta prominlo od tada,neznam.
    tvoja dokotrica moze na tvoj zahtjev prominit sifru, a sad neznam koliko bi ti to sta mjenjalo

Ares's Avatar

komplikacije iznose 100 % do iznosa 4250 i nešto sitno, e sad ako bi ti dr. bila voljna promjeniti šifru da ide na teret poslodavca, tada bi dobila 80 ili 90% posto plaće (ovisno kako vam je to u firmi ili kolektivnim rješeno), tako da bi trebala izračunati dal ti se isplati. A dali to dr. može ne znam.

S obzirom na placu vise bi mi se isplatilo bolaovanje na teret poslodavca, znaci sad sve ovisi o dobroj volji i mogucnostima doktorice.

Hvala vam na odgovorima. Bambus 100% do iznosa 4250 ili i vise od toga?

bambus99's Avatar

dok traje trudnoca ide ti 100%, a kad rodis ide 4250 kn, to je maximum i to prvih 6 mj zivota djeteta, nakon tog ti pada na oko 2500( i jos nesto sitno.)

Ares's Avatar

Quote Originally Posted by bambus99 View Post
    dok traje trudnoca ide ti 100%, a kad rodis ide 4250 kn
    mislim da je obrnuto, na komplikacijama sam 4 mj., a svaki mjesec primam 4257 kn, a prosjek plaće mi je za cca 2000 kn veći od tog iznosa

evo i članak
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=6&Tekst2ID=29

bambus99's Avatar

kad sam treci put ostala trudna,(trudnoca je zavrsila spontanim) tad sam bila u radnom odnosu.odmah sam otvorila komplikacije i bila sam na bolovanju cc 2mj koje se vodilo pod sifrom konplikacije u trudnoci i dobivala sam 100% od place, nekih 5400 kn, i nakon kiretaze sam bila doma jos nekih1 mj, i nisam dobila punu placu tada jer se vise nije vodilo pod tom sirom... znaci kako je meni tad bilo ( 2008 god,) e sad neznam dal je doslo do promjene, jer ovu zadnju trudnocu nisam bila u radnom odnosu pa neznam dal se to prominilo.

Ares's Avatar

nažalost promjenilo se, od kada ne znam, od prošle godine sigurno jer sam i prije godinu dana bila na komplikacijama i dobivala isti iznos, i to me ljutilo zašto govore da imaš pravo na 100%, kad u biti je to 100 % do iznosa 4257 kn, i nisu samo to smanjili nego i dane bolovanja poslije kiretaže (zbog spontanog) na 14 dana.

bambus99's Avatar

uff znaci prominilo se??!!??? a naravno kad zakone minjaju kako kome odgovara. a da mogu uzeli bi nam sve sta primamo i ovo malo jada
    ma po njima mi koje nazalost izgubimo svoje bebe, oni bi nas odma poslali radit, po mogucnosti sutra dan kad izademo iz bolnice. ma stvarno zalost od zakona!!!! ma sta je 14 dana dovoljno za oporavak!pa ja se dan.danas nisam oporavila!!!
    bas me ove gluposti od zakona znaju ozbacit iz takta!!!

Ares's Avatar

tih 14 dana meni nije bilo ništa, molila sam dr. još barem 7 dana jer nisam bila sposobna ni fizički a psihički još manje za posao, no to je bilo to, pa sam zvala firmu, gdje su mi izašli u susret pa sam dobila tih 7 dana ali neplaćeno.
    sad se samo nadam da neće dirati tj. smanjivati rodiljne naknade dok ne rodim, al kakve sam ja sreće moglo bi se i to desiti....

Evo da vam javim vratila sam se na posao nakon 14 dana i prvi tjedan cijeli proplakala na poslu. Kad god bi mi netko usao u sobu meni suze na oci.
    Sad ide drugi tjedan i malo je lakse, vrijeme brze prode nego kod kuce i zaokupe me stvari i brige na poslu tako da ne stignem razmisljati, ali tako sve dok ne padne vecer i ne legnem u krevet i ne probdjem noc. Ali sta cu ....
    Sto se tice bolovanja doktorica mi je napisala sifru bolovanja za spontani, ali mi nije stavila na GO komplikacije vec na normalno bolovanje sto mi je 85% od place i sto mi se vise isplati nego 4350 kn. Barem nesto, da necu izgubiti previse na placi, ali ja bi radije izgubila i cijelu placu, te da sam ostala doma trudna.

bambus99's Avatar

Quote Originally Posted by Martea View Post
    Evo da vam javim vratila sam se na posao nakon 14 dana i prvi tjedan cijeli proplakala na poslu. Kad god bi mi netko usao u sobu meni suze na oci.
    Sad ide drugi tjedan i malo je lakse, vrijeme brze prode nego kod kuce i zaokupe me stvari i brige na poslu tako da ne stignem razmisljati, ali tako sve dok ne padne vecer i ne legnem u krevet i ne probdjem noc. Ali sta cu ....
    Sto se tice bolovanja doktorica mi je napisala sifru bolovanja za spontani, ali mi nije stavila na GO komplikacije vec na normalno bolovanje sto mi je 85% od place i sto mi se vise isplati nego 4350 kn. Barem nesto, da necu izgubiti previse na placi, ali ja bi radije izgubila i cijelu placu, te da sam ostala doma trudna.
    ja sam sve tri puta nakon spontanog vracala radit nekon neih 21-28 dana, kako koji put.
    i bilo bi mi jos teze, svaki put kad bi me teko srea svak bi me gladao ispod oka, il bi pitali sta je bilo. a meni nije bilo ni do mene ni do icega. a kamoli da svakom pojedinacno objasnjavam sta mi se dogodilo.
    jednom mi je doslo d aih sve skupim, da se popnem na stol i da ima kazem sta je... jer su mi pomalo poceli ici na zivce s "dobronamjernim "pitanjima". dobro doduse, kako od koga.
    sad kad sam zadnji put ostala trudna i rodila, bila sam nezaposlena i cilu trudnocu sam bila bez kune, nisam primala nista, jer se prominio zakon, i nitko me nije mogao prijaviti nikako, morala sam imati minimalno 9 mj, radnog staza u komadu onog trenituka kad otvaram bolovanje, a ja vec bila na zaovodu za zaposljavanje nikh 6 mj.
    ali eto, dalo se izdrzati i taj period i rodila sam.
    marta, tako da mi je jasno sta zelis rec, ma nek uzmu i ovo sta imamo samo nek nama nase bebe dodu u ruke!

bambus99's Avatar

marta=martea