Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: Markeri HIV1 i HIV2 i hepatitis b i c

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kopiram s priminog linka da se vidi razlog zašto EU uvode testiranja na spolne bolesti prije svakog laboratorijskog rukovanja sa spolnim stanicama: If one or both partners have HIV or hepatitis B or C, there is a potential risk of passing the virus to the fetus or to the woman, if she is uninfected. There is also some concern about the theoretical risk of cross-contaminating other embryos in storage at the fertility treatment center. (Studije se rade da bi se potvrdili ili osporili važeći zakoni ili preporuke).Dakle, s urednim nalazima na spolno prenosive bolesti štitimo druge, a ne samo sebe, i to je najbitnije. U moguće rizične grupe spadamo svi mi koji vadimo krv, svi koji su primili infuziju, svi koji smo zbog posla u rizičnim kontaktima, svi koji se tetoviraju, a podrazumijeva se da nemamo rizično spolno ponašanje.Inkubacije traju dugo-od 6 mjeseci preko godine dana te oni prethodno uredni nalazi ne moraju značiti ništa.
    Što se tiče koštanja pretrage od 825 kn-pogledajte koliko uplaćujemo mjesečno za zdravstveno osiguranje, i to je najmanja stavka u MPO-u. Prije smo komentirali zašto ponavljamo krvne grupe i Rh faktore-ne jer se mijenja krvna grupa i Rh faktor nego zato što je moguće da dođe do promjene antigena različitim mogućnostima senzibilizacije.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 02.04.2011. at 10:28

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I još jedan link sa stranice češke klinike (jer hrvatski zakon o MO ne doživljavam kao relevantan, ni kod nas ni vani): http://www.pragueivf.com/sr/o-nama/legislativa/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    nego zato što je moguće da dođe do promjene antigena različitim mogućnostima senzibilizacije.
    Nisam te ovo shvatila, što ti to konkretno znači, možda na nekom primjeru da shvatim?

Naime, moja privatnica me slala u trudnoći opet vadi krvnu grupu i RH faktor, a socijalka komentirala ono kog vraga sad to, pa neće se promijenit?

Iskreno, nisam te ovo shvatila - što se može promijenit - tipa ako si bio A+ onda možeš postat.. što. ne shvaćam te tu ovo "postoji mogućnost promjene antigena (ovu riječ ne znam) raznim mogućnostima senzibilizacije", tj. neprobojno mi je sve to skupa.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, moja privatnica me slala u trudnoći opet vadi krvnu grupu i RH faktor, a socijalka komentirala ono kog vraga sad to, pa neće se promijenit?
    Ovo ti samo pokazuje da ti je socijalka totalni tudum po tom pitanju
    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, nisam te ovo shvatila - što se može promijenit - tipa ako si bio A+ onda možeš postat.. što. ne shvaćam te tu ovo "postoji mogućnost promjene antigena (ovu riječ ne znam) raznim mogućnostima senzibilizacije", tj. neprobojno mi je sve to skupa.
    Ako si bio A+ uvijek ćeš bit A+, to je osnovna krvna grupa i RH faktor i to se ne mijenja, ali se mogu pojavit, prirodno ili iz xy razloga, još i dodatne krvne grupe (ja recimo imam M0 dodatnu kg i to prirodno, nisam nikada primila infuziju) i dodatna antitijela, ali i iregularna antitijela.
    Moj slučaj je recimo ovakav:
    Dragi je A+, ja sam A- sa dodatnom M0 kg, ali su mi se u trudnoći pojavila i nekakva iregularna antitijela i zbog toga vadim krv svaka 2 - 3 tjedna da mi to čekiraju. I to vade meni i dragom krv i onda mučkaju i gledaju reakciju (laički rečeno) svaki put. Osjećam se ko jastučić za igle već, ali bolje, nek oni čekiraju nego da mi se neko sr*** desi jer nisu.
    Evo, nadam se da sam laički (nisam nikad išla to stručnije proučavat) uspjela objasnit na svom primjeru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •