Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 152

Tema: "... odgajamo mala čudovišta"

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno "... odgajamo mala čudovišta"

Jedan 'zgodan' članak. Ništa novo zapravo; opet izjadnačavanje povezujućeg roditeljstva sa popustljivim odgojem i otvoren poziv na nasilje (jer ne znam kako drugačije nazvati sugeriranje da djecu treba 'po guzi'). A da, Udruga Roda je odgovorna za tu strašnu situaciju i svu tu neodgojenu djecu: http://www.glas-slavonije.hr/194857/...f3ac9eab17f3ed

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zar to nije isti članak koji je bio u Glasu Istre prije par tjedana?!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

da to je taj isti biser...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što nije bio Novi list?primjetila sam da Glas Slavonije često preuzima članke od njih

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Glas Istre i Novi list imaju puno istih tema. Prenesen je članak u Glas Slavonije, potpisana je ista novinarka kao autorica.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja inace jednostavno preskacem clanke s takvim naslovima... Sad sam ga na zalost ipak procitala. Ne znam sto mi je gore - prvi dio sa stavovima tete u vrticu, drugi s nelogicno nabacanim mislima autorice kojoj je logicko razmisljanje ocito sasvim strana pojava ili treci c/p jos jedne americke self-help knjige "socijalne radnice" (ajde, ta je bar srecom s druge strane bare pa nece nikome ovdje pruzati svoje "socijalne" vjestine i znanja)...

No sad bar znamo da je Roda kriva ako vam dijete u gostima "zalije lakom trosjed ili posara kemijskom bijelu sofu" - mislim, meni se nikada ovo s djecom u gostima nije desilo, ni blizu?! Jesu to neke urbane legende ili sto? Ili se ja druzim samo s roditeljima koji "tradicionalno odgajaju djecu"?

Jedina korisit od cijelog clanka bi bila da je gdja novinarka napisala u kojem vrticu trenutno radi teta iz price, ovako se na zalost samo moze cijeli zagreb brinuti da im dijete slucajno ne dopadne u ruke navedene tete

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni je posve jasno da je vrticka teta ljuta jer je bez stalnog pola, pa s rezervne klupe vristi protiv cijelog svijeta. Ovo s djecom u gostima meni se - gle cuda - desava s dva deckica koji uredno dobivaju po guzi i rastu od rodjenja po rodi oprecnim metodama (pusti da placu, nema sad jela jer nije xy sati, evo ti bombona ako budes dobar, ne davati cicu jer ce biti razmazeni, bolje da je ad...)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    "zalije lakom trosjed ili posara kemijskom bijelu sofu" - mislim, meni se nikada ovo s djecom u gostima nije desilo, ni blizu?!
    pa ti nisi Roda!
    pojma nemaš, tc, tc, tc...

moji, kad idemo u goste, obavezno naprave popis pogrdnih imena kojima će izvrijeđati domaćine
    a onda im taj popis ostane u džepu, pa ponesu sutradan u vrtić i školu, kako ni tete/učiteljice/profesorice, ne bi ostale zakinute
    (viš, moram Orki reći da ponese i u glazbenu, mislim da se toga još nije sjetila)

i u košarici ponesu markere i ostatke hrane, pa pronađu mjesto gdje će to utrljati

a muž i ja sjedimo i s uživanjem promatramo
    Posljednje uređivanje od apricot : 08.04.2013. at 07:37

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je posve jasno da je vrticka teta ljuta jer je bez stalnog pola, pa s rezervne klupe vristi protiv cijelog svijeta. Ovo s djecom u gostima meni se - gle cuda - desava s dva deckica koji uredno dobivaju po guzi i rastu od rodjenja po rodi oprecnim metodama (pusti da placu, nema sad jela jer nije xy sati, evo ti bombona ako budes dobar, ne davati cicu jer ce biti razmazeni, bolje da je ad...)
    Pa nek si teta razmisli zasto je bez stalnog posla nakon toliko godina. S ovakvim mentalnim sklopom - mene to ne cudi.

Uostalom, vec smo napisali na prvom topicu o istoj temi - cini se da je to sve skupa bezvrijedna novinarska umotvorina. To se odnosi na ovaj dio o djeci u gostima i sve zajedno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.04.2013. at 07:40

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Navedeni članak je katastrofa, ali moram primjetiti da u zadnje vrijeme sve više svjedočim "popustljivom odgoju", pri tome mislim na odgajanje malih egoista i sebičnjaka kojima je osjećaj empatije samo strani pojam. Znam da to ovako napisano zvuči brutalno, ali napisati ću nekoliko situacija zbog boljeg tumačenja, dakle Stipe u gostima :

1.Brat 3,5 godine, djevojčica 6 mjeseci, starije se svako malo zaleti na mlađe i odalamne ga da li igračkom, da li rukom, majka po stoti put, najtišim i najnježnijim glasom "Nemoj micek", zato što ne želi da dijete razvije ljubomoru, što po meni već je, ali ono što je sigurno je da će teško razviti osjećaj za tuđi prag tolerancije boli.
    2.Nereagiranje na tisućito oduzimanje igračke tuđem djetetu i suprotno - reagiranje na svaku reakciju svog djeteta kada tuđe ima igračku koju ovo prvo želi.
    3.Dozvoliti djetetu da u gostima povadi sve krastavce iz staklenke koji završe na podu, zato jer "mora istraživati" i u tome ga se nesmije priječiti.
    4.Dozvoliti djetetu skakanje po vratima perilice.
    ...i dalje da ne nabrajam...
    Da se razumijemo, ne osuđujem roditelje, čak im se koji puta divim na konjskim živcima i količini strpljenja, ali ono što mi se ne sviđa je da sva ta popustljivost proizlazi iz straha od trauma, mogućem psihičkom i emocionalnom oštećenju djetetove osobnosti - po meni neopravdano.
    Možda nisam u pravu - prosvjetlite me

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e svašta
    još će lomaču za Rodu naložiti na trgu
    nešto bedastije nisam davno pročitala

o popustljivom odgoju se može naravno raspravljati
    već je bilo nekoliko takvih tema

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Popustljivog odgoja zaista ima dosta (ja bih rekla da je to izbjegavanje odgoja). Ali to nema veze sa AP-om.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

naša generacija je bila super (sad imam 40 ak godinica). tad se poštovalo odrasle, ako tko nije slušao odrasli su znali primjereno kazniti.....
    rezultat:??
    pogledajte oko sebe što je napravila moja generacija i oni još malo stariji( čitaj: odgojeniji)
    koje smo vrijednosti trajno usvojili i prenosimo svojoj djeci?
    korupcija?
    opsjednutost matrijalnim?
    poslušnost lažnim autoritetima?
    nepoštivanje poštenja, ljutskih vrijednosti?
    samo sam nabacala, o nevrijednostima naše generacije ne želim ni razmišljati.
    sve ono što smo mi to su i naša djeca.
    i zato: vratimo nazad fizičko kažnjavanje, neka se boje, to će sve riješiti, djeca su za sve kriva...

vrijednosti?

teško je i neugodno baviti se vrijednostima u društvu koje ih ne poznaje

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    naša generacija je bila super (sad imam 40 ak godinica). tad se poštovalo odrasle, ako tko nije slušao odrasli su znali primjereno kazniti.....
    pogledajte oko sebe što je napravila moja generacija i oni još malo stariji( čitaj: odgojeniji)
    korupcija?
    i zato: vratimo nazad fizičko kažnjavanje, neka se boje, to će sve riješiti, djeca su za sve kriva...

vrijednosti?

Ne vjerujem da je situacija u "lijepoj našoj" puno povezana s kućnim odgojem, problem je po tom pitanju daleko kompleksniji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cipelice, baš si tolijepo napisala

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Popustljivog odgoja zaista ima dosta (ja bih rekla da je to izbjegavanje odgoja). Ali to nema veze sa AP-om.
    Slažem se.
    Meni se nikad nije dogodilo da mi neko dijete napravi štetu kad mi je u gostima, a prošlo ih je puno kroz moj mali stan.
    Sve do jednom; curica od cca dvije godine je ušla u sobu od moje kćeri, zgrabila marker s njenog radnog stola i u pet minuta pošarala cijeli zid, radijator, stolicu i popolun i to jako dokle god je dosegla. Sve to u 5 minuta.
    To mi je jedino takvo iskustvo i još uvijek ne znam što da mislim o tome, osim da maloj fali odgoja.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nedavno sam bila sa svojom najmlađom, a pridružila nam se mama s bebom i svojim trogodišnjakom. Trogodišnjak je prišao mojoj S i počeo je udarati po licu. Moja kćer se prvi put susrela s nasiljem i šokirala se, čak nije ni plakala, samo je šokirano gledala. Njegova mama mu je polako i fino objasnila da to nije lijepo i nek se ispriča. Mali je prišao mojoj kćer i počeo je tući troduplo jače. Onda sam reagirala ja. (došlo mi je da išamaram i malog i njegovu mater). To za mene nije odgoj, to je strah od djeteta, nezrelost, bježanje od stvarnosti, poticanje na loše ponašanje...Mama je pobornik AP roditeljstva i loš primjer. Ja neću reći da je Ap roditeljstvo krivo za neodgoj djece ali činjenica je da su stvari danas izmakle kontroli. ja mislim da je problem u tome što roditelji više manje nisu uopće prisutni u životima svoje djece pa ono malo što jesu, ponađšaju se kao da su mali nedodirljivi, kojima je dozvoljeno sve. Možda uopće nisam u pravu, možda se radi o nečem drugom ali onako najiskrenije, poznajem jako puno roditelja koji su baš kao iz članka, od djece napravili božanstvo a djeca su postali pravi mali monstrumi

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Granice moraju postojati i točka.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno sam bila sa svojom najmlađom, a pridružila nam se mama s bebom i svojim trogodišnjakom. Trogodišnjak je prišao mojoj S i počeo je udarati po licu. Moja kćer se prvi put susrela s nasiljem i šokirala se, čak nije ni plakala, samo je šokirano gledala. Njegova mama mu je polako i fino objasnila da to nije lijepo i nek se ispriča. Mali je prišao mojoj kćer i počeo je tući troduplo jače. Onda sam reagirala ja. (došlo mi je da išamaram i malog i njegovu mater). To za mene nije odgoj, to je strah od djeteta, nezrelost, bježanje od stvarnosti, poticanje na loše ponašanje...Mama je pobornik AP roditeljstva i loš primjer. Ja neću reći da je Ap roditeljstvo krivo za neodgoj djece ali činjenica je da su stvari danas izmakle kontroli. ja mislim da je problem u tome što roditelji više manje nisu uopće prisutni u životima svoje djece pa ono malo što jesu, ponađšaju se kao da su mali nedodirljivi, kojima je dozvoljeno sve. Možda uopće nisam u pravu, možda se radi o nečem drugom ali onako najiskrenije, poznajem jako puno roditelja koji su baš kao iz članka, od djece napravili božanstvo a djeca su postali pravi mali monstrumi
    X

Reklo bi se da je AP pogrešno proveden u praksi.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Popustljiv odgoj nema veze s AP-om, osim toga, jedan od stupova AP-a su jasno postavljene granice.
    Također, može se u isto vrijeme imati elemente popustljivosti i autoritarnosti, što uključuje i fizičko kažnjavanje (kad se više ne može s djetetom na kraj)...

Ma tako to ispada kad novinar/ka obrađuje temu o kojoj ne zna ništa ili zna jako malo, ali ima stav (naravo), pa tjera vodu na svoj mlin. Loše novinarstvo. Nadam se da je bilo reakcija na članak u komentarima na portalima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Sve do jednom; curica od cca dvije godine je ušla u sobu od moje kćeri, zgrabila marker s njenog radnog stola i u pet minuta pošarala cijeli zid, radijator, stolicu i popolun i to jako dokle god je dosegla. Sve to u 5 minuta.
    To mi je jedino takvo iskustvo i još uvijek ne znam što da mislim o tome, osim da maloj fali odgoja.
    ja ne bih rekla kako to ima veze s odgojem; premaleno je to dijete, ono doista istražuje.
    možda joj je to bio prvi sustret sa šarenim flomasterom

ono što je meni loše u toj priči je što su roditelji ostavili dijete bez nadzora.
    u tuđem stanu.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ja mislim da je odgoj djeteta najkompleksnija stvar. odgoj nas prati cijeli život, ne završava kad naučimo pozdravljati susjede i čuvati zidove.
    mentalitet naroda nastaje odgojem pojedinaca

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne bih rekla kako to ima veze s odgojem; premaleno je to dijete, ono doista istražuje.
    možda joj je to bio prvi sustret sa šarenim flomasterom

ono što je meni loše u toj priči je što su roditelji ostavili dijete bez nadzora.

u tuđem stanu.
    Ja bih se bojala za svoje dijete (iako mm kaže da sam u tim godinama visila kao kvočka nad njima) da ne gurne nešto otrovno u usta, da se ne ozlijedi i slično... A kad paziš na svoje dijete u tuđem stanu, onda ono i ne može počiniti neku veliku štetu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

neodgoj je situacija u kojoj nema odgoja
    nema to veze s AP
    ljudi misle ako nema kažnjavanja da je to istovjetno situaciji u kojoj nema granica
    mene prvu smetaju roditelji koji stavljaju djecu na položaj božanstva
    pa mu se ne smiješ obratiti, ne smiješ ga pogledati
    da ne bi jadničku povrijedio osobnost
    a to isto dijete jel može tebi glavu odšarafiti u ime poštivanja njegovog osobnog neometanog rasta i razvoja

u svakom slučaju autor članka piše da bi nešto bilo napisano
    ali nije temeljito i profesionalno obrađena tema

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moja iskustva s djecom koja udaraju jesu da takva djeca su uglavnom i doma izlozena pljuskama ili ostalim oblicima agresije. Pa su naucili i usvojili takav obrazac te ga primjenjuju i u svom ponasanju kad njima netko "digne zivac"

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

problema imaju djeca koja su izložena agresiji ali i djeca kojoj je sve dopušteno, kupljeno...

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Shvatila sam u mom šestogodišnjem stažu da kakva sam ja takvo će bit i moje dijete. Odnosno koliko ja imam strpljenja i vremena bbavit se djetetom, toliko kvalitetan je rezultat. Kad sam umorna onda reagiram ružno i ne odgajam. Drugi put u toj istoj situaciji se ja ponašam drukčije, a onda je i dijete puno boljeg odgovora na mene. Stariji su ti koji moraju bit pametniji.
    Posljednje uređivanje od Ana i mamino zlato : 08.04.2013. at 10:15

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja iskustva s djecom koja udaraju jesu da takva djeca su uglavnom i doma izlozena pljuskama ili ostalim oblicima agresije. Pa su naucili i usvojili takav obrazac te ga primjenjuju i u svom ponasanju kad njima netko "digne zivac"

Zna se da agresija stvara agresiju.

Ali zbog čega se sve ono što nije AP poistvojećuje sa šamaranjem djece? Postoji i nešto između.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što je AP?
    a što nije?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    cipelice, baš si tolijepo napisala
    xx

zar nismo već negdje komentirali ovaj članak

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OT, ali bijedu od članka mi se ne komentira, a na ovo sam osjetljiva jer imam malog agresivca koji to doma jednostavno nije vidio. A najgore je što ne mogu ni vrtić kriviti jer je krenuo s takvim načinom još dok je bio doma tako da "to je naučeno" po mom iskustvu nije pravilo. S tim da ja pričam o djetetu od dvije i pol godine, možda ti misliš na stariju djecu.

I jako mi se sviđa post od cipelice, razmišljam slično i alergična sam na ono "što nam fali". Meni osobno jako puno fali. Strašno sam pristojna, znam reći hvala i izvoli, nisam nikad pošarala kožnu garnituru i bila sam stvarno jedno fino odgojeno dijete, a danas mi je najgora roditeljska pomisao da će mi dijete biti poslušno poput mene. Ne bih se složila da situacija u zemlji nije i posljedica takvog odgoja, to je baza na koju se sve nastavlja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

članak je po mom mišljenju loše napisan a odgojiteljica izmišljena radi jasnije "poruke "

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nedavno sam imala razgovor na temu "sta nam fali" sta smo sve mi jeli i kako su nas ucili hodati i sjediti,, kako su nas odgajali, pa kad sam krenula nabrajati, od alergija, dijabetesa, krizobolja, mozdanih udara, infarkta, neuroze, zivcanoce, nepostivanja, netolerancije, nesuosjecanja....morali su me zaustavljati s "ok, kuzimo, kuzimo".

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ne stvara samo agresija agresiju, čak vjerujem da je agresija urođena, a na roditeljima je da djecu nauče kontrolirati je.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    članak je po mom mišljenju loše napisan a odgojiteljica izmišljena radi jasnije "poruke "
    X

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih se složila da situacija u zemlji nije i posljedica takvog odgoja, to je baza na koju se sve nastavlja.
    X

Zemlju čine ljudi. Npr, ja se uvijek pitam kako to da mi uporno biramo najbahatije političare (uz iznimku predsjednika).
    Bili su mi super Unicef plakati koji su nasilje na tribinama i način komunikacije u saboru povezivali sa načinom komunikacije u obitelji.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj je impulzivan i agresivan i pravo je umijece to iskontrolirati. Ali svaki put kad bi ja bila "gora" prema njemu on je jos "gori" prema svima oko sebe. Da ga pocnem tuci on bi bio nemoguce dijete. Zato se drzimo odgoja bez batina, jer znam da bi tek onda vrag odnija salu
    Al pravila neka postoje, granice postoje, ne moze cinit sto pozeli! Al sam pocela bas puno vikati u zandnje vrijeme, bojim se sama sebe.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 08.04.2013. at 10:54

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    korupcija?

vrijednosti?

x. Odlično opisano.
    Ja se isto ne bih složila da odgoj nema veze sa situacijom u društvu. Društvo čine pojedinci. Isto tako, za nekih 20-ak godina se ne nadam puno boljem društvu jer danas zaista imamo situaciju da dok jedni još primjenjuju 'odgoj' u kojem se djecu (fizički) kažnjava, drugi ne kažnjavaju samo zato što im to društvo i zakon brane i zbog toga su bijesni na to isto društvo i na svoju djecu, treći se ne usude ništa reći svojoj djeci kad rade gluposti i opasne stvari jer su pročitali da će to ugroziti njihov integritet... jedni zbog toga što su premalo s djecom pa kompenziraju... i malo je onih koji zaista odgajaju svoju djecu. Trebat će nam, kao društvu puno vremena da se nađemo. Kamo sreće kad bi AP ili kako god se zvalo zaista bio trend. Mislim na roditeljstvo u kojem se roditelj ne boji svog djeteta, ne boji se povezati se s njime, zadovoljiti njegove potrebe, ali ga se ne boji niti učiti granicama.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nego, kad sam čitala taj članak (nakon hrpe sličnih) nametnula mi se jedna zanimljiva misao. Da se djeca danas rađaju sa nekih jakim osjećajem vlastite vrijednosti i da nas sve glasnije tjeraju na preslagivanje nas samih i načina na koji ih odgajamo. Odnosno da situacija u kojoj jesmo (problemi u školi, nasilje i sl.) nije samo odraz društvenih trendova, stanja u društvu, nego da baš dolaze generacije koje se rađaju sa tim snažnim karakterima koji nas tjeraju da se suočimo sa problemima.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Zna se da agresija stvara agresiju.

Ali zbog čega se sve ono što nije AP poistvojećuje sa šamaranjem djece? Postoji i nešto između.
    To ti ja ne znam, AP je i da se spava s djecom u krevetu a ja tome ne vidim potrebe jer mi i beba i cetverogodisnjak odlicno spavaju u svom krevetu i nikad nisam provela noc u istom krevetu s djecom. Dr.Sears spominje i religiju koje u mojem ateistickom odgoju nema a opet se smatram povezanom sa svojom djecom.

I da odgovorim Balarossi, mozda je vidio negdje drugdje, parkic, ostala djeca ili mozda gleda tv. Ali tako maleno dijete ako ce nekom dati npr.samar to treba negdje prethodno vidjeti, nauciti, znati da postoji takva opcija reakcije.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I zaboravih, teze cipelice su odlicne i vrijedne promisljanja.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    Shvatila sam u mom šestogodišnjem stažu da kakva sam ja takvo će bit i moje dijete. Odnosno koliko ja imam strpljenja i vremena bbavit se djetetom, toliko kvalitetan je rezultat. Kad sam umorna onda reagiram ružno i ne odgajam. Drugi put u toj istoj situaciji se ja ponašam drukčije, a onda je i dijete puno boljeg odgovora na mene. Stariji su ti koji moraju bit pametniji.
    Potpisujem od prvog do poslednjeg slova.
    Iz toga proizilazi da zagovornici "odgajanja po guzi" ukoliko nisu zadovoljni detetovim ponašanjam treba da dobiju po guzi.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I da odgovorim Balarossi, mozda je vidio negdje drugdje, parkic, ostala djeca ili mozda gleda tv. Ali tako maleno dijete ako ce nekom dati npr.samar to treba negdje prethodno vidjeti, nauciti, znati da postoji takva opcija reakcije.
    A moram još jednom napisati da se ne slažem, ali nije tema pa pustimo do neke bolje.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem od prvog do poslednjeg slova.
    Iz toga proizilazi da zagovornici "odgajanja po guzi" ukoliko nisu zadovoljni detetovim ponašanjam treba da dobiju po guzi.

Ili:

Učiteljica prekorava malog Ivicu:
    - Ti si ruglo i sramota ovog razreda. Ja sam u tvojoj dobi već znala čitati, pisati i računati, a ti nisi za ništa sposoban.
    - Vidi se da ste vi imali dobru učiteljicu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja se sve vise i vise cudim i iscudavam, sto sve ljudi pisu i mogu pisati po novinama.
    da napises clanak u kojem pokazujes elementarno nepoznavanje materije, meni je ..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a meni je to seni, na zalost, postalo normalno.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    a meni je to seni, na zalost, postalo normalno.
    I meni je svakodnevno. Naše su novine pune površnih, pristranih, nepotpunih, prenapuhanih priča.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ja se sve vise i vise cudim i iscudavam, sto sve ljudi pisu i mogu pisati po novinama.
    da napises clanak u kojem pokazujes elementarno nepoznavanje materije, meni je ..
    Joj, pa i novinari su nekad bili djeca. Mora se je sve to do odgoja.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sirius

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •