Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Trudnoća i otkaz

I wish avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Trudnoća i otkaz

Pozdrav,zanima me.ako ostanem u drugom stanju,na čeme i radim,kada to priopčiti direktorici i dali se treba nesto specijalno njima javljati,s obzirom da imam namjeru raditi koliko budem mogla.Recimo,ostanem trudna i ne javim to direktorici dok ne obavim pregled kod ginekologa koji će i potvrditi trudnoću,a ona mi u međuvremenu urući otkaz.Dali je taj otkaz pravovaljan,samo da napomenem da sam u stalnom radnom odnosu već 9 godina kod istog poslodavca.Thanks

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj I wish prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,zanima me.ako ostanem u drugom stanju,na čeme i radim,kada to priopčiti direktorici i dali se treba nesto specijalno njima javljati,s obzirom da imam namjeru raditi koliko budem mogla.Recimo,ostanem trudna i ne javim to direktorici dok ne obavim pregled kod ginekologa koji će i potvrditi trudnoću,a ona mi u međuvremenu urući otkaz.Dali je taj otkaz pravovaljan,samo da napomenem da sam u stalnom radnom odnosu već 9 godina kod istog poslodavca.Thanks
    Ako ti uruči otkaz kao trudnici (dakle dok zna da si trudna) uvijek postoji tužba..

Ali nije mi jasno, ako si već 9 godina tamo, zašto strahuješ od otkaza?? Da li se to nekome dogodilo tamo ili?

Ono što ja znam iz vlastitog iskustva je sljedeće (dobila sam otkaz nakon saznanja trudnoće, nisam još potezala nikakve papire protiv njih ali budem naravno), ali mi je barem HZZO jer sam isti tren uzela bolovanje, priznao kompletan staž do porodiljnog sada..

I wish avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Znam da mi nemože dati otkaz kad sazna da sam trudna,ali kaj ako u međuvremenu mi da otkaz pa joj ja naknadno velim za trudnoću?Ja jesam primljena na neodređeno,i mislim da nije bilo slučajeva da je netko u trudnoći dobio otkaz,ali mislim da na moju treću trudnoću baš nebi gledala blagonaklono.Iskreno mislim da bi pala na dupe,jer se ne nada da ću više izbivati s posla na duže vrijeme.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

andynoa, u koliko slucajno dobijes otkaz, mislim da nakon toliko godina u toj firmi imas pravo na otkazni rok, pa na godisnji, i u tom svmu mozes pokusati otvorit bolovanje. mada mislim, ako je direktorica iti malo ok, kad joj priopcis da si trudna i da ces raditi dok god bude moc, ako nije mislila, da ti i nece dati otkaz, jer na kraju krajeva kad odes na bolovanje ti ces biti na teret drzave, ona nece imati nista s tobom, osim nekog jako kratkog perioda u samom pocetku.
    tako budi bez brige, samo nek ti nama javis jakkoooo brzo da + tu!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    andynoa, u koliko slucajno dobijes otkaz, mislim da nakon toliko godina u toj firmi imas pravo na otkazni rok, pa na godisnji, i u tom svmu mozes pokusati otvorit bolovanje. mada mislim, ako je direktorica iti malo ok, kad joj priopcis da si trudna i da ces raditi dok god bude moc, ako nije mislila, da ti i nece dati otkaz, jer na kraju krajeva kad odes na bolovanje ti ces biti na teret drzave, ona nece imati nista s tobom, osim nekog jako kratkog perioda u samom pocetku.
    tako budi bez brige, samo nek ti nama javis jakkoooo brzo da + tu!
    Milena, imala sam ja pravo na otkazni rok i to 3 mjeseca, platili su mi i 20 dana godišnjeg koji mi je ostao..
    ja otišla na bolovanje (razlog otkaza još danas ne znam, rekli su tipa da nema više financija, i ništa ostalo) čak niti sada dok sam tražila jedan papir od njih nisu naveli razlog otkaza...što je mene jako zaboljelo..jer dugo raditi negdje, dati sve od sebe, i onda da te se samo tako šikne...

Ali i dalje tvrdim da direktorica od I wish ne mora biti kao moji poslodavci, zato I wish, nemoj strahovati, porazgovaraj s njom, pogotovo jer si tamo dugo, dugo...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

krivo sam jucer navela ime , napisla sam andynoa a mislila sam na i Wish. sorry cure, zabuna!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma nema problema...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •