Meni ti je teško savjetovati da uvodiš ili ne uvodiš (malo sam se par puta našla u nezgodnoj situaciji zagovarajući isključivo dojenje u društvu, pa ne dijelim više olako savjete ... i pričekaj da ti se jave savjetnice i cure s više iskustva.

No, ako te mogu utješiti s kilažom, evo ti primjer jedne mrvice. Mi smo se rodili s 2400g, 46cm.
Iako sam bio prava mrvica i nikada pretežak, nitko me nije mogao nagovoriti na AD jer sam odlučiti isključivo dojiti. Čak ni pedijatrica, koja je pokušala ) On je definitivno puno manji od svojih vršnjaka, čak su neke 4-mjesečne bebe teže od njega, ali meni ti to nije bitno jer uvijek uredno dobiva. Do 6 mjeseci je samo sisao, a od onda jedemo dohranu, danas sa 9 mjeseci smo na 2 i pol obroka (onaj drugi mama malo pojača i podijeli u dva dijela jer odjednom ne želim pojesti baš puno)

Dakle, imali smo 2400 g, 46 cm (doma došli s 2200)
S mjesec dana 3400, 48 cm
Sa 6 mjeseci 5900g
Sa 7 mjeseci 6800g
Sa 8 mjeseci 7400g
Sa 9 mjeseci 7800g, 59 cm

(Morali smo stalno na vaganje kod pedijatrice da nas provjeri kako nam ide )
Po novim standardima dječjeg rasta Svjetske zdravstvene organizacije, prosjek od 6. do 12. mjeseca je 50 - 80 grama tjedno (oko 214 - 342 grama mjesečno).

Možda ako ti se čini da premalo dobiva (a mislim da nije tako), probaj nešto promijeniti u dohrani... Mi kad smo počeli s dohranom, nikad ga nisam tjerala da jede ako je micao glavu i zatvarao ustao... odustala bih i to je bilo to za taj dan / ili taj obrok, iako bi pojeo samo par malih žličica. No kad sam skužila da sa 8 mjeseci puno češće traži sisati (2x u sat vremena, a nije ovo pojeo) samo bih mu ponovo ponudila za sat ili dva, dakle pokušala bih ponovo dok ne pojede taj obrok.

Ali ako ti uredno sisa, i uredno jede, i imaš dovoljno mokrih i pokakanih pelena... super ste, nemoj se uspoređivati s drugim bebama, uživaj u svojoj mrvici!