Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: zagrcavanje i kašljanje

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno zagrcavanje i kašljanje

kako sam naslov kaže, maleni (2,5 mj) zadnje dane gotovo u svakom dojenju po jednom ili dvaput se zagrcne i počne kašljati.
    definitivno imam jako otpuštanje mlijeka i koji god položaj isprobam, opet se desi. i nudim mu već dojenu cicu, puniju izdojim malo prije nuđenja..

jako se brinem jer smo netom došli iz vinogradke gdje smo liječili bronhiolitis i ak.upalu pluća pa su mi tamo rekli da to kašljanje u dojenju nije dobar znak-da udahne mlijeka.
    ne znam što da mislim, on super napreduje, dojim na zahtjev-nema ni dudu ni bočicu.

koliko je to zagrcavanje opasno?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mislim da nije doro da se izdajaš prije podoja jer tako stvaraš još više mlijeka. a koliko je opasno ne znam. pedijatar?
    Posljednje uređivanje od nahla : 25.02.2011. at 10:33

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja bi rekla da je dobro da se izdajaš prije podoja. kad vidiš da ti mlaz popušta stani i ponudi bebi da dalje sama sisa. neće se puno više mlijeka stvarati.
    i meni se malecki zagrcavao ali je prestao, valjda se naučio

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zagrcavanje kao takvo nije opasno bebama koje nemaju nekih zdravstvenih problema - to se često dešava kad je u pitanju prejaki LD.

Svakako produži periode dojenja na jednoj dojci, probaj 2 ili 3x za redom davati jednu pa onda 2 ili 3x davati drugu. Ako primjećuješ poboljšanje al ne dovoljno, produži periode dojenja na jednoj dojci.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anchie, hvala.

bila sam jako uplašena jer dojenje kakvo imamo doma i u bolnici nisu se poklapala. baš je bilo teško čuti "da to nije baš dobro, da bi trebala izdajati i davati mlijeko na bočicu jer mu treba jedna rupica", da ovo da ono... nevjerojatno koliko je malo potrebno bilo da se uspaničim.
    po drugoj strani, nisam opet previše marila jer savjetuju dojenje svaka 3 sata (a do tada moje cice pucaju od mlijeka) i još neke savjete koje ne idu u prilog bebeku već samo majci..
    upravo sam radila kako savjetuješ i bitno je manje zagrcavanje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kad otprilike prolazi zagrcavanje? Kada nauce bolje sisati/gutati? Sad ima skoro 2 mj.

Mi se s tim borimo vec dugo (valjda otkad je mlijeko nadoslo)...

Najprije smo mislili da je zbog soora, ali soor nemamo...

Lijeva mi je dojka problematicnija od desne... I nakon LD mlijeko ide iz 6-7 kanalica, i malena se bas ne zna s njima nositi... Mlijeko curi i na nos pa cesto hropce od ostataka mlijeka (svaki dan u uporabi fizioloska i tuljci od vate za ciscenje nosa)... A zagrcavanje vuce za sobom ponekad i povracanje... Pa ponovno cicanje i povecanje produkcije...

Ako se idem izdojiti - u 5 minuta rucnog izdajanja izadje 120 ml iz jedne!!! S prvim sinom mi je trebalo dva sata da izdojim 60 ml iz obe zajedno. Sto se dogadja sada, razradjeni kanalici?

Razmisljam da pozdravim tu zlocestu lijevu dojku i nastavim malenu dojit samo na desnu koja je donekle poslusnija ...
    Posljednje uređivanje od S2000 : 22.11.2013. at 10:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •