Citiraj Mima prvotno napisa
U tom pireu od bundeve u Zrnu ima soli. Bundeve su ove godine dosta loše jer je bilo jako puno vlage, bundeve od ZN su inače super ali ove godine su joj sve trule. Kod Severa više nema bundeve, ali ih ima gđa Brankica na Trešnjevačkom placu. Meni je bundeva isto djelovala super za početak dohrane, ali ih nije nigdje više bilo kad smo mi počinjali, ali sam onda baš tu na forumu čitala da su se djeci crvenile guze od bundeve (ali možda su to neki pojedinačni slučajevi)
meni su bundeve bas ove godine bile fantasticne, nikad bolje, doduse kupujem uvijek kod istih provjerenih kumica na tresnjevackom i na jarunskom placu. ovo sa crvenjenjem djecjih guza mi nije jasno??? jel to nesto provjereno ili babske price?
naime nije da je meni bundeva ko sto kazes "djelovala super za početak dohrane", nego se to tradicionalno koristi za pocetak dohrane, barem sam tako procitala na vise mjesta i nama je to bilo super.
bundeva je inace bogata beta karotenom koji je odlican za imunitet, a ta lagana kremasta tekstura i slatkoca bundeva je razlog sto je vecina beba stvarno dobro prihvaca. cini mi se puno bolji izbor nego recimo banana, za pocetak.