Dakle, porodiljni će mi otvoriti sa 11.03. Dali ako odmah u ponedjeljak 14.03. odnesem sve papirw na hzzo dobivam naknadu već 25.04.??? Molim vas pomoć
Dakle, porodiljni će mi otvoriti sa 11.03. Dali ako odmah u ponedjeljak 14.03. odnesem sve papirw na hzzo dobivam naknadu već 25.04.??? Molim vas pomoć
DA dobit češ ju u 4tom mjesecu između 20tog i 25tog...
Doznake koje predaješ do 5tog u mjesecu isplaćuju isti mjesec... sve nakon 5tog idući mjesec!!
hvala curke,već sam bila u panici da je prva lova tek u 5 mjesecu!!
samo da se nadovežem, ja sam dobila doznaku sa 18.02. bez problema, a porodiljni mi je isto bez problema otvoren 19.02. (iako je bila subota), jest da u mom slučaju nezaposlene majke HZZO me sad prebacio na HZZ, pa dok se beba rodi idem natrag na HZZO.. ali to je totalno druga tema...
Ovo vrijedi za komplikacije u trudnoći. Doznake se dobivaju pri kraju mjeseca.
Za prvo otvaranje komplikacija, potrebno je odmah otići kod općeg doktora s papirima od ginekologa, a za otvaranje rodiljnog i zatvaranje komplikacija, isto otići sa datumom kad komplikacije završavaju, a rodiljni počinje.
kad ste već tu da i ja pitam...
u ponedjeljak mi dr otvara bolovanje radi komplikacija u trudnoći, tada dobivam samo potvrdu za poslodavca jel tako?
Po doznaku idem krajem mjeseca i nosim je kamo - poslodavcu ili na HZZO (za obično bolovanje nosim poslodavcu)?
Kada nosim na HZZO prosjek plaća? Zajedno s prvom doznakom?
- doznake se predaju do 5.-tog u mjesecu, isplata ide 20.-tog, dakle s obzirom da bolovanje otvaraš 7.3., doznake moraš odnijeti do 5.4. (isplata 20.4),
- 1 primjerak ide poslodavcu, a 1 u hzzo
- prosjek plaće ide zajedno s prvom doznakom + preslika osobne + preslika zdravstvene + preslika kartice tekućeg
nadam se da nisam nešto zaboravila
Posljednje uređivanje od Ares : 03.03.2011. at 15:55
ares hvala, odmah si to isprintam jer ću zaboravit
meni je porodiljni otvoren s 1.3. i jurim sutra na hzzo da mi naknada stigne u 4 mjesecu.
ali ako sam vas dobro shvatila, ako ja sutra predam doznake, to znači da će mi porodiljna stići već oko 25.3.? to mi zvuči malo čudno, kako će mi stići već 25 dana nakon otvaranja porodiljne?
s tim da će mi plaća za veljaču sjesti ovi dana, dakle oko 5. dobijem zadnju plaću, a oko 25. prvu porodiljnu??? samo 20 dana razlike? porodiljna se isplaćuje unaprijed? nekako mi je to nestvarno za ovu državu LOL
ali ipak ti hitaj na HZZO danas, možda te razvesele...
radila sam do 28.2.
dakle, svejedno da li nosim do 5.3.ili do 5.4. , stići će mi porodiljna 25.4.
Posljednje uređivanje od Lutonjica : 04.03.2011. at 08:49
da... ali ipak neka ti potvrdi to još HZZO.. jer tako su barem meni rekli da meni prva porodiljna sjeda u 4tom mjesecu.. (otvoren porodiljni 19.02.)..
I komplikacije i porodiljski treba predati do 5. u mjesecu za PROŠLI mjesec i dobit ćeš naknadu oko 20.
Dakle, oko 5. dobiješ plaću, a oko 20 sljedeći mjesec dobiješ naknadu. To je koma jer svi mi koji plaću dobivamo početkom mjeseca (ja prvi radni dan u mjesecu) moramo čekati gotovo dva mjeseca za naknadu.