Ne bi se baš složila.ti si već odlučila- Ne želiš čuti iskustva kako je nekima i drugi carski prošao super.
Bilo bi mi lakše da znam da je npr. beba na zadak. Onda ne bi imala niti trunku dileme. Vikala bi iz petnih žila, i imala bi dobar razlog da me jednostavno moraju poslušati.
Ja znam što želim!!! Znala sam i prošli put. Ali stvari su tako naopako otišle da sam se totalno pogubila, izgubila samopouzdanje, neke stvari duboko potisnula u sebi, a sada mi se te slike vraćaju kao bumerang.
Želim da mi drugi porod ostane u ljepšem sjećanju (bilo da je VBAC / CBAC), da beba bude ok, oporavak bude brži nego prošli put (imam dijete doma i neke obaveze koje neću moći odgoditi) i da se znam izboriti za sebe (e tu sam slaba).
Bila mi je patronažna jučer pa sam doznala nekoliko korisnih stvari koje me ipak donekle umiruju. Ona smatra da nakon cr-a ipak 'manje gnjave', ako nema indikacija (a za sada nema) pokušava se prirodno (moja ev. želja za CR-om doktorima ništa ne znači), drip daju ali manje, u tom slučaju imam pravo tražiti epiduralnu (nije kontraindikacija sa prethodnim CR-om), pa ako ide - ide, ako ne opet se stigne napraviti CR. U svakom slučaju, savjetuje da pokušam na vrijeme (unaprijed) upoznati ih sa svojom situacijom i prethodnom traumom, imati nekoga 'svog' na porodu (suprug nažalost nije baš zainteresiran).
Mislim da bi mi bolja postava u rađaoni (osoblje) riješilo 90% problema. Još kad bi znala kako ubosti pravu smjenu![]()

Odgovori s citatom