Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: VBAC / CBAC - iskustva, savjete molim

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo ja sam imala željeni i uspješni VBAC, Lili želi imati uspješni drugi CR, a što misliš što ti želiš?
    Bojiš se, zar ne, bojiš se donjeti odluku jer svaka donesena odluka nosi za sobom i rizike, jel da?

Eto, tako ti je nama svima bilo i uvjek će biti, moramo se samo nadati najboljemu, a što nam drugo preostaje.
    Teško je, i strijepnje su uvijek velike, ali evo nek te muž malo pobodri, mi te bodrimo da izguraš do kraja i
    doneseš pravu odluku koja će tebi odgovarati i sa kojom ćeš se moći nositi.

I puuuno pozitivnih misli ti želim, ma bit će sve u redu, još malo

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ti si već odlučila- Ne želiš čuti iskustva kako je nekima i drugi carski prošao super.
    Ne bi se baš složila.
    Bilo bi mi lakše da znam da je npr. beba na zadak. Onda ne bi imala niti trunku dileme. Vikala bi iz petnih žila, i imala bi dobar razlog da me jednostavno moraju poslušati.

Ja znam što želim!!! Znala sam i prošli put. Ali stvari su tako naopako otišle da sam se totalno pogubila, izgubila samopouzdanje, neke stvari duboko potisnula u sebi, a sada mi se te slike vraćaju kao bumerang.

Želim da mi drugi porod ostane u ljepšem sjećanju (bilo da je VBAC / CBAC), da beba bude ok, oporavak bude brži nego prošli put (imam dijete doma i neke obaveze koje neću moći odgoditi) i da se znam izboriti za sebe (e tu sam slaba).

Bila mi je patronažna jučer pa sam doznala nekoliko korisnih stvari koje me ipak donekle umiruju. Ona smatra da nakon cr-a ipak 'manje gnjave', ako nema indikacija (a za sada nema) pokušava se prirodno (moja ev. želja za CR-om doktorima ništa ne znači), drip daju ali manje, u tom slučaju imam pravo tražiti epiduralnu (nije kontraindikacija sa prethodnim CR-om), pa ako ide - ide, ako ne opet se stigne napraviti CR. U svakom slučaju, savjetuje da pokušam na vrijeme (unaprijed) upoznati ih sa svojom situacijom i prethodnom traumom, imati nekoga 'svog' na porodu (suprug nažalost nije baš zainteresiran).

Mislim da bi mi bolja postava u rađaoni (osoblje) riješilo 90% problema. Još kad bi znala kako ubosti pravu smjenu

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dati drip tokom VBAC je kriminalno...
    al, svasta je kod nas, pa ih to ne sprjecava..
    inace, jako suosjecam s tobom, nedoumicama... iako sam imala krasan 1. porod - carski - i divno osoblje.
    ali, zarko sam zeljela prirodni porod poslije, uz doulu, pripremala se za to...
    medjutim na kraju sam imala jos jedan carski, takodjer narucen, jer sam poslusala misljenje lijecnika kojemu sam beskrajno vjerovala, iako je on bio spreman pokusati vbac ako ja tako zelim.
    kad me otvorio vidio je jadno stanje maternice, i rekao- sva sreca da smo isli na carski.
    oporavila sam se jako brzo, sve je proslo super -5, i jedini veliki minus je diskutabilna mogucnost za eventualno 3. dijete. ali, s druge strane, da sam isla na vbac, posve izvjesno bi zavrsila s rupturom.. smrc..
    inace sam jako, jaaako zeljela roditi prirodno, a npr. porod doma bi bio moj idealan porod u nekim drugim okolnostima... (da nije bilo 1.-og caskog, itd..)
    kod mene je bilo zanimljivo sto iako sam jako zeljela prirodno, intuicija je izostala, tj. vise me vukla na carski. u 1. porodu, intuicija mi je npr. spasila dijete..
    imas li ti ikakav unutarnji feeling?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drndalice ja sam imala prvi porod kao i ti normalno se otvarala (sporo je išlo) do 6 cm tada su mi dali drip i mučenje 20 sati na kraju distocija hitan carski a bebica je bila 4150 to je bilo prije 3 god.Sad sam rodila vaginalno prije 12 dana i to je predivno iskustvo,bojala sam se užasno al sam i željela roditi vag uglavnom dr mi je sve lijepo objasnio,pokušat će mo ako ne bude išlo kako spada carski se napravi za 10 min i stvarno hvala mu na tome....uglavnom došla sam u rodilište u 2 iza ponoći s trudovima na minutu,otvorila se do jutra 8 cm,oko 9 sam otišla u box anesteziologica mi je dala epiduralnu,dr je kasnije došao i pred kraj mi je dao drip al je cjelo vrijeme bio u boxu pored mene,kad su me porodili svi su ostali u čudu jer je bebica bila ogromna (4630 i 53 cm)...rezali me jesu al je sve prošlo odlično i puno brže i lakše sam se oporavila nego prvi put....osjećaj je definitivno puno ljepši kad rodiš vag,ma savršeno nešto.......zato ti želim sreću na porodu ma kako ti odlučila...)

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam prvi put stvarno željela prirodno, ali eto, imala sam hitan carski... i vječno sam zahvalna ekipi na sv. duhu....

a šta ako nemaš nikakvih indikacija za CBAC osim vlastitog straha????

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •