Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Temperatura nakon porodjaja

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Temperatura nakon porodjaja

Pojavila mi se visoka temperatura a pojma nemam sta je uzrok i lekari samo nagdjaju i imaju sto misljenja. U opciji su grudi koje su u poslednje vreme jako bolne, masiram ih i stavljam obloge koliko mogu... No moj ginekolog se boji da nije nesto drugo a nikako da to utvrdi. CRP vrednost mi je 34, kod bakterijske infekcije materice su vece vrednosti... Meni jos pada na pamet da se organizam tako brani od anemije ... zaista ne znam sta je u pitanju a skroz sam izlomljena i jedva se staram o bebi. Dali su mipreventivno antibiotike, ali temp. i dalje povremeno dostize i 39C.
    Jel imao neko temperaturu i sta je bio uzrok?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

lady.x, još i temperatura! Nije ti lako. Ja sam imala preko 40 stupnjeva temp, ali bio je mastitis i to nakon 4 tjedna od poroda. Kad je prošao, sve je bilo u redu i samnom i sa dojenjem.
    Valjda su te dovoljno dobro pregledali, jer nije za igrati se sa temp. nakon poroda. Boli li te nešto, osim grudi? Mastitis izaziva jako visoke temp.
    Ne bih rekla da su anemija i temp. povezane, ali nisam ja stručna za to. Samo govorim iz pozicije dugogodišnje borbe sa anemijom.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 25.02.2011. at 17:51

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Uzeli su mi briseve i ok su... krvarenje jeste malo jace ali je to od temperature, rana mi je ok... na uzv se videlo neceg malo u materici ali su rekli da nije nista zabrinjavajuce i da ce samo izaci...

Uh, nema sta me snaslo nije, iscrpljena sam skroz

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

lady x,
    I ja sam imala visoku temperaturu nakon poroda. Mislili su da je zbog prepunih dojki, ali dojke su bile ok.
    CRP mi je bio preko 130, no nikakvu infekciju nisu mogli naci.
    Jedino tesku poslijeporodajnu anemiju.
    Primala sam antibiotike na venu i temperatura je prosla nakon 2 tjedna pakla. Jedino pozitivino je to sto je beba bila sa mnon 24/7 i sto su mi dali da ga dojim, iako se jedan doktor usprotivio dojenju s temp iznad 39.
    Ja sam govorila doktorima da ocito imam upalu života.
    Znam da ti nije lako, drzi se... I nadam se da ce ti uskoro proci.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam oba puta nakon poroda dobila visoku temp i svaki put je uzrok bio mastitis - koji je oba puta presao u apces.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vidis, ja sam imala krvnu sliku na granici za transfuziju, ali mi nisu dali krv vec preparate Fe, onda su mi ti preparati unistili zeludac i ja ne samo da sam prestala da ih pijem vec zbog iritiranog zeluca vec neko vreme jedva da mogu nesto konkretno da pojedem.

A taj CRP kojim me od porodjaja plase ne znam sta je i na sta sve moze da ukazuje... Ja isto dojim bebu, jedino mi zao sto uzima sa mlekom i ab koje pijem preventivno.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kod mene su najverovatnije grudi ali verovatno udruzene sa anemijom i opste losim stanjem organizma

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod mene bilo identično, baš identično

Sve će biti OK :hug:

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam imala istu situaciju, samo je meni CRP bio jos nizi.
    U pitanju je bio nespecificni mastitis.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •