Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 75 od 75

Tema: Decki piske stojecki

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja bih s tom tetom ozbiljno porazgovarala i zamolila da pusti dijete na miru. Ako bi se to nastavilo, otišla bih do ravnatelja vrtića. Opterećuje dijete bez ikakvog razloga.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj piša sjedečki, ali znam djecu koju su od prvog dana učili piškiti stoječki i to mi se čini kao odlična ideja.
    Nije da mi je ekstra bitno, ali ako piša stoječki več od 2. godine, puno lakše savlada da sam piša čim mu se piša.
    Mada, meni bi to opet otvorilo problem neopranih rukica.
    I jedno i drugo ima prednosti.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj od 2,5 god. piša sam sjedečki u veliki wc, uzme si stolčić pa može.
    Skine se, obriše i obuće sam, ali samo zato jer on to želi.

A da piša stojećki vjerujem da bi bilo posvuda i po rukicama....
    Tako da kod nas trenutno vodi opcija pišanja sjedećki.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod nas doma nema pravila, sinko ima faze pišanja stojećki i faze sjedenja. Nisam znala da ikome to može išta značiti. Ovaj čas ide stojećki.
    Nas je jako dugo mučilo što se on nije htio popiškiti nigdje u tuđem wc-u. Radije bi negdje vani iza grmića (stojećki). Neko vrijeme smo ga nagovarali, pa i digli ruke već. Jednom je samo upitao sam od sebe: "A jel ima i ovdje wc?" i obavio to u gostima kao da to oduvijek radi.
    Jednom nije htio mokriti ujutro prije polaska na more, htio je čekati da stignemo tamo i popiškit se u more! I naravno, proveo plan u djelo. To je bilo s 3 godine. Nije se s njim za šaliti kad si nešto utuvi u glavu!
    Malo imamo faze kad se zatvara u wc, malo kad ostavlja vrata otvorenima.
    U igraonici se isto tako nekoliko puta upiškio (dob od 3,5 godine) jer nije htio uopće tamo na wc. Teta je bila strpljiva s njim, govorila nam da se ne uzrujavamo zbog toga. S malenima treba imati razumijevanja i strpljivosti. Ali nije da se nisam zabrinjavala.
    Odvikavanje od pelena s njim je jako dugo trajalo. Tako da, ja sam sretna kad se popiški bez drame i kompliciranja, položaj je manje bitan. Nekako mi je lakše samo okrenuti očima kad mu krene nova faza i nasmijati se, nego zbog toga brinuti.
    Zašto djeca ne bi radila neke stvari kako trenutno njima odgovara. Pustiti im male "mušice" da se ne bi razvio puno veći problem.

Kćer, odvikla se godinu dana ranije od njega, nikad upiškila autosjedalicu, traži ići u restoranu, u gostima, vani, noću, nema veze. Sjedi naravno (njeno kakanje je druga priča, ne može sve biti bajno)

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uopce mi nije jasno obavljanje nuzde stojecki kod djecaka a jos manje odraslih muskaraca, uvijek prskaju na sve strane i po podu.. ali mozda misle da im je to pravo jer ne peru oni...
    neophodno je cucunuti za veliku nuzdu, i cesto se i mala nuzda obavi istovremeno, pa moze se se i smo mala nuzda obavit na isti nacin?! pa djevojcice uvijek sjede/cucnu, i obavljaju nuzdu kad im se hoce, zar ne mogu djecaci isto?!

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a tetu treba naravno izspotati i natjerat ju samu da piski stojecki... nek pusti dijete da radi kako hoce.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    ajme kako bi me cuo itko tko bi se sjetio takvo nesto priredit djetetu mi.

napisala sam jos toga, al sam izbrisala. da me ne bana
    X

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih s tom tetom ozbiljno porazgovarala i zamolila da pusti dijete na miru. Ako bi se to nastavilo, otišla bih do ravnatelja vrtića. Opterećuje dijete bez ikakvog razloga.
    x

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bez brige, prica je zavrsena, rekla sam im da ce piskit kako on zeli i tocka. I piski sjedecki a one to vise ne spominju.
    Nego, da vas pitam, kad ste vani i deckicu se piski i zeli stojecki, kak uspijete to obavit a da se ne popiski po hlacama? Inace ja njega dignem, onako noge u zrak, guza dole i tako piski al posto sam trudna necu jos dugo moci tako a i on ima 17 kg pa mi nije bas neka fora dizat ga.
    Probali smo neki dan na travi tako stojecki, ide to dok je mlaz ali ono pod kraj, kad se mlaz smanji ne znam kud bi usmjerila.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj vani piški stojećki, skinem mu hlače i gačice i nagnem prema napred...da se ne popiški po hlačicama i držim mu luleka dok ne završi.Nadam se da sam dobro objasnila .

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kuzim ja tu proceduru, i ja tako pokusavam, muci me ono na kraju, kad to vise nije mlaz nego onako, curi, ne znam kud bi s hlacama njegovim, bojim se da ce sve po njima curit. A uvijek su u pitanju sekunde, ne stignem ja njega dugo namjestat kad mu se piski. Uff od cega ja radim komplikaciju...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj sinko je to sam skuzio.
    Skine hlace i gace samo koliko treba i "zakaci" ih ispod pimpaca na jajca, rasiri lagano noge i nagne se prema naprijed
    Nista mu ne kapa po hlacama i cipelama cak ga ni ne dira, protrese ga tako s hlacama i samo navuce kada je gotov, prava muskarcina
    Inace i on je gadljiv tako da dugo diranje pimpaca ili guze nije dolazilo u obzir.
    Sada tek s 8 godina je sam poceo guzu brisati nakon kakanja, nikada nismo radili problem od toga.

On je isto dugo sjedio dok je piskio, na kraju krajeva i tata mu dan danas pisa sjedecki.
    Poceo je piskiti stojecki kada je skuzio da je brze od kompletnog skidanja i sjedanja na skoljku, zurilo mu se nazad na igru.
    Nikada nismo govorili kako se sto radi, na kraju krajeva iako su mali, to je njihova osobna stvar kako ce piskiti

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi kad vani piskimo, on se nagne kukovima prema naprijed, a ja ga malo pridrzim jer ne moze u tom polozaju stajati sam, i tako to obavimo, ne smoce se ni hlace ni cipele na taj nacin.

piski stojeci i doma, isto se tako malo nagne prema naprijed kukovima i nikad ne popisa ni sebe ni skoljku, ni pod. naravno, doma ga ne trebam drzat. kad kaka, piski sjedecki. meni je svjdeno kako piski, isto sam cula da je bolje piskiti sjedecki, al valjda je vidio od djece u vrticu, jer negdje u to doba je presao na stajanje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sinko je to sam skuzio.
    Skine hlace i gace samo koliko treba i "zakaci" ih ispod pimpaca na jajca, rasiri lagano noge i nagne se prema naprijed
    E vidis, vjerovatno je u tome fora, jer mi skinemo hlace i gace do gleznja, bas cu probat tak da ga samo izvadi. Ma svaki dan smo po 2 sata u parku poslje vrtica i uvijek mu se bar jednom piski.

Joj nadam se da nikad, kad odraste, nece pronac ove postove

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj isto od samog početka piški stoječki.... ali čini mi se u vrtiću da ih sve posjedaju, neovisno o spolu...

isto kad smo vani malo ga nagnem prema naprijed i nikad se ne zapiški...

e sad druga je stvar što je MM poludio kad je vidio da mu brišem piška...

uglavnom, ni to sad ne radimo, jer ga je tata naučio kako se i to rješava

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa Vidi poruku

uglavnom, ni to sad ne radimo, jer ga je tata naučio kako se i to rješava
    Sad ću ispast mulac, no nemam muško dijete, a i nisam baš MM pitala o tome, kako se to rješava?

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Kuzim ja tu proceduru, i ja tako pokusavam, muci me ono na kraju, kad to vise nije mlaz nego onako, curi, ne znam kud bi s hlacama njegovim, bojim se da ce sve po njima curit. A uvijek su u pitanju sekunde, ne stignem ja njega dugo namjestat kad mu se piski. Uff od cega ja radim komplikaciju...
    I ja isto radim kao i Cocolina, znači brzo hlače dolje, primim pimpača jednom rukom, a drugom njega pridržavam i guram ga prema naprijed.
    Bitno je da ga guraš prema naprijed i pokušavaš pimpača držati prema naprijed.
    No, nezgode se dešavaju i mi se ponekad znamo malo zapišati, ali ništa strašno.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

vidim da si dobila sve korisne savjete i odgovore. Moj je još premali da bih ti znala odg. iz vlastitog iskustva, ali malo sam se raspitivala, a i muž mi je sinoć drage volje demonstrirao
    Blagi raskoračni stav, otkopčavanje hlača, izvlačenje piše i spuštanje prednjeg dijela gaćica, jaki mlaz, a kad mlaz postane slabašniji, trup nagnuti prema naprijed, a pišu usmjeriti više prema podu.
    Nadam se da će Sven uskoro ponosno muški zapišavati grmiće i vrtićke školjkice

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ću ispast mulac, no nemam muško dijete, a i nisam baš MM pitala o tome, kako se to rješava?
    Lagano navuku kozicu i stresu junacki

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Danas sam opet nasla zapisane hlace i gace u ormaricu, teta kaze da je to valjda od jutra. Pitam Svena, kaze da se popiskio jer nije drzao pimpaca, znaci opet ga nagovaraju
    Necu donosit zakljucke dok sutra ne pitam tetu koja je bila prisutna. Al sam namjerno, pred drugim mamama glasno pitala Svena dal ga opet tjeraju da stoji! Nastao je totalni muk, doduse sve te mame imaju curice.

I da, hvala na savjetima za pisanje vani, al bas danas, kad sam htjela isprobat taktiku, njemu se nije piskilo.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Takvo ponašanje se kosi s politikom jedne odgojne ustanove. Tete bi trebale poticati na uvažavanje različitosti, a ne isticati i uspoređivati.

U ovom slučaju, ako je opet forsirala,mislim da je maksimalno pretjerala, dijete piški onako kako mu je najugodnije, bez obzira u kojoj skupini bilo. Neki muškići piške sjedećki u vrtiću do pred školu, pa šta??? Sad su djetetu stvorile zbrku u glavi i nepotrebno ga opteretile. Kao da je to bitno za djetetovo normalno funkcioniranje u skupini i socijalizaciju s drugom djecom, a nije zbog toga narušena nikakva atmosfera u skupini niti je njima otežan rad.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ajme, što ga muče. Glupače, nisu svjesne kako ga mogu, pa usudim se reći i istraumatizirati s tim forama.

lovrinka, za TM
    marsupilami, hvala na objašnjenju

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj trogodišnjak je jučer napokon pristao obući gaćice i ići na wc. Vodila sam ga u vrtić s grčem u želudcu nakon pročitane teme jer on pristaje isključivo na sjedenje.

Naše tete su izvrsne. Rekla sam im da je u gaćicama (znaju za problem s njim) i da će piškiti na wc. Same su me pitale kako mu bolje odgovara i sve je super prošlo.

Neke žene baš znaju zakomplicirati život ljudima. Da je moj odslušao ovo, sve bi palo u vodu i preko godinu dana rada s njim bi bilo poništeno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve je ok, Sven je predugo trpio i mjehur mu je bio prepun, kaze teta da nije stigao ni sjest na skoljku, vec je bilo i po podu i po njemu. On mi je i sam rekao jos jucer da nije htio piskiti ali mi nije znao objasniti sto se tocno dogodilo. Ja sam bila spremna, u slucaju da su ga opet forsirale, otici k ravnateljici.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drago mi je da je tako, možda se samo zaigrao pa mu bilo glupo gubiti vrijeme na pražnjenje mjehurčića.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •