Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: makaruni na iglu - manja količina

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,780

    Početno makaruni na iglu - manja količina

    radila bih makarune po ovom receptu
    http://www.coolinarika.com/recept/makaruni-na-iglu/

    ali mi je previše 1kg brašna
    kako da smanjim ostale sastojke kada se koristi jedno jaje?
    je l na pola kg brašna isto da stavim 1 jaje i 1 žumanjak?

    mogu li se ti makaruni smrznuti?

  2. #2
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    ma stavi jaje po receptu i manje vode i trebalo bi biti dobro, za zamrzavanje pojma nemam, probaj par komada stavit u duboko pa vidi.

  3. #3
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    upravo tako kako kaže Kosijenka
    smanji vodu
    pa i dolje ti piše ak hoćeš da bude žuće da staviš više jaja, a manje vode
    aj javi kako je ispalo
    jako me privlači recept

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa to su šurlice!

    nema toga koji bi mene natjrao da ih pravim.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa to su šurlice!

    nema toga koji bi mene natjrao da ih pravim.

  6. #6
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    dobro apri, skužili smo i 1. put

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a sjeti se sebe neko veče na fejsu.
    sve po dvaput

    da koiram ovdje?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    709

    Početno

    mogu se smrznut, moje se upravo kuhaju, evo ti recept koji ja imam za pola kile brašna, , 1 cijelo + 1 žutanjak, 1 dcl ulja, 2 dcl kuhane vode i ja ih isto zovem šurlice, jako ti važno kakvo je brašno, nekad se neće nikako radit ako je brašno loše i treba prakse da ti se lako rade.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,780

    Početno

    lijepile su mi se na štapić s kojim smo valjali - ako ih pobrašnim onda se tijesto razdvaja ...
    brzo je bilo gotovo
    e ali sada ne znam koliko ih treba kuhati ...

  10. #10

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    709

    Početno

    ma probaš pa vidiš, oko 10 min, neko voli raskuhane, neko tvrđe, pa vadiš kad ti paše,
    kad ih se razreže na one manje komadiće malo ih se pusti da se sasuše i onda ih radiš na štapić, tako se manje lijepe i štapić koristim onaj drveni za ražnjiće

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,780

    Početno

    Bili su pristojni. Ništa revolucionarno, ali, hajde, i ja sam, eto, u životu jednom napravila domaću tjesteninu

  12. #12
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    kako da smanjim ostale sastojke kada se koristi jedno jaje?
    Znam da su makaruni već i pojedeni, ali ja bi razmutila jaje i iskoristila pola.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •