Results 1 to 17 of 17

Thread: Klizna vrata

spring's Avatar

Default Klizna vrata

Evo ovako. Htjela bi zatvoriti jednu nišu u kući kliznim vratima. Pošto s tim nemam nikakva iskustva,zanima me kako to ide. Kolike su otprilike cijene,da li je to komplicirano za izvesti,kakav materijal izabrati (ne bi staklo,a ne mora biti ni neko teško drvo-najbolje bi bilo da je bijele boje i neki lagani materijal).Ne trebaju ulaziti u zid,a dimenzije su2,60 visina-140cm širina.Znači dvije vratnice širine 70 cm.E jesam objasnila.
    Iskustva?

inana's Avatar

...ja sam naručila vrata klizna po mjeri, u baumaxu, tam ti je cjena najpovoljnija, vjeruj mi, znam...mislim koliko cjena može biti povoljna, ali ovisi kaj točno hočeš, i koje mehanizme odabereš, npr. moja jedna su 240x220, i dođu 3500, ali se otvaraju onak, obični, i imaju kip, a druga, ista dim., ali su klizna, su 5800... ali najbolje da odeš tam, pa ti oni sve zračunaju, tebi samo mjere trebaju.

spring's Avatar

Quote Originally Posted by inana View Post
    ...ja sam naručila vrata klizna po mjeri, u baumaxu, tam ti je cjena najpovoljnija, vjeruj mi, znam...mislim koliko cjena može biti povoljna, ali ovisi kaj točno hočeš, i koje mehanizme odabereš, npr. moja jedna su 240x220, i dođu 3500, ali se otvaraju onak, obični, i imaju kip, a druga, ista dim., ali su klizna, su 5800... ali najbolje da odeš tam, pa ti oni sve zračunaju, tebi samo mjere trebaju.
    Baumax-ne bi ni pomislila da bi oni mogli izrađivati klizna vrata po mjeri. Inana-šta bi ja bez tebe!

inana's Avatar

e nisam ni ja znala, pa sam tak malo kukala frendici, koja tam radi, pa je rekla da odem tam i naprave mi predračun...i taj predračun je ispao i najbolja ponuda.

spring's Avatar

I to su ti oni došli namontirati? Jesi li zadovoljna izvedbom? Od kakvog materijala su vrata?

inana's Avatar

oni su mi dopeljali, a majstor mi je namjestio- naš frendić, i super je odradio- jer sam ja ko lešinar nadgledala, uahahaha.A koji je materijal, kaj ja znam, pvc stolarija, bijela, ak nađem onaj račun, tam mi sve piše, i vrsta stolarije, i vrsta stakla, sve, ali tam frajeru sve objasni kad dođeš, jer ti cjena jako varira ako želiš ovo ili ono.E da, bravice, tj kvake smo kupili posebno, oni kad rade po naruđbi ne uračunavaju i to. Nemam pojima zakaj, ali smo ih tam kupili.E da, a kupili smo to prije 5 mj., daklem u 9. mj. 2010.

spring's Avatar

Inana tnx!

Zrina's Avatar

Mani se čini da Inana govori o balkonskim vratima. Ili sam ja krivo pokopčala?

Osoblje foruma apricot's Avatar

evo, upravo pred sobom imam ponudu za klizna vrata, 70/210, bijela
    2100 kuna uključujući i sve potrebne okove

inana, ti govoriš o kliznoj stijeni, koliko vidim; spominješ kip
    a ti spring hoćeš zatvoriti nišu i pretvoriti je u garderobu ili tako nešto, jel tako?

tina55's Avatar

na ikea hacker stranici sam vidjela zanimljivo i puno povoljnije rješenje umjesto kliznih vrata: umjesto njih, ugrađena klizna vrata od ikeinog ormara, prozirno mutna, izgleda super, uopće nema razlike od kliznih vrata

spring's Avatar

Quote Originally Posted by apricot View Post

a ti spring hoćeš zatvoriti nišu i pretvoriti je u garderobu ili tako nešto, jel tako?
    Ja bi htjela odvojiti kuhinju od blagavaone tim kliznim vratima. Ne bi trebala biti teška niti nešto prekomplicirana.
    I ja sada vidim da Inana govori o stijeni.
    Apri od koga je ponuda?

Osoblje foruma apricot's Avatar

Door 2000
    koliko znam, dostavljaju i u Osijek, ali pretpostavljam da ti svatko može napraviti takva vrata.

inana's Avatar

Quote Originally Posted by Zrina View Post
    Mani se čini da Inana govori o balkonskim vratima. Ili sam ja krivo pokopčala?
    ne, imam jedna klizna vrata, i jedna balkonska, ali sam joj htjela reći otprilike kolika je to razlika u cjeni, ova klizna su mi između boravka i hodnika, a pogodi di su mi balkonska? Hihot!

inana's Avatar

Quote Originally Posted by apricot View Post

mi smo tražili da ima opciju kipanja, možda da nismo to tražili bi bila još jeftinija, ali ima razlog zakaj je tomu tak...specifičan prostor- specifične potrebe, i tak... long story...

spring's Avatar

Inana ova između boravka i hodnika su isto izrađena u Baumaxu?

inana's Avatar

Quote Originally Posted by spring View Post
    Inana ova između boravka i hodnika su isto izrađena u Baumaxu?
    da, sve smo am radili.

Zrina's Avatar

Quote Originally Posted by inana View Post
    ne, imam jedna klizna vrata, i jedna balkonska, ali sam joj htjela reći otprilike kolika je to razlika u cjeni, ova klizna su mi između boravka i hodnika, a pogodi di su mi balkonska? Hihot!
    na balkonu? hihot!
    nisam još do sada čula da postoje klizne stijene (unutrašnje) sa opcijom otvaranja na kip pa sam pretpostavljala da se radi o klasičnoj vanjskoj kliznoj stijeni-očito krivo
    Last edited by Zrina; 03.03.2011 at 08:07.