Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: pomoć otvaranja komplikacija molim

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno pomoć otvaranja komplikacija molim

Jedna moja poznanica bi sa prvim trećim otvorila komplikacije, radila je u prosincu,siječnju i veljači, dali je to ok?
    Dali će joj se iskazati u potvrdi za prosjek plaće potreban hzzou sve tri plaće da ostvari normalan prosjek plaće(za vrijeme komplikacija max iznos, i svoj puni iznos plaće prvih šest mjeseci porodiljnog)?
    radi u školstvu i zbog toga je jako zabrinuta...
    unaprijed hvala

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Potrebno je 12 mjeseci neprekinutog radnog staza da bi dobivala 6 mj porodiljnu naknadu u visini place ( i gleda se prosjek zadnjih 6 placa).

Sto se tice komplikacija, maximum je 4250 kn, a potrebno je imati 12 mj neprekinutog radnog staza ili 18 mj s prekidima u zadnja 24 mj.

Tako, ako je tvoja poznanica prije ovog posla bila nezaposlena, ne vjerujem da ce moci dobiti pune iznose, jer ne ostvaruje uvjete.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je li prije nije radila zbog prethodnog roditeljskog ili je bila nezaposlena? Naime, S2000 ti dobro kaže.

S druge strane, ako je tvoje pitanje "samo" jesu li te tri isplate dovoljne za računanje prosjeka, odgovor je DA. Dvije plaće su dovoljne za računanje prosjeka, logično.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma radila je ona godinama, malo radila malo porodiljni, sad je ovo četvrta beba, treća je godinu dana pa se vratila malo raditi...jel se priča da trebaju tri isplate za normalan prosjek tj punu plaću...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, trebaju tri isplaćene plaće od kojih se posljednja ne računa jer pretpostavljamo da je isplaćena u mjesecu otvaranja rodiljnog.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

molim vas da mi odgovorite na pitanje:
    dakle, otvorila sam komplikacije sredinom mjeseca. rečeno mi je da krajem mjeseca dođem po doznake. što dalje s njima? da li ih nosim u firmu ili u hzzo? kako ide taj proces?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jedan primjerak doznake u firmu, a drugi u HZZO!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •