Pozdrav svima na Rodi i ovom forumu,
Evo prosla je skoro cijela godina od kada smo poceli potupak za posvojenje djevojcice is rusije.
Sredinom 6.mjeseca nasi su papir otisli u rusiju. receno nam je da cemo cekati 9-12 mjeseci da nam nadju match.
Do sada je proslo 7mjeseci cekanja, i ocekivanja magicnog poziva.
MM i ja se polako pripremamo, razgovaramo o planovima, priremamo se za djeciju sobicu... ja i dalje ne vjerujem sama sebi, sve je nekako ne vjerujem da ce sve proteci OK i da cemo na kraju ipak da budemo roditelji.. Nakon 9 godina cekanja i svih losih vjesti, bolesti, neplodnosti, nemogucnosti posvojenja zdravog djeteta iz Hr, totalnog razocanja , pa onda opet trazenja novog puta ,pa onda gomile papirologije i ispitivanja.. evo sada mi smo tako blizu a opet tako daleko.. Za sada znamo da ce Ona biti negdje izmedju 9-18 mjeseci starosti i da ce biti rodjena( tj vec bi trebala da je rodjenja) u Kaliningradu. A sve ostalo je nepoznato. receno nam je da su 3 familije ispred nas , pa sada promatramo na internetu kako se primicemo konacnom cilju.. Ohhh kako je sve to uzbudljivo... sve dok ova prica ima sretan kraj, a iskreno receno mi nemamo razloga da ovaj puta ne vjerujemo u Happy ending.
Sta se tice nase "borbe" za posvojenje djeteta iz Hr i dalje smo u toku borbe sa birokracijom.
Nase paire za posvojenje nismo povukli iz centara za SS, vec smo prosle godine pokrenuli postupak dobijanja Hr drzavljanztva za MM. Krajem mjeseca dolazimo ponovno u Hr da MM dobije stalni boravak u HRvatskoj... a nakon godine dana stalnog boravka mozemo traziti drzavaljanstvo. Dugacak je to proces ali mi ne gubimo nadu da ce nas sincic biti porjeklom iz Hrvatske.
evo drage moje zenske, toliko od mene za danas,
Zanima me jos da li Otocanka ima kakvih vjesti ?
Ivca/ivek