Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Osam kancerogenih tvari koje treba izbaciti iz kuće

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Osam kancerogenih tvari koje treba izbaciti iz kuće

Evo link na članak:

http://www.net.hr/zdravlje/page/2011/02/22/0464006.html

Hvala Bogu, veliku većinu takvih tvari smo odavno izbacili iz kuće. Kakvo je stanje kod Vas? Moram priznati da mi je najteže palo sa mirisima za kuću, ali smo se naviknuli.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imam boje za slikanje, uljane, tempere, akril, akvarel. Imam i neka sredstva za čiščenje čarli i vim, ostalo ništa. Al brijem da su oni preblagi, ima još više otrova, nema šanse da je u mene samo ovo kancerogeno.

Nikolina_S avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala Bogu ja nemam ništa od toga kod kuće prepoznala na vrijeme

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ništa od toga nemam, al čitam neki dan na kravici da su i teflonske tave kancerogene
    baš taman kad sam skupila naljepnice za popust i kupila si onu veliku u konzumu....
    i kaj sad?
    sve oko nas je kancerogeno u posljednje vrijeme....i zrak....
    ne zabrinjavam se previše... ionak bumo pokrepali....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Za teflon znam odavno, al svejedno, često nemam love za ništa drugo, ti lonci i tave i to je fakat full skupo!!!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Imam boje za slikanje, uljane, tempere, akril, akvarel. Imam i neka sredstva za čiščenje čarli i vim, ostalo ništa. Al brijem da su oni preblagi, ima još više otrova, nema šanse da je u mene samo ovo kancerogeno.
    tako i ja

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Živcira me što je stvarno sve otrovno počevši od zraka koji udišemo, pa hrane koju jedemo evo npr. baš čitam deklaraciju od limuna i naranče i na svakoj piše kora nije za jelo i onda si pomislim ak je u kori onda je i u samoj naranči taj pesticid jer nemoguće da se zadržao samo na kori, onda ta glupa plastika onda mobiteli odjeća koju nosimo isto može biti kancerogena itd. mislim da je sve oko nas kancerogeno a ponajviše ljudi koji to stvaraju jer te otrove nitko drugi ne stvara nego čovjek sam sebi.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo sredstva za ciscenje imam i vodene boje
    koristim ih rijetko i nikada kad je dijete u kuci - obavezno provjetravam. no ne mogu ih se odreci sasvim, ocat mi jednostavno nije dovoljan.
    citala sam negdje da su i mirisne svijece otrov, ali ni to se kod nas ne koristi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne vjerujem člancima ovog tipa koji nisu potpisani imenom i prezimenom i ustanovom koja stoji iza ovih tvrdnji. Sve je štetno u velikim dozama pa i vitamin C. Ne mislim pri tome da ništa od gore navedenih proizvoda nije štetno, nego da je to članak koji mi nije referenca nizašto. Radi se o čistom ispunjavanju prostora na portalu.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 22.02.2011. at 19:48

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisu prenijeli nikakvu novost. Svaki miris je zapravo molekula u zraku, molekula koju ćemo udahnuti.

Svako tijelo drugačije reagira. Netko će odmah reagirati - alergija, u nekome će se taložiti godinama i tek onda reakcija u obliku neke bolesti, a netko će umrijeti sa 100 god od prometne nesreće.

Trudim se smanjiti korištenje kemije kad nema realne potrebe za to. Umjesto osvježivača zraka, prozračim.

Teflon je potrebno pažljivo održavati. Ne strugati po njemu i čistiti blagim sredstvima bez jakog ribanja.
    Neki toksikolozi tvrde da je i zagrebani teflon neotrovan, tj. da ne otpušta dovoljno da bi se nazvao kancerogenim. Neki tvrde da uz dobro održavanje i negrebanje, nema opasnosti, a treći pak tvrde da je kancerogen i kad je tava neoštećena. I svi imaju znanstvene studije za potkrijepiti svoje tvrdnje.
    Svakom na izbor!

Spavanje pokraj svježe naslikanog ulja na platnu u zatvorenoj sobi jest otrovno. Samo hobi korištenje uljanih boja u prozračnoj prostoriji - po mom mišljenju i nije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Poli(tetrafluor etilen) (samo materijal od DuPonta se smije nazivati teflon) je stabilan do temperatura do kojih većina jestivih ulja može izdržati, odnosno prije će se ulje početi dimiti, nego što će se išta dogoditi s PTFE-om. Mislim da mi je puno gore stajati na semaforu u Zagrebu, nego kuhati u "teflonu".
    Ovo s grebanjem mi nikad nije bilo jasno, to mi je slično teoriji o šišmišima u kosi. Tu PTFE ne može biti problem, jedino ako su neki slojevi ispod PTFE-a problematični pa se ne smije do njih dogrebati.
    Inače se slažem s MarijomP

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

"Nisu prenijeli nikakvu novost. Svaki miris je zapravo molekula u zraku, molekula koju ćemo udahnuti.

Svako tijelo drugačije reagira. Netko će odmah reagirati - alergija, u nekome će se taložiti godinama i tek onda reakcija u obliku neke bolesti, a netko će umrijeti sa 100 god od prometne nesreće." - slažem se sa ovim u potpunosti !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •