Results 1 to 6 of 6

Thread: Sto da radim sa" hrpom" odmrznutog mesa??

  1. #1
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default Sto da radim sa" hrpom" odmrznutog mesa??

    Moj dragi muzic zamrznuo kilu i pol puretine u komadu bez da sam ja to znala,(inace ja to odmah podijelim na porcije pa onda stavim u led), i danas izvadio da napravim purece snicle, i tek kada se skoro odmrznulo ja skuzim koja je to komadina mesa . Sada neznam sto da napravim sa svim time a da ne bacim.
    Zanima me da li smijem ostatak nekako skuhati, pa opet zalediti, s obzirom da je vec bilo zaledjeno??

    Ili ako netko ima drugi savjet kako da spasim to?

  2. #2
    AnneMary's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1,230

    Default

    napravi umak!
    mislim da se onda opet može zamrznit!

  3. #3
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Mi nikada nismo zaleđeno meso kuhali, pa ponovo zaleđivali,
    ali mi je nedavno jedna foruašica koja je odselila u SAD rekla da je tamo svi blijedo gledaju kada to kaže,
    tamo je potpuno normalno odleđeno ponovno zalediti, bitno je samo da je u međuvremenu termički obrađeno.

  4. #4
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    Quote Originally Posted by piplica View Post
    Mi nikada nismo zaleđeno meso kuhali, pa ponovo zaleđivali,
    ali mi je nedavno jedna foruašica koja je odselila u SAD rekla da je tamo svi blijedo gledaju kada to kaže,
    tamo je potpuno normalno odleđeno ponovno zalediti, bitno je samo da je u međuvremenu termički obrađeno.
    U pravilu ni ja to ne radim, ali ne znam sto bih drugo, a zao mi bacati hranu.
    Znaci ipak bih mogla onda neki sugo skuhati pa zalediti?

  5. #5
    Ancica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,421

    Default

    Ja skuham od ostataka mesa gulas/cuspajz pa stavim dio u frizider za koji dan kasnije, a ostatak smrznem u obiteljske porcije za dane kad nema vremena za nakuhavanje.

  6. #6

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Možeš cijeli taj komad speći i pozvati goste na večeru.

    Ili ostatak stavi u pac i u frižider pa ti može stajati još dan-dva.
    Ili od jednog djela skuhaj juhu, a od drugog napravi gulaš, koji opet možeš smrznuti.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •