Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Urinokultura sterilna, a stalno piški :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Urinokultura sterilna, a stalno piški :/

Skorošestogodišnjak je stalno na wc-u, kao piški, ali onak po par kapi. Ništa ga ne boli i ne peče, temperature niti bilo kakvih drugih simptoma nema, urinokultura sterilna, preko dana ne pije previše (da bi to bio razlog), nego recimo normalno ili čak i premalo (što bi bilo idelano za razvoj bakterija, ali ih navodno nema).
    Probali smo uvin-h čajem, ali valjda ne popije dovoljno da bi nešto "ispralo".
    Što bi to moglo biti i što sljedeće učiniti?
    Kod pedijatrice nismo ni bili jer prošle godine kad ga je i boljelo u donjem trbuhu napravila mu je nalaz urina i urinokulture i kad je to sve došlo uredno - nikom ništa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo sa z to imali. poremecaj mokrenja. lijeci se u pol helena , tbl. detrunorm. nikakvih drugih simp. nije imala osim cestog mokrenja kako opisujes. svi nalazi savrseni.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj je to imao sa 4 godine. Trajalo je oko 3 mjesesca. Mokrio je svakih 5-10 minuta kroz dan, po noći ništa. Ja sam našla naziv tog poremećaja na netu (sad se više ne sjećam).
    Uglavnom, javlja se u toj dobi i spontano prestaje nakon par tjedana. Prvo smo, naravno isključili infekciju, šečer i ostale uobičajene stvari. Nismo više obraćali pažnju, upozorila i tete u vrtiću da ne obraćaju pažnju i uskoro je prestalo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I kod nas ista situacija. Ponekad to ima veze s nekom vrstom reakcije na npr. omekšivač (ne stavljam, ali sam par puta stavila). Ili se roba dobro ne ispere. Ili ga primi, pa prođe. Sve uredno, kao i kod tvog sina...

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lunahor,

jeste li vi završili sa terapijom? kako?

stijena, i mi imamo nestabilan mjehur, pa ako vam se tegobe produže, tražite nefrologa da to ispita.....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas je bilo povezano s alergijom. Kad smo smanjili izloženost alergenima nestalo je. Svrbilo ga je i izvana i iznutra :/

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lunahor,

jeste li vi završili sa terapijom? kako?

stijena, i mi imamo nestabilan mjehur, pa ako vam se tegobe produže, tražite nefrologa da to ispita.....
    ne jos smo na terapiji x 2 . bas idemo drugi tjedan na kontrolu.
    dok smo na terapiji dobro je , bez ikakvih simptoma
    da nismo dosli i dobili terapiju , dobila bi kojekakave bakterije, refluks bubrega itd. ponavljam nikakvih fizickih suzenja i problema nema.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo sa z to imali. poremecaj mokrenja. lijeci se u pol helena , tbl. detrunorm. nikakvih drugih simp. nije imala osim cestog mokrenja kako opisujes. svi nalazi savrseni.
    je li to isto što i nestabilan mjehur i kojom se to pretragom dijagnosticira?
    čitala sam o urodinamici da je jako neugodna, pa ga ne bih tome izlagala ako to nije ništa tako neuobičajeno - tako nam je nekako i prošli put objasnila pedica kad smo došli sa sličnim tegobama samo tada ga je i bolio trbuh
    kod nas to već dosta dugo traje, negdje mjesec dana i tjera ga piškiti, a nema pun mjehur
    nema problema s noćnim mokrenjem već oko pola godine, ali sam pomislila da mu je to možda i psihološki problem jer se to obično najviše izražava prije spavanja - ode i po 5-6 puta na wc - jer se možda boji da se ne bi po noći popiškio jer kad se zaigra ko da zaboravi, pa ne ide toliko često, a kad ga pitam kaže da mu se piški, ali da nema vremena ići

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    čitala sam o urodinamici da je jako neugodna, pa ga ne bih tome izlagala ako to nije ništa tako neuobičajeno - tako nam je nekako i prošli put objasnila pedica kad smo došli sa sličnim tegobama samo tada ga je i bolio trbuh
    kod nas to već dosta dugo traje, negdje mjesec dana i tjera ga piškiti, a nema pun mjehur
    nema problema s noćnim mokrenjem već oko pola godine, ali sam pomislila da mu je to možda i psihološki problem jer se to obično najviše izražava prije spavanja - ode i po 5-6 puta na wc - jer se možda boji da se ne bi po noći popiškio jer kad se zaigra ko da zaboravi, pa ne ide toliko često, a kad ga pitam kaže da mu se piški, ali da nema vremena ići
    To ti je isto što je bilo i kod nas (nije nestabilni mjehur)! Možda nađem link.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je isto što je bilo i kod nas (nije nestabilni mjehur)! Možda nađem link.
    ajde, molim te
    tenks

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam linka, ali uguglaj- Pollakiuria

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala, našla sam neke tekstove i koliko vidim sve odgovara našem "stanju"
    jedino ne znam bi li možda bilo dobro provjeriti šećer i jel iz krvi ili urina
    čisto vezano za ovo
    "Urine analysis- no hematuria, wbcs. nor proteinuria. Absence of glucose and normal spg."

i ovo

"Differential Diagnosis
    1. Diabetes mellitus
    2. Diabetes insipidus
    3. Urinary tract infection"

kad smo već isključili infekciju da isključimo i šećer

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo to imali s 8 godina, pojavila se odjednom i trajalo mjesec dana. Urinokultura, biokemija OK, nikakvih znakova upale. Stalno je piškio po danu (on je to zvao piškavac), a po noći sve najnormalnije.
    Otišli smo u polikliniku Helena gdje smo napravili obični UZV i mjerenje kapaciteta mjehura koji je pokazao da može zadržati urina kao dvogodišnje dijete - na osnovu tih nalaza dr je zaključila da to nije neurogeni mjehur, neka upozorimo učiteljicu da ima razumijevanja, da ne pravimo problem i ako potraje da se opet javimo.
    Nakon mjesec dana prestalo. Jedino smo zamolili učiteljicu da ga pusti na WC kad traži da ne misli da nešto mulja...

I ponovilo se još par puta ali bi trajalo po par dana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Šečer iz urina se rutinski radi ako ste dali i obični urin. Napravite još iz prsta. za svaki slučaj.
    Insipidus nema, ako piški po par kapi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije , moja l. ima nestabilan mjehur i to nije to, z. ima poremecaj mokrenja (to je to ) , isto kao kod pituljice, dakle uzv , i uroflow. nista agresivno od pretraga. a inace u pol. helena ne rade svima urodinamiku, niti ju forsiraju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •