Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Rolada s kremom od naranče

  1. #1
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno Rolada s kremom od naranče

    Našla sam ovaj recept u novinama, nisam odolila da ga ne isprobam. Po njemu rade roladu u "Ivici i Marici", navodno je i zdrav
    Uglavnom, dobio je vrlo visoku ocjenu i doma i na poslu, pa da ga podijelim:


    SASTOJCI
    Za biskvit:
    4 jaja
    12 dag smeđeg šećera
    8 dag integralnog brašna
    2 dag kakaa

    Za kremu:
    4 žumanca
    15 dag šećera
    1 žlica kukuruznog škroba
    sok 1 naranče
    20 dag maslaca

    Od navedenih sastojaka zamijesite biskvit pa ga izlijte u sloju od otprilike 1 cm na namašćen i pobrašnjen lim. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
    Ispečeni biskvit zarolajte i ostavite da se ohladi.
    Za kremu na pari stucite žumanca, šećer, kukuruzno brašno i narančin sok. U kuhanu ohlađenu smjesu dodajte razrađeni maslac i sve dobro izmiješajte da bude kremasto.
    Nadjenite roladu. Ukrasite limunovom koricom. (ja je nisam ukrašavala limunovom koricom, nego sam namazala ostatkom kreme).

  2. #2
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno


    Kako to fino zvuči!!Još da je volje ići peć.

  3. #3
    spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    701

    Početno

    Volim sve sa narančama.

  4. #4
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Obratite pozornost da je biskvit malo tvrđi zbog integralnog brašna. Drugi put ću možda i nacijediti malo naranče po njemu čim se ispeče.

  5. #5
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    škicam ti ovu roladu već drugi puta...čekat će da mlađi ozdravi, gripa ga snašla pa smo na auto-pilotu.

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Joj, kako ovo dugo nisam radila.... od studentskih dana a jako je fino.

    MM i stariji vole čokoladu. ALi mlađi voli voće. Mogla bih ga počastiti. Hvala na ideji!

  7. #7
    SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    649

    Početno

    Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Volim sve sa narančama.
    X

  8. #8
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Što je kukuruzni škrob?

  9. #9
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    saška, ja sam stavljala obični gustin. To sam htjela napomenuti odmah kad sam pisala recept, pa ipak zaboravila.

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Gustin i jest kukuruzni škrob.

    Evo ovaj sam prvi našla: http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/...7lwj2y.hr.html

    To je i baza za pudinge, pa se umjesto gustina može staviti puding od vanilije.

  11. #11
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Gustin i jest kukuruzni škrob.

    Evo ovaj sam prvi našla: http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/...7lwj2y.hr.html

    To je i baza za pudinge, pa se umjesto gustina može staviti puding od vanilije.
    Super. E da, dodala sam i vanilin šećer u kremu.

  12. #12
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Jel puca taj biskvit radi intergralnog brašna?

  13. #13
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ponavljam post jer nisam sigurna jel mi prvi prošao, puca mi veza

    Uglavnom, biskvit mi nije popucao jer sam ga odmah po pečenju stavila na mokru krpu i tako zarolala. Ali sam primijetila da mi je puno tvrđi nego što su mi obični biskviti.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,388

    Početno

    Jel' to u biskvit idu 4 jaja ili možda 4 bjelanjka, s obzirom da u kremu idu 4 žumanjka?
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 02.03.2011. at 11:27

  15. #15
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    I ja sam dvaput provjeravala, ali u receptu piše 4 jaja.

  16. #16
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    ako zelite malo laksu kremu, mozete maslac zamijeniti finim svjezim sirom - tako je cijela rolada jos socnija!

  17. #17

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,388

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam dvaput provjeravala, ali u receptu piše 4 jaja.
    Kužim.

    Hvala!

  18. #18
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Gustin i jest kukuruzni škrob.

    Evo ovaj sam prvi našla: http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/...7lwj2y.hr.html

    To je i baza za pudinge, pa se umjesto gustina može staviti puding od vanilije.
    Svašta ću ovdje naučiti, hvala.
    Volim kolače s narančom, pa vjerujem da ću i ovaj isprobati.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •