pozdrav i sretna nova godina svima koji me znaju sa ovog foruma,
MM i ja smo konacno donjeli odluku i krecemo sa postupkom za internacilonalno posvojenje zdrave djevojcice( 6-18 mjeseci) iz Rusije.
Ukratko da objasnim, mi zivimo u USA i vec godinu dana ganjamo Hrvatsku birokraciju u zelji da posvojimo zdravo djete iz Hrvatske. Nazalost prije nekoliko tjedana smo saznali da ce nam trebati jos najmanje 2-3 godine dok MM dobije Hrvatsko drazavljanstvo(domovnicu) pa tek onda bi mi kvalificirali kao Hrvatski bracni par i dobili pravo obrade od CZSS u Hr. a onda cemo vec biti preko dobne granice za jako malu djecicu, Nakon te vjesti mi smo poceli razmisljati o mogucnosti da krenemo u potragu za nasom curicom u nekoj drugoj zemlji, jer sve se desava sa nekim razlogom i kako se nama cini da se nasa kcerkica sada nalazi negdje dugdje u svjetu i mi ju moramo poceti taziti negdje drugdje izvan Hr.
I evo naseg novog plana za 2006 godinu:
kao prvo Puno hvala za veliku podrsku koju smo dobili od Cokolade sa ovog foruma. Stavrno puno znaci razmjena misljena i informacija na ovome forumu kao i u Skolici forumu
Jucer smo konatktirali agenciju za internacionalna posvojenja
(CHILDREN'S HOPE INTERNATIONAL- check it out on web), jedna jako Ljubazna "teta Wendy" (sa druge strane telefona) nam je sve ukratko objasnila. I ona je sama vec posvojila dvoje djece iz rusije i sve ja znala da objasni iz prve ruke. Uzela je nasu adresu da nam posalje kompletan paket sa svim informacijama i formularima. Cak nam je rekla da ce najvjerovatnije vecina nasih ovjerenih dokumenta biti OK. te da posto imamo Home study vec obavljenu necemo cekati tako dugo. Predvidjanja za rok posvojenja su 6-10 mjeseci za zdrave djevojcice ispod 18 mjeseci starosti a mi cemo biti ok 6mjeseci cekanja. Receno nam je da cemo trebati ici u Rusiju u dva navrata te da se njihova agencija brine o svim legalni aspekitma posvojenja sa Ruskom vladom te da imaju svoje USA/Russian ljecnike/peidjatre koji rade neovisne zdravstvene preglede na djeci koja se posvajau u USA, i na kraju agencija ce se pobrinuti da djete nema problema kod ulaska u USA i dobivanja legalnih papira i putovnice. Teta Wendy je bila i vise nego optimisticna kod predvidjanja da ce se sve dogoditi u relativno brzom roku bez nekih vecih problema.
Uhh vrlo smo uzbudjeni oko svih tih novosti te se nadamo se da bi mozda mogli biti roditelji do ovog ljeta ili jeseni....
Za 2-3 godine kad se MM papiri srede biti cemo u fazi da bi htjeli imati drugo djete i onda cemo sigurno opet pokusati u Hrvatskoj, i to zatraziti starije djetesce oko 3-4 godine starosti pa ce seka da dobije bracu (ili opet seku) istih godina kao i ona .. super stvar za igranje, istrazivanje i ucenje o zivotu.
Evo to vam je nasa sretna vjest, nakon punih 11 godina pokusavanja za bioloskim djetetom i mi cemo biti roditelji..konacno vidimo svjetlo na kraju tunela...
Jos jednom puno hvala na svoj podrsci i ja vam svima na ovom forumu zelim uspjesnu 2006 godinu i da vasi snovi postanu stvarnost.
Cujemo se iduci tjedan kad dodju papiri i formulari..
Pozdrav ivca