Mom starijem sika trenutno osim hrane je i utjeha i sigurnost i ljubav, a meni to i nije problem u biti. A što se praćenja tiče i meni je draže opustiti se, al nekad mi teško ide.

Evo danas smo se vagali i dobila je od prošle subote malo preko 200g, vratila je porođajnu. A recimo jučer i prekjučer je kakala samo dva puta, ali zato jaaako obilno, avdanas još nije. Da mi kaka nakon svakog podoja kako to mnoge bebe rade ne bi se vjerojatno opterećivala, ali ne kaka ib uz to joj je brat jako slabo dobivao na težini prvih mjesec dana, tako da to utječe na mene i ne mogu se opustiti kako bih htjela.

Ona i dalje neefikasno cica. Hvat nam je sad ok, asimetričan, usnice na van, zahvati areolu itd. Ali ipak samo izazove samo jedan, dva, maks 3 otpuštanja mlijeka (u pravilu 2) i zaspi i nikakvi poticaji je ne mogu natjerati da dulje u komadu vuče. Po teoriji da se već i nakon kraćeg razmaka među podojima masnoće talože, ona jako teško dolazi do masnijeg jer ne vuče dovoljno dugo, a to što cica često (tipa svakih 15 min) ne osigurava nužno dolazak do masnog mlijeka iako je na istoj dojci.

Tako da sam u potrazi za novim opcijama kako je nagovoriti da aktivnije cica odn. dulje vuče, jer sve već spomenute i ne pale baš.