Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kako podstanaru osigurati pristup internetu?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako podstanaru osigurati pristup internetu?

U HR imam potencijalnog podstanara kojemu treba internet.

Radi se o najmu odvojenog stana (u kuci) u kojemu nemam uvedenu telefonsku liniju, i u taj stan ju ni ne planiram uvoditi (ili vlastitu liniju "siriti" do tog stana).

Takodjer ne bih niti da ju on sam uvodi - htjela bih izbjeci situaciju novih rezija na moju kucnu adresu.

Koja bi bila za njega najpovoljnija varijanta interneta u ovoj situaciji?

Unaprijed hvala na savjetu!

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

A zašto si on sam ne uzme bežični internet (na vlastito ime)?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janis prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto si on sam ne uzme bežični internet (na vlastito ime)?
    On je strani drzavljanin, pa me molio da se za to raspitam...

A ja u HR imam MaxADSL, ne koristim bezicni internet, i nisam upucena kakva je ponuda i sto sve treba napraviti da bi ga dobio, i kakve su cijene, itd.?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako uvodiš novu liniju, ne mora ići na tvoje ime. Ide na ime podstanara i ta se linija seli s njim. Samo ne znam da li mora dati tvoju adresu ili može račun na neku drugu. Tako je u T-comu. Možeš točno pitati kad si u HR na njihov besplatni telefon. I reći će ti da li je dostupno. Mobilni je preskup, ako treba za posao ili je puno online.
    Osim toga može se priključiti na tvoj bežični internet, ako imaš Flat opciju, samo neka ti plaća cijelu Flat tarifu i daš mu šifru.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji su imali bežični Tele2. Nikad nisu ni zatražili da uvedemo telefonsku liniju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/

U međuvremenu novi tvoj post. Na ovoj stranici vidiš sve cijene. Domet bežičnog modema je dosta velik pa može primiti signal iz tvoga stana. Imaš ispis svakog spajanja on line stalno. Kod tarife Flat uključen si 24 sata za istu cijenu, skidao filmove, gledao poštu ili bilo što. Nema ograničenja. Ja imam neku povoljniju tarifu, ali mislim da je oko 200 kuna mjesečno. I bez novih instalacija i novog računa. A dovoljna je brzina veze i kad su tri laptopa priključena, vlastito iskustvo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako uvodiš novu liniju, ne mora ići na tvoje ime. Ide na ime podstanara i ta se linija seli s njim. Samo ne znam da li mora dati tvoju adresu ili može račun na neku drugu. Tako je u T-comu. Možeš točno pitati kad si u HR na njihov besplatni telefon. I reći će ti da li je dostupno. Mobilni je preskup, ako treba za posao ili je puno online.
    Osim toga može se priključiti na tvoj bežični internet, ako imaš Flat opciju, samo neka ti plaća cijelu Flat tarifu i daš mu šifru.
    Beti, i jednu i drugu opciju bih htjela izbjeci.
    1. nova linija - on je strani drzavljanin, mora dati moju adresu (znaci racun ide na moju adresu) jer planiram ugovor napraviti na max. godinu dana, s mogucnoscu produzivanja. Znaci to mi otpada.

2. prikljucak na moj bezicni internet - u biti moj MaxADSL - nije Flat opcija, ali moglo bi se podici na Flat opciju - koristi moja mama (i ja dok sam u HR), i ne koristimo bezicni internet.
    Sad, ako nadokupim do Flata i omogucim spajanje wireless, taj modem mora biti stalno ukljucen, zar ne? A moja mama to ne zeli (modem je u njenom stanu, ona najvise koristi komp i placa za njega sve racune, i ne bi "da joj se jos netko u to mijesa", da se tako izrazim).

Bas zato bih mu htjela ponuditi opciju u kojoj je on od nas apsolutno neovisan - u biti bih za njega skupila sve podatke, da mu olaksam radi jezika i sl. Ali bi cilj bio da ne ovisi o nama sto se toga tice.
    Posljednje uređivanje od Elly : 28.02.2011. at 11:36

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/

U međuvremenu novi tvoj post. Na ovoj stranici vidiš sve cijene. Domet bežičnog modema je dosta velik pa može primiti signal iz tvoga stana. Imaš ispis svakog spajanja on line stalno. Kod tarife Flat uključen si 24 sata za istu cijenu, skidao filmove, gledao poštu ili bilo što. Nema ograničenja. Ja imam neku povoljniju tarifu, ali mislim da je oko 200 kuna mjesečno. I bez novih instalacija i novog računa. A dovoljna je brzina veze i kad su tri laptopa priključena, vlastito iskustvo.
    Beti, hvala ti.
    Odgovor je tu iznad, pisale smo istovremeno.
    Posljednje uređivanje od Elly : 28.02.2011. at 11:37

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Dok smo bili podstanari imali smo bežični T-com. To je bilo prije par godina, bilo je skuplje nego da smo uzeli ADSL i nije bilo flat opcije. Ali nismo imali izbora. Ne znam kakva je situacija danas s T-com i s drugim davateljima usluga. Naši prijatelji su u podstanarstvu uveli telefonsku liniju na svoje ime i kad su odselili prenjeli su je u svoj stan, ali mislim da to tebi nije opcija jer je podstanar strani državljanin.
    Posljednje uređivanje od Janis : 28.02.2011. at 11:39

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Moji su imali bežični Tele2. Nikad nisu ni zatražili da uvedemo telefonsku liniju.
    Angie, hvala - pogledat cu njihovu ponudu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo je skuplje nego da smo uzeli ADSL i nije bilo flat opcije. Ali nismo imali izbora. Ne znam kakva je situacija danas s T-com i s drugim davateljima usluga.
    Janis, cini mi se da ni sada nema flat opcije, ali provjerit cu, hvala ti!
    Za ovo drugo si u pravu.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Dok sam ja pisala ti si već dobila odgovore
    Evo ti link za opcije na T-com-u
    http://www.t-mobile.hr/2/20-10-08-00-00.asp#

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ti link za opcije na T-com-u http://www.t-mobile.hr/2/20-10-08-00-00.asp#
    Hvala ti.
    Provjerila sam, flat opcije nema.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mobilni internet je stravično skup i osobno nikad ne bih išla na tu opciju.

ovako, tvoj podstanar ima mogućnost da potpiše ugovor na svoje ime (može i bez ugovorne obaveze), no potrebna je tvoja potpisana suglasnost da se uvede u tvojoj nekretnini.
    frend je nedavno imao sličnu situaciju i na taj je način uveo b.net na svoje ime u podstanarskom stanu. prvo dobro provjerite koji su vam sve provideri dostupni.

jedino što ne znam kako to ide kad uopće nemaš telefonsku liniju.

no ugovor na njegovo ime je sasvim ostvariv.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar ti ne bi bilo najjednostavnije rješenje da omogućiš podstanaru bezicni pristup na svoj ADSL i onda mu naplatiš ili neki paušal ili po prometu?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pile, hvala na info!

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zar ti ne bi bilo najjednostavnije rješenje da omogućiš podstanaru bezicni pristup na svoj ADSL i onda mu naplatiš ili neki paušal ili po prometu?
    Marta, objasnila sam razlog zasto to ne zelim u par postova gore, u odgovoru na Betin post.
    Moram pronaci neko drugo rjesenje koje ce funkcionirati za sve ukljucene.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim, imam jos jednog podstanara u drugom stanu koji redovito koristi bezicni internet, nikad me nije pitao da se spoji preko nas ili da mu uvedemo telefonsku liniju, ili da si ju uvede sam.
    Moram ga pitati kojeg provajdera koristi, ali znam da mu internet ne treba bas previse, pa vjerujem da je njegova tarifa u startu povoljnija od ove koju trazim za potencijalnog novog podstanara...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vjerojatno je najjednostavnija opcija tzv. wired router. Isto je što i ethernet broadband router. Recimo jedna ovakva jeftinoća: http://www.edimax.com/en/produce_det...id=2&pl2_id=10
    Najvažnije je znati konfigurirati svoj DSL router tako da podstanarov router nema pogled na tvoju lokalnu mrežu. Isto vrijedi i za wireless - malo nepažnje i sve se lijepo vidi na mreži.
    Varijanta B je jednostavno uzeti DSL router s dovoljnom količinom ethernet rupa i podstanaru povući dovoljno dugačak ethernet kabel, a on neka si onda stavlja wired router ako mu fali priključaka.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Po meni je bežićni internet prihvatljiva opcija ako ti ne želiš imat ništa s tim ugovorom.
    Vidi http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...bilni-internet

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti, Stella.
    Poslala sam mu podatke o ponudi bezicnog interneta za nase podrucje, od nekoliko operatera, pa cemo vidjeti dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •