Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: Otvorenost, zatvorenost - možda ponavljam, ali ne mogu se snaći :(

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno Otvorenost, zatvorenost - možda ponavljam, ali ne mogu se snaći :(

Drage trudnice, rodilje, mame....

Zanima me jedna stvar, danas sam bila sa jednom mamom na kavici, koja se strašno začudila na moju izjavu...

Danas sam 37+3, u petak sam imala zadnji pregled (dakle na 37+0)u bolnici gdje mi je doktor rekao da sam zatvorena ko čep... ta mama mi je rekla da bi sada trebala biti već barem 1 prst otvorena, isto tako su rekle i mame iz bolnice kada smo komentirale....

Da li imam razloga za brigu ili?

Naime, u bolnicu sam bila smještene zbog bolova, što se na kraju ispostavilo da je candida albicans, i sada koristim terapiju...

Da li moja "zatvorenost" znači da se premalo krećem, ili da nešto nije u redu, jer svi oko mene tvrde da bi taj prst sad već trebao biti...

A ja si mislim naravno, pa doći će sve u svoje vrijeme... još 18 dana do termina, a može se sve u jednom danu preokrenuti... ali ipak ove bubice u glavi stalno rade...

Hvala unaprijed na izraženom iskustvu i mišljenju...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

...izjava je bila "zatvorena skroz"...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tvoja zatvorenost ne znači baš ništa. Mozeš roditi sutra ili za mjesec dana. Ni tih 18 dana do termina zapravo ne znači gotovo nista. Mislim da tek nekoliko posto žena rodi na termin. Zato se opusti i uzivaj koliko god mozes, imat ceš posla kad rodiš.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A zakaj se onda svi čude... znam da je za svaku ženu trudnoća individualna stvar, i da je svatko doživljava na svoj način, al meni opet te bube u glavi...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cude se jer su tipicne zene!
    Salim se, cude se zato sto vecina zena bude otvoreno bar za vrsak prsta, ali to niti je uvijet niti je pravilo i stvarno ne moras brinuti. Ustvari bi se vise brinula da si vec sad otvorena npr. 2 prsta zar ne?
    Ja sam bila prst otvorena tek u 39 tj. I tako je ostalo jos 2 tjedna do poroda.
    Ne brini, opusti se i uzivaj jos ovo malo dok je beba u trbuhu, poslje neces imati vremena ni razmisljati

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Cude se jer su tipicne zene!
    Salim se, cude se zato sto vecina zena bude otvoreno bar za vrsak prsta, ali to niti je uvijet niti je pravilo i stvarno ne moras brinuti. Ustvari bi se vise brinula da si vec sad otvorena npr. 2 prsta zar ne?
    Ja sam bila prst otvorena tek u 39 tj. I tako je ostalo jos 2 tjedna do poroda.
    Ne brini, opusti se i uzivaj jos ovo malo dok je beba u trbuhu, poslje neces imati vremena ni razmisljati
    Uvijek volim pročitati tvoj savjet...
    Pa da više bi se brinula da sam otvorena nego ovo to sigurno... ali brate ko će izdržati još 18 dana, ili više ili manje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ah da, sad sam prepuna savjeta, a kad moja trudnoca bude pri kraju vjerovatno cu i ja imat 100 pitanja, bez obzira sto sam to vec jednom prosla
    I da, to cekanje i iscekivanje je ka-ta-stro-fa!
    Al gle, rodila budes sigurno, koliko god ti sad imala osjecaj da ces ostat trudna do kraja zivota

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kad je ono termin, negdje u ljeti?

čekanje u-b-i-j-a ... pogotovo što sam prošli tjedan vidjela hrpu malih bebica, ko štruce male, i poželila da ovaj moj ide van što prije...

imam milijun pitanja, zato i jesam od 24/7 tu, i dosta sam odgovora na pitanja dobila...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tak su i mene poceli plasiti i iscudavali mi se u prvoj trudnoci, isto sa 37 tjedana je doktorica konstatirala da sam skroz zatvorena. tu "dijagnozu" sam slusala jos punih 5 tjedana, do puna 42 tjedna kad sam popustila za indukciju i to nisam nikad prezalila.

sad sam pametnija pa ne dam da me se pregledava vaginalno

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mikka, jesi ti to sad pametnija, treći put?

andynoa, sve je ok, daj se opusti i uživaj još malo, dok imaš vremena za sebe, kad dode beba, ona preuzima glavnu ulogu

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam pametnija pa ne dam da me se pregledava vaginalno
    a kako budu onda znali jesam otvorena ili zatvorena?
    tj.preporučaš da čekam dok krene?
    imam pregled 11tog, to je tjedan dana prije termina, kaj da ne dam da me pregleda?

Tua, uživam ja itekako, možda i previše, i svaku večer kad legnem požalim što sam se preforsirala taj dan...a i vjeruj mi da ovaj miš već sad vodi glavnu ulogu... svi samo za njega pitaju, niko više ne pita kako sam ja...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    svi samo za njega pitaju, niko više ne pita kako sam ja...
    Na to se navikni, tako ce ti biti od sad pa nadalje. Cak ni ti neces vise misliti na sebe, bit ce jedno malo bice bitnije.
    I da ti odgovorim, termin mi je 10.7. imam ja jos sta nosat to malo cudo u sebi

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

andynoa nemoj ništa još brinuti o tome dok još nije vrijeme za to...doći će i vrijeme za to

ja sam već otvorena od 33 tt, ako ne i od prije, već mi dojadilo ležanje i odmaranje a nedaju mi radit ništa... koma ubija me dosada.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

andynoa ma pusti te price moras bit otvorena , moras ti bit ovako-onako... svaka zena je drugacija, pa tako i svaka trudnoca. i neke kojima je druga-treca trudnoca bude sve drugacije.
    ja sam se tek otvorila za vrska prsta u 39 tt a rodila sa u 41.
    a tih 18 dana do terima ce proletit za cas, znam da imas osjecaj da nikad kraja ali doci ce.
    sad lipo samo laganini do kraja, i otvorit ces se, budi bez brige to ti nikako ne gine!

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ej draga, ma ne brini .. Ovisi od žene do žene
    Evo, ja sam 40plus1 i otvorena za vršak prsta. I tako je od 22tt.
    Niko mi nije rekao da je to problem..
    Čak mi je i beba još dosta visoko.
    Preporučili su mi keks da poboljšam stanje (al nekako nisam baš bila za akciju)
    Idem sutra na pregled pa ću vidjeti kako je.
    Pokušavam ne razmišljat, nekako si mislim kad dođe vrijeme priroda će se pobrinut ( nadam se)..

I ja imam osjećaj da ću bi vječno trudna...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam se otvarala ovaj drugi put tek s trudovima, ali to je brzo išlo, jedino je problematično bilo što je beba bila visoko i kad sam trebala počet tiskat (tj. kad su mi počeli govorit da tiskam, iako još nije došao nagon za tiskanjem), a bogme se spustila u posljednji tren kad je tijelo odredilo da trebam gurat - a tad je miškec izletio ko iz torpeda (eno ga sad čori slatkica u kinderbetu i slavi upravo započetu obljetnicu trećeg tjedna života

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hehe, ja sam bila na pregledu u prve dvije trudnoće na 39 tjedana i doktor mi oba puta rekao - ajme pa Vi ste zatvoreni skroz, nećete još roditi i već se dogovarao sa mnom za indukciju - rodila sam idući dan U trećoj ista priča, tako da stvarno nemoj brinut

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala vam curke, bubice su se malo smirile...
    Sad slijedi č-e-k-a-nj-e ) a onda slatke brige...

Katarinam
    ja sam već otvorena od 33 tt, ako ne i od prije, već mi dojadilo ležanje i odmaranje a nedaju mi radit ništa... koma ubija me dosada.
    Jao žao mi je što moraš ležati, ja bi umrla da moram ležati stalno, ali ako je to preporuka doktora onda bolje da je tako, da nam tvoja bebica bude zdrava... nadam se da te nisi još hospitalizirali, jer sam vidjela puno curki koje već od 30t leže u bolnici na održavanju, a i puno njih čak i prije...

Ripcord
    a tad je miškec izletio ko iz torpeda (eno ga sad čori slatkica u kinderbetu i slavi upravo započetu obljetnicu trećeg tjedna života
    Nek i moj izleti ko i torpeda )) želim si to...

Eva maria
    Idem sutra na pregled pa ću vidjeti kako je.
    Pokušavam ne razmišljat, nekako si mislim kad dođe vrijeme priroda će se pobrinut ( nadam se)..
    Sretno na pregledu danas, ako nam se ne javiš, znamo da si ostala i da ljubiš i grliš bebicu...

SunčicaVŽ
    Hehe, ja sam bila na pregledu u prve dvije trudnoće na 39 tjedana i doktor mi oba puta rekao - ajme pa Vi ste zatvoreni skroz, nećete još roditi i već se dogovarao sa mnom za indukciju - rodila sam idući dan U trećoj ista priča, tako da stvarno nemoj brinut
    Evo obećajem da smirujem bube... a imam još milijun pitanja )

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Noina mamo,
    evo i ja da se pridružim ovim tješiteljicama: ne brigaj, uživaj, i sada, i u porodu (!!!), i nakon njega!
    A vidiim da budeš. Da voliš to malo biće u sebi, i da ga jedva čekaš imati u rukama!
    Ali strpljen - spašen.
    Polako, priroda i dragi Bog će sve napraviti za vas.
    A otovirit se možeš, ne u jedan dan, nego u par sati (dobro, prvo ti je, vjerojatnije da tako neće biti, ali ...)
    NE BRINI! Zdrava, hrabra mamo, bit će sve dobro.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa Vidi poruku
    (dobro, prvo ti je, vjerojatnije da tako neće biti, ali ...)
    .
    e baš to, prvo mi je pa ono.... svašta može biti, davno sam se pomirila da neće biti lako

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Draga, ne brini.
    I ne odupiri se. Čitala sam u jednoj knjizi (mislm da se zove 'Duhovni pristup porodu') da žene teže rađaju, jer od straha od bolova ne žele roditi. I onda se sve kao zablokira.
    Pusli da sve ide samo od sebe. I ne viči. Vikanje apsolutno oduzima snagu i baca te u paniku.
    Samo lijepo slušaj babicu i prodisavaj trudnove. Bit će sve dobro.
    Sve smo mi to prošle i nekoliko puta i gle nas! Još smo žive i zdrave i neke od nas spremne za novi porod.

A mi ćemo navijati! Pusa!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

samo lijepo navijanje molim, da ne bi neki se huligani iz vas s bakljama pojavili...

neću vrištat "valjda" pokušat ću slušat babice al otom potom kroz par dana )

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Uh, ja imam stalno noćne more da ću prenijeti i da me svi šalju na indukciju, isto sam zatvorena... Ma sve su to gluposti - a najviše to stalno čačkanje i pregledavanje... Nema se smisla brinuti oko nečeg na kaj ionak ne možeš utjecati. Dok je sve ostalo dobro... Čuvaj snagu za porod!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Tincha prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, ja imam stalno noćne more da ću prenijeti i da me svi šalju na indukciju, isto sam zatvorena... Ma sve su to gluposti - a najviše to stalno čačkanje i pregledavanje... Nema se smisla brinuti oko nečeg na kaj ionak ne možeš utjecati. Dok je sve ostalo dobro... Čuvaj snagu za porod!
    a kad ti je termin? to sam i ja sad počela razmišljati, još dok mi je dr. u bolnici rekao prošli tjedan da ak mi bebica bude veća od 3800 da idem na carski.. (37+0 zadnji uzv miš je izmjeren na 3200)...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

samo lijepo navijanje molim, da ne bi neki se huligani iz vas s bakljama pojavili...

neću vrištat "valjda" pokušat ću slušat babice al otom potom kroz par dana )
    ja nisam niti glasa pustila, cak mi je doktor dosa i reka da ja mogu "zajaukati" koji put. sad mi je jako zao sta nisam, mozda bi me prije odveli na CR a ne cekali 18 sati!!!!!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam niti glasa pustila, cak mi je doktor dosa i reka da ja mogu "zajaukati" koji put. sad mi je jako zao sta nisam, mozda bi me prije odveli na CR a ne cekali 18 sati!!!!!!
    ajme meni!!!! 18 sati
    nemoj me plašiti.... ja ću imat papir na čelu "molim epi"

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

još dok mi je dr. u bolnici rekao prošli tjedan da ak mi bebica bude veća od 3800 da idem na carski.. (37+0 zadnji uzv miš je izmjeren na 3200)...
    Zasto na carski? Pa moj Sven je bio 4060 pa sam ga rodila vaginalno i relativno brzo. A i ta njihova mjerenja su +/- 300 grama, Svena su procjenili na 3800.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zasto na carski? Pa moj Sven je bio 4060 pa sam ga rodila vaginalno i relativno brzo. A i ta njihova mjerenja su +/- 300 grama, Svena su procjenili na 3800.
    a kao to im je praksa, napisala sam to već negdje...
    dakle njima je praksa da sve rodilje kojima se težina bebe u 40 tjednu procjeni na 3800 i više, idu na carski rez, bez obzira na konturu tijela (mislim na zdjelicu i to).. naravno ako ga trudnica odbija, ide se na prirodan porod.. jer kao oni ne žele mučiti majke i bebe...
    (mislim da postoji neka pozadinska priča u vezi toga, možda dobivaju više novaca ako rade carski...)
    prošli tjedan su procjenili kolegici na 40+4 bebu tešku 4100 g, i ona je odmah pristala na carski rez (bila je naravno i zatvorena i sve to što ide uz čekanje) i drugi dan su napravili carski, i mala bebica bila 4056 i 50 cm... ajme a kakve obrašćiće okrugle ima... i još k tome curica

Ako ne krene prirodno, i ako procjenu tu težinu, mislim da ću i ja pristat na carski... al čekam prvo prirodno da krene pa polako...

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

To što je nešto praksa ne znači da je dobro, a još manje da se ne može odbiti.
    za mamu i bebu najbolji je neometan, fiziološki porod.
    i kako misliš-ako ne krene prirodno? znaš nekoga čije dijete nije izašlo van?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    i kako misliš-ako ne krene prirodno? znaš nekoga čije dijete nije izašlo van?
    super si mi ovo postavila... naravno da ne znam...

mislim ako se ne budem otvarala i nakon termina itd. koliko smijem dugo čekati, do 42. tjedna? znam da će me staviti u bolnicu i na drip i sve itd... al ja opet u paketu.. kaj ak ništ od toga ne pomogne....

(čudna sam vam ja biljkica, uvijek mislim ono najgore....)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma opusti se, znaju doktori sta rade. Moj savjet ti je da ne pristajes na carski, ja bi na tvom mjestu probala prirodno, ako bi se porod oduljio zbog velicine bebe nek ti naprave carski. Neces bit trudna vise od 42 tjedna to je sigurno ali isto tako, sad kad krenu finalni pregledi, pogotovo ako preneses pa budu cesti, nedaj se nagovoriti na inducirani ako za to nema osnove. Mene je doktor bas jako raskrvario sa amnioskopijom, bila sam 40+6, poslao me odmah u rodiliste ali posto je plodna voda bila ok, ctg je bio uredan ja sam otisla doma i sljedeci dan dosla dobrovoljno jer mi je puknuo vodenjak.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ajme meni!!!! 18 sati
    nemoj me plašiti.... ja ću imat papir na čelu "molim epi"
    ne zelim te plasitit, ali eto meni je moj porod trajao 18 sati, i na kraju sam zavrsila na CR jer se nisam otvarala. a sta se tice epiduralne dobila sam ja i nju.... ma sve sta se dobit moze...al nije islo
    al virujem ja da ce tebi biti 100 puta lakse!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni su Ivana na zadnjem pregledu procijenili na oko 4000 g i nitko nije spominjao bas carski. jednom slucajno u prici je moj ginekolog rekao da ako ostane tako veliki i ako jos naraste da nebi bilo lose na cr.
    on je imao kad se rodio 3540g al ja sam zavrsila na cr zbog tog sta se nisam otvarala.
    a moja prija misec dana prije mene je rodila curicu tesku 4400 vaginalno.tako da to u stvari vise nije nikakvo pravilo.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

al virujem ja da ce tebi biti 100 puta lakse!
    pozlatile ti se riječi
    s obzirom da doslovno žderem parizer i margarin u zadnje vrijeme, jer me napinje samo to, ne bi se čudila i da mali ima 5 kg...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Težina bebe nije neki razlog za carski rez. Moji dečki su bili: stariji 4200, a mlađi 3850 i izašli su bez problema, a k tome sam sasvim prosječna ženska( i visinom i težinom).

Treba imati vjeru u sebe i svoje tijelo, roditi nije nešto patološki, to je sasvim prirodan, normalni proces. Trudovi jesu bolni, ali oni su samo rad maminog tijela da bi se beba rodila i ako ih se prihvati misleći da nas svaki trud približava djetetu, i neće biti toliko teški. Meni se nekako čini da je najbolje kad se ne intervenira, ako je sve u redu. Biti pod medicinskim nadzorom, to da, ali može se i bez dripa i bez epiziotomije i bez epiduralne. Ne svatko, ali može se. Naravno, nisam ja protiv CR kad treba.

Samo neka sve dobro prođe, jer porod je fiziološki događaj tek kad je iza nas.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tezina bebe preko UZV je tako relativna! Bila sam na uzv pre 3 nedelje - beba je imala 3222g (pocela sam paniciti da je to previse za 37. nedelju, da ce do termina imati 5kg!), i juce - 2900g :D Doktorka mi je rekla da se uopste ne opterecujem tim podacima, da greske umeju biti velike, i da joj se cini da nekad ona bolje proceni tezinu na osnovu mera bebe, nego sto UZV izracuna.
    A sto se tice otvaranja - meni su prognozirali porodjaj na ulici u prvoj trudnoci - 2 nedelje sam bila otvorena 6cm. Sada sam nedelju dana 4cm, grlic potpuno skracen (ili kako se vec to kaze), ali kontrakcije nemam i apsolutno nista se ne desava! Sem mog nestrpljenja! Vrlo verovatno da cete se vi potpuno zatvorene cure poroditi pre mene :D

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Samo neka sve dobro prođe, jer porod je fiziološki događaj tek kad je iza nas.
    a vidit ćemo, evo još malo pa će i to biti gotovo...pa ću podjeliti sa vama svoju priču...
    11.03. mi je zadnja kontrola kod mog privatnika, pa ću ga još jednom izrešetati pitanjima, i drago mi je da je jedan doktor u bolnici preuzima njegove pacijentice pa će mi to puno olakšati...
    protiv CRa ili za, ja sam čula milijun priča...al pošto je moja bebica cijelu trudnoću glavicom dolje okrenuta, mislim da neće biti potrebe za CRom (jedino ak se ne okrene sad drugačije), a otvorila se budem valjda...jer ipak ne bih htjela rezanje, ako ću morat, morat, šta sad....

ono što mene i dalje muči su ti bolovi, ja znam da to sve prođe, ali ja neeee podnosimmmm bollllll, vrištim sad i jauknem dok me leđa zabole, kak ću tek tooooo.....

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Draga andynoa, meni je malac rođen dva i pol tjedna prerano, a imao je 3890g! Kakvi carski-nitko ga nije spominjao, epiduralna isto tako njet (niti sam ju htjela). Rodila u Vž-u 14h nakon pucanja vodenjaka, otvarala sam se jako polako, tak da nisam mogla izbjeći ni malo dripa. Ali tako je moralo ići-nisam rezana, pukla sam mrvicu, trudovi su bili česti, bolni jako, ali izdržljivi (poslije mi nikak nije bilo jasno zašto me tako bole ruke - stiskala sam štajngu od kreveta sa svakim trudom)! Ako nema nikakvih komplikacija, najljepše je pustiti da sve ide prirodnim tijekom! Svi se smrznu kad kažem da sam imala trudove 14 sati, a meni smiješak na licu svaki put kad se sjetim poroda - da bar i drugi bude takav (termin je 1.04., smije trajati malo kraće pošto će ipak biti drugi ).
    Rezanje ti nema veze s otvaranjem! Režu ti međicu ako treba, a otvara ti se cerviks - to potiču dripom!
    Samo bez straha, imaj povjerenja u babicu i dr-a, a najviše u sebe!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

jao 14h...
    stvarno mi dolazi da se rasplačem... valjda sam sad u takvoj fazi... trebam se psihički pripremiti

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jao 14h...
    stvarno mi dolazi da se rasplačem... valjda sam sad u takvoj fazi... trebam se psihički pripremiti
    Najbolja priprema bi ti bila da se makneš sa foruma i prestaneš čitati tuđa iskustva, trudnoća i porod kod svake žene je različita i tu pravila nema.
    PS: ja sam prvo dijete rodila 4 sata od pucanja vodenjaka bez i jednog truda prije, u rađaoni sam provela ravno dva sata. Da li to tebi išta govori, osim činjenice da sam ja prilično brzo rodila? Zapravo i ne , jel da :

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolja priprema bi ti bila da se makneš sa foruma i prestaneš čitati tuđa iskustva, trudnoća i porod kod svake žene je različita i tu pravila nema.
    PS: ja sam prvo dijete rodila 4 sata od pucanja vodenjaka bez i jednog truda prije, u rađaoni sam provela ravno dva sata. Da li to tebi išta govori, osim činjenice da sam ja prilično brzo rodila? Zapravo i ne , jel da :
    jel to neka prijetnja? šalim se... a maknula bi se ja, a kad okice i prstići bježe...
    a govori mi da si imala brzi porod... ah, neću paničariti više

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel to neka prijetnja? šalim se... a maknula bi se ja, a kad okice i prstići bježe...
    a govori mi da si imala brzi porod... ah, neću paničariti više
    Ali to ne znaći da ćeš ti imati brz porod :

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

X
    Ja imam dva poroda iza sebe, totalno različita.. I istina je, što više znaš i čitaš više paničariš.. Ja sam već sad u panici,a nisam još niti trudna opusti se i uživaj!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I da u trudovima vrijeme proleti (posebno ako nisi u bolnici).
    Doslovno izgubiš pojam o vremenu, i ako je sve ok, i ne trčiš u bolnicu sa prvim trudom ili pucanjem vodenjaka bez truda...ako si kod kuće, jedeš, piješ, ležiš , hodaš , tuširaš se ...vrijeme prođe.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Doslovno izgubiš pojam o vremenu, i ako je sve ok, i ne trčiš u bolnicu sa prvim trudom ili pucanjem vodenjaka bez truda...ako si kod kuće, jedeš, piješ, ležiš , hodaš , tuširaš se ...vrijeme prođe.
    ne idem u bolnicu dok trudovi ne dođu na 4 minute, koliko god da mi teško bilo... vidjela sam sada kako je to i ne bi hvala (prošli tjedan provela u bolnici cijeli)...

da vi samo znate koliko ja pitanja još imam... od sluznog čepa nadalje... a koliko ću tek imati kasnije... ajme meni

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa da ,meni je sve to trajalo puno sati, i bilo je bolno, ma mislim kog ne boli, samo je pitanje koliko ce dugo ta bol trajati.
    ali stvarno nisam imala pojma koliko sam vremena provela u radaoni, ma nisam niti nikog pitala koliko je sati,,, "ucinilo "mi se je, da nesto to sve traje dugo, al tek kad sam se probudila iz anesteziji i kad sam vidila koliko je sati, postalo mi jesano da je proslo jaakkkkooo puno vremena.
    al zaboravi se...bitno da je sve dobro proslo.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Od 12 sati koliko su trajali trudovi, vecina ih je odradjena doma, tako da sam u radjaoni bila samo jedan sat.

No, nema potrebe da se sad zamaras s tim, jer ne znas kako ce porod ici, ne zna ni onaj tko je tri put rodio kakav ce biti cetvrti porod.

Predlazem da citas lijepe i umirujuce tekstove s portala, o prvim danima s bebicom, o pocecima dojenja, vaznosti dodira. To ce te smiriti i pozeljet ces sto prije roditi, to ti daje elana za porod

Mozda i da napravis plan poroda? Vidim da spominjes carski i epiduralnu... Malo pretrazi forum o za/protiv istog...

Beba ce izaci kad bude spremna- to ti je jedini odgovor, a tijelo ce ti samo dati znak.. Itekavi

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku

Mozda i da napravis plan poroda? Vidim da spominjes carski i epiduralnu... Malo pretrazi forum o za/protiv istog...
    Napravila sam ja taj plančić, samo što to u ovoj bolnici mislim da neće percerat...
    CR spominjem jer mi je tako rečeno u bolnici prošli tjedan, ako mi beba bude veća od 3800 bez obzira na konturu tijela i ako se ne budem otvarala blabla, da me šalju na CR..
    Epi spominjem jer ne podnosim bol, ali ako ista nije dana u pravom trenutku ne pomaže ništa koliko ja znam, a isto tako da trebaju jako dobro dobrog anesteziologa za to, pa sad otom potom..

Čitam ja svašta, najviše iskustva s poroda, i ružna i lijepa, jer me to nekako smiruje dok saznam da nisam jedina koja paničari..

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga, nemoj se bojati niti panicariti.
    neces ni sama virovat kolika se bol moze izdrzati, i koliko imas snage u sebe. normalno da te je strah jer ne znas sta te ceka, i mene je bilo, kao bilo je sve ok nisam se bojala,dok mi nije puknuo vodenjak, onda sam se malo pripala.ali nekako, ma neznam kako da ti to napisem..al izdrzat ces, hoces!
    Posljednje uređivanje od bambus99 : 03.03.2011. at 09:24

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

draga, nemoj se bojati niti panicariti.
    neces ni sama virovat kolika se bol moze izdrzati, i koliko imas snage u sebe. normalno da te je strah jer ne znas sta te ceka, i mene je bilo, kao bilo je sve ok nisam se bojala,dok mi nije puknuo vodenjak, onda sam se malo pripala.ali nekako, ma neznam kako da ti to napisem..al izdrzat ces, hoces!
    ma mislim si i sama sebi, ak su mogle sve prije mene, mogu i ja to... samo moram surađivati tamo, ja se već sad nabrijavam na negativu znam, a možda na kraju bude tako lijepo sve da ću smijat sami sebi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •