Results 1 to 29 of 29

Thread: Tekućina od zimnice - cikle i pečenih paprika - što s njom?

  1. #1
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default Tekućina od zimnice - cikle i pečenih paprika - što s njom?

    Možda će zvučati stvarno grezo, ali ja obožavam vodu, ocat, štogod da je ono što ostane kad pojedeš ciklu ili pečene paprike.

    Osobito volim od pečenih paprika.

    Znala sam to istočati s kruhom i pojesti. Molim da me ne izbacite s ovog podforuma zbog takvog ponašanja. Priznam, pa pola oprostite

    A sad, poučena svim mogućim i nemogućim kreativnosti ovog podforuma, pomislih da bih možda tu tekućinu mogla staviti u tijesto za kruh, a umjesto vode staviti to od cikle u tijesto za domaću tjesteninu - zbog boje, okusa, a i zdravlja.

    Jel netko ima predodžbu o tome? Jel to može, jel se smije, i kakvog je okusa?

  2. #2

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Nisam vješta, samo znam da je ta tekućina puna octa i soli, a nijedno nije baš prihvatljivo kad je zdravlje u pitanju. Ljubičasta tjestenina? Mene ne bi privukla, ali možda malenu izbirljivicu bi pa probaj...)

  3. #3
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ovo je previše kreativno čak i za mene... Tekućinu od zimnice bez grižnje savjesti likvidiram, po kratkom postupku.

  4. #4
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Izgleda da ću morati probati... vidjet ćemo... javit ću rezultat.

  5. #5
    andynoa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu
    Posts
    1,166

    Default

    Quote Originally Posted by Ifigenija View Post
    Izgleda da ću morati probati... vidjet ćemo... javit ću rezultat.
    Sve mi je jasno, smo me zanima kako bi se te kiseline rješila? jel bi to isparilo dok bi kuhala? kaj ak tjestenina bu kisela?
    probaj sačuvat malo možda za uskršnja jaja... mi ih uvijek farbamo u cikli i luku i tad su ona najljepša... pogotovo mi je super dok skupljam lišće po livadi pa u čarapu i onda dok su tak lijepa ljubičasta od cikle...

  6. #6
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Hm, još cikla možda je kiselkasta, malo, takva zimnica, ali od pečenih paprika - nije. Samo je beskrajno ukusno...

    Ovo za bojanje ciklom mi je super. Jedva čekam!

  7. #7
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    ifi, moj tata zna sa sokom od cikle bojat rižu u rozo ili stavi u saft pa dobije neku krvavu boju, ne znam detalje...samo sam jela i nikad nije bilo kiselo, a fora izgleda.

  8. #8
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by tua View Post
    ifi, moj tata zna sa sokom od cikle bojat rižu u rozo ili stavi u saft pa dobije neku krvavu boju, ne znam detalje...samo sam jela i nikad nije bilo kiselo, a fora izgleda.
    Super!

  9. #9
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Ja ocat od krastavaca koristim za čišćenje kupaone

  10. #10
    andynoa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu
    Posts
    1,166

    Default

    Quote Originally Posted by Ifigenija View Post

    Ovo za bojanje ciklom mi je super. Jedva čekam!
    Pa zato i mi ostavimo tu kiselinu, jajcima ne smeta preko ljuske, a i ovak su ukrasna (osim za poznato slavonsko tucanje jajima.... ..
    A isto ti je s ljuskama od luka...
    ono kaj ti treba su stare štrample, i lijepa trava koja je svagdje oko tebe... i stvar rješena..
    probala sam ja šarati i s voskom i bacit u te pripravke ali mi nikad nije ispalo lijepo...

  11. #11
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by SunčicaVŽ View Post
    Ja ocat od krastavaca koristim za čišćenje kupaone
    Vidiš, ovo je inovativno.
    Da imam rozu kupaonicu, onda bih čistila sokom od cikle, ali što ćeš kad nemam... :mrgreen

  12. #12
    smedja's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    863

    Default

    Pa ako si pojela svu ciklu, a ostala ti samo voda, kupi ciklu na placu, skuhaj pa frk u staru vodicu (recikliranje) ako pojedete za par dana biti ce dovoljno a nece se skiseliti

    mozda se mogu jaja s tim farbati (uskoro ce uskrs)

  13. #13
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Koristim za salate. Npr. ostaci kuhanog/pečenog mesa, riža/tjestenina, grašak/slanutak, kukuruz, kiseli krastavci/pečena paprika i još sve zalijem s tom kiselinom od krastavaca/paprike.
    Moglo bi se i s ciklom, ali me odbija izgled (sve rozo-ljubičasto).

  14. #14
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Ja sam ispekla kruh s tekućinom od pečenih paprika. u njoj je malo ulja, vode, octa, i puno, puno arome.
    Ja sam oduševljena!
    Nije prenapadno, sofisticirani miris pečenih paprika u kruhu. Meni je njam.
    Čim stignem - domaća pašta sa tekućinom od cikle. Da i to vidimo

  15. #15
    andynoa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu
    Posts
    1,166

    Default

    zvuči prefino.... još da je malo špeka s tim kruhom... njam zazubice rastu...

  16. #16
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by enela View Post
    Koristim za salate. Npr. ostaci kuhanog/pečenog mesa, riža/tjestenina, grašak/slanutak, kukuruz, kiseli krastavci/pečena paprika i još sve zalijem s tom kiselinom od krastavaca/paprike.
    Moglo bi se i s ciklom, ali me odbija izgled (sve rozo-ljubičasto).

    Ovo mora da je fino! Probat ću!

  17. #17
    Pinky's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Dalmacija
    Posts
    5,498

    Default

    ovu od paprika toćam, a sve ostale pijem
    isto ko što popijem ocat/ulje koje ostane nakon što pojedem salatu.

    kiseliš rules!
    radije bi pojela teglu kiselih krastavaca nego čokoladu

    edit: nemam pametnih ideja, samo da znaš da nisi jedina kiseliš- frikuša
    Last edited by Pinky; 01.03.2011 at 20:41.

  18. #18
    Canaj's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    na pravom mjestu
    Posts
    618

    Default

    Quote Originally Posted by Pinky View Post
    ovu od paprika toćam, a sve ostale pijem
    isto ko što popijem ocat/ulje koje ostane nakon što pojedem salatu.

    kiseliš rules!
    radije bi pojela teglu kiselih krastavaca nego čokoladu

    edit: nemam pametnih ideja, samo da znaš da nisi jedina kiseliš- frikuša
    i ja isto..samo ne pijem kiseliš nego sam znala namočiz kruh.....već dugo nisam to radila dok moj mali od 4 god isto nije otkrio iste sklonosti (!?!)

  19. #19
    andynoa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu
    Posts
    1,166

    Default

    lajkam ovo papanje kiseline i ja radim isto...
    samo kaj sam čula bapsku priču da to ne bi smjela radit pred kraj trudnoće, ja sad jedva čekam da se turšija pojede da imam kaj piti

  20. #20
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    ifigenija, da ti nisi trudna?

  21. #21
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by Ifigenija View Post
    Vidiš, ovo je inovativno.
    Da imam rozu kupaonicu, onda bih čistila sokom od cikle, ali što ćeš kad nemam... :mrgreen
    cerek do bola..... ja si upravo zamišljam svoju polu bijelu kadu "očišćenu" sokom od cikle....

    još da bijele ručnike "slučajno" operem sa crvenom majicom.... ili sa sokom od cikle....

    bathroom just for mommy .....

    nije loša ideja....nije loša.....


    ( a sad ozbiljno, mi ne bacamo kiselinu.... kad kupimo npr veliku teglicu kupovnih krastavaca- ona ne stane u frižider, pa razdjelim krastavce u par manjih teglica al uvijek fali kiseline za sve staklenke.....e tu dolaze ti ostanjki na red :D )

  22. #22
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    ifigenija, da ti nisi trudna?
    te joj se nešto jede, te stalno neš posprema, pa ratuje sa zavjesama....

    sorry I.

  23. #23
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by Pinky View Post
    ovu od paprika toćam, a sve ostale pijem
    isto ko što popijem ocat/ulje koje ostane nakon što pojedem salatu.

    kiseliš rules!
    radije bi pojela teglu kiselih krastavaca nego čokoladu

    edit: nemam pametnih ideja, samo da znaš da nisi jedina kiseliš- frikuša


    Seka i ja smo se znale kao djeca potuć za kiseliš od salate, najbolji je od ljetnih miješanih salata, ali i ciklin volimo...

    Može kod mene kiseliš party. Skupimo sve kiseline, i udri

  24. #24
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    ifigenija, da ti nisi trudna?

  25. #25
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by andynoa View Post
    lajkam ovo papanje kiseline i ja radim isto...
    samo kaj sam čula bapsku priču da to ne bi smjela radit pred kraj trudnoće, ja sad jedva čekam da se turšija pojede da imam kaj piti
    Joj, kiseliš od domaće turšije! Slina mi ide!

  26. #26
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by Lucas View Post
    te joj se nešto jede, te stalno neš posprema, pa ratuje sa zavjesama....

    sorry I.

    Samo vi mene zezajte

  27. #27
    andynoa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu
    Posts
    1,166

    Default

    Quote Originally Posted by Ifigenija View Post
    Joj, kiseliš od domaće turšije! Slina mi ide!
    i tom kiseliš partyu dodamo moj novi Pictionary, i vidiš uživancije...

    a znaš koliko je ima Ifigenija draga, mi bez turšije ne možemo, odkad ju slažemo, to se u kući tuče za karfiol iz nje, a o paprici da ne govorim... ah šta me nauči baka i mama hercegovka

    mislim da je kanta od 40 ili 50 litara pa ti je sve jasno... sjećam se da sam uredno zimi dolazila svaki vikend kući iz ZGa s autom i trpala prvo turšiju u autu.. i sad je pri kraju i sad njam njam kiselina..

    sve sam zapisala šta ste radile s kiselinom, evo stoji mi tu na post it-u pa ću i ja sad..
    svašta naučim..

  28. #28
    Pinky's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Dalmacija
    Posts
    5,498

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    ifigenija, da ti nisi trudna?
    meni se sa trudnoćom smanjila pomama za kiselišom a povećala za slatkim. fakat drugo stanje

  29. #29
    andynoa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu
    Posts
    1,166

    Default

    Quote Originally Posted by Pinky View Post
    meni se sa trudnoćom smanjila pomama za kiselišom a povećala za slatkim. fakat drugo stanje
    slatko nula bodova, a kiselina ostala...
    sad me šoraju čokoladne torte, ali nikud bez kiseline

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •