Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Alergija na A-Derma Exomegu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Alergija na A-Derma Exomegu

Maloprije sam nakon kupanja namazala Mo Exomega kremom koju nam je preporučila pedijatrica.
    Dosad je nismo ničim mazali jer se kupala u čistoj vodi s malo maslinovog ulja i koža joj je bila divna.
    Ove zime mi se na laktovima učinila malo suha i na nadlanicama su joj se pojavili jako suhi dijelovi veličine zrna kukuruza.
    Čim sam je namazala u roku par minuta se zacrvenila, ne baš jako i nije ništa govorila da je smeta, ali je bila vidljivo crvenkasta
    Kao na ovoj slici
    http://www.ordinacija.hr/zdravlje/zd...jama-na-hranu/
    Dijelovi koji su inače biti posebno suhi na nadlanicama su bili baš intenzivno crveni. Ona nije ništa prigovarala i normalno je zaspala.

Ja sam nju i dosad par puta namazala po licu i nisam ništa primijetila, ali jednom kad sam sebe namazala sam isto pocrvenila i počelo me peckati, iako kao i sad kad sam je mazala sam osjetila na rukama da me zateže.
    Malo sam gledala po netu i piše da djeca mogu biti alergična na zob koje ima u toj kremi, ali ona jede zobene pahuljice bez ikakvih problema.

Ne znam trebam li je ići pregledavati, ne bih je uznemiravala dok spava, a opet me malo strah.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moguće je da je alergijska reakcija, ja sam tako reagirala na Avene Trixera kremu, ali me i jako peklo (osim crvenila). Ali nekad, kad mi je koža jako loše, na sve za mazanje (A-derma, Linola, Bepanthol) se 2-3 dana crveni (ali ne peče), i onda tek bude puno bolje i više se ne crveni. Valjda koža zacijeli pa više ne smeta.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Moguće je da je alergijska reakcija, ja sam tako reagirala na Avene Trixera kremu, ali me i jako peklo (osim crvenila). Ali nekad, kad mi je koža jako loše, na sve za mazanje (A-derma, Linola, Bepanthol) se 2-3 dana crveni (ali ne peče), i onda tek bude puno bolje i više se ne crveni. Valjda koža zacijeli pa više ne smeta.
    Bila sam ja nju sinoć pogledati i to crvenilo se već bilo počelo povlačiti, a jutros više nema nikakvih tragova.
    Njoj se zacrvenila cijela koža, a ne samo ti "oštećeni" dijelovi.
    Ja vjerojatno ne bi paničarila da joj tata nije alergičan na sve živo i odmah mu se manifestira na plućima. Tako se ona sinoć dvaput zakašljala pa sam ja odmah odletila u inspekciju.
    Meni se isto jednom dogodila alergija na neku kao prefinu prirodnu kremu s hrpom ljekovitog bilja i imala sam jaku reakciju (crvenilo i pečenje), ali sam odmah isprala u kadi što sam više mogla pa se brzo i smirilo.
    Bilo je prilično smiješno, ovako s odmakom gledajući, jer sam imala crvene otiske dlanova gdje god sam se dotakla.
    Samo što sam napravila glupost i odmah bacila kremu prije nego sam zapisala kako se zove i koje su trave u njoj.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ako ti je dijete alergićno na zob moguće da reagira na tu kremu, jer ona sadrži zob.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sad vidim da si napisala da niste alergični na zob.
    Inače sve te kreme za AD znaju nama prvo zacrveniti kožu i peckati..
    Posljednje uređivanje od Adrijana : 02.03.2011. at 09:44

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti je dijete alergićno na zob moguće da reagira na tu kremu, jer ona sadrži zob.
    jede zobene pahuljice bez ikakve reakcije već skoro 2 godine. Možda je drukčije kad ide kroz kožu. U svakom slučaju, neću je više koristiti. Sreća da nisam odmah kupila i mlijeko nego samo kremu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja cura je jako reagirala na Adermu pa smo prestali mazati
    probali smo par puta jer se često poboljšanje vidi tek nakon par dana, prviha dana krema pecka i zacrveni kožu, a poslije bude super
    s Adermom nam se stanje nije popravljalo pa smo je prestali koristiti

inače ja sam već staaaari dugogodišnji alergičar
    da te utješim - meni se sve dodirne alergije ispoljavaju samo na koži, nikad nisam imala problema s disanjem zbog npr. kreme - samo bi mi koža reagirala
    šmrcam i kišem na pelud i perje

također, ja sam jako alergična na dodir rajčice, ali je konzumiram bez problema

i meni je smetala Aderma

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e i još sam htjela reći - imali smo gel za tuširanje o Aderme i to smo koristili bez problema

upravo zbog tih svojih alergija na raznoraznu kozmetiku, uglavnom pokušavam dobiti testere prije nego kupim neki novi proizvod jer mi se znalo događati da kupim skupu kremu koju ne mogu koristiti

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ovo što joj je posebno suho ću joj zasad namazat kantarionom. ako ne prođe pitat ću doktoricu kad odemo sljedeći put. Obzirom da nam je ovo prva jaslička godina računam da unutar dva tjedna sigurno idemo kod doktora.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ja sam od te kreme dobila alergiju, slicnu onoj kao na slici - namazala sam si ruke, koza mi je bila suha, pa sam mislila da ce ta krema pomoci, ali koza se zacrvenila, pcela me peci. Nisam alergicna na nijednu hranu, zobene pahuljice oduvijek jedem.

Mojoj curi ta krema dosta pomaze jer ima suhu kozu, ali meni ne odgovara.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad je L sa par mjeseci dijagnosticirana slonost atopiji po preporuci dr smo mazali Exomegom ali joj se stanje od nje pogorsalo tako da smo prestali mazati sad mazemo nekim drugim kremema za AD. L jede zobene pahuljice i nema rekacije na iste. Mozda im nesto ne odgovara iz te kreme puno vibrica da se ne ponovi crvenilo

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    kad je L sa par mjeseci dijagnosticirana slonost atopiji po preporuci dr smo mazali Exomegom ali joj se stanje od nje pogorsalo tako da smo prestali mazati sad mazemo nekim drugim kremema za AD. L jede zobene pahuljice i nema rekacije na iste. Mozda im nesto ne odgovara iz te kreme puno vibrica da se ne ponovi crvenilo
    hvala, ali neće joj se ponoviti. Nema šanse da je opet tim namažem. Već sam je uvalila rodici čijem djetetu paše

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi odpočetka koristimo Weledinu kremu za lice i tijelo (dječja linija) i jako sam zadovoljna. Uvijek pomogne kod suhih djelova, a što je najvažnije potpuno je prirodna. Exomegu smo i mi poklonili dalje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •