Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Krađa svih dokumenata - od kuda početi?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Krađa svih dokumenata - od kuda početi?

Trebala bih pomoc, ako me tko moze uputiti.

Naime, MM-u su jucer na poslu ukrali novcanik iz njegovog ureda
    Prvo smo mislili da ga je negdje izgubio, ali kada je pretragom svoje torbice ustanovio da mu nedostaje i putovnica (koja je bdw istekla) shvatili smo da je to bila bas ciljana kradja

Sto sada?
    Prijaviti prvo u policijsku stanicu ili se moze odmah u Petrinjsku prijaviti gubitak osobne i putovnice?
    Problem je u tome sto bez osobne ili putovnice ne moze izvaditi novu vozacku koja je isto bila u novcaniku, pa je bitno da sto prije obavimo tehnikalije.

Ako ide direktno u Petrinjsku danas, vec sutra moze podici rjesenje, obaviti narodne novine i predati zahtjev za izradu nove osobne.

Ako ide prvo u policijsku stanicu prijaviti kradju, da li to oduzuje cijeli postupak?
    Kakva je tada procedura?

Je li onda pametnije jednostavno prijaviti gubitak dokumenata i praviti se lud?
    Ionako nike vajde od prijavljivanja kradje, sigurno nece naci onoga koji je to napravio

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni se to desilo prije par godina.
    onda je bilo ovako:
    -prvo banka-blokirati sve račune (kartice) i po potrebi dignut keš
    -policijska stanica-prijaviti krađu-tamo se dobije neki papir s kojim ideš dalje u petrinjsku
    -mislim da je bolje prijaviti krađu jer je tako brže, ali stvarno se ne sjećam
    -znam da sam ja prijavila krađu jer sam se htjela osigurati u slučaju krađe identiteta

Evo tu su ti uputstva s PU zagrebačke:
    http://zagrebacka.policija.hr/main.aspx?id=54

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala

Kartice su blokirane, kao i tekuci racun, ali tu smo zeznuli jer nismo prebacili lovu prije blokade.
    Na greskama se uci

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da probate napit oglas, možda i netko ostavi na porti ili pošalje doma papire?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tome sam se i ja nadala, ali nisam dobila niš

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo dobila sam detaljan info i upute od poznanice koja radi u MUP-u
    Hvala na javljanju

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a da probate napit oglas, možda i netko ostavi na porti ili pošalje doma papire?
    Mislis po principu postenog lopova?
    Nema takve kategorije kod nas draga moja, da je netko htio ostaviti dokumente ne bi ih ni uzimao nego bi samo ispraznio lovu iz novcanika, a ostalo ostavio, a bilo je cca 1300kn.
    Koja je svrha bila uzimati putovnicu koja je istekla osim da je se proda na crnom trzistu?
    Katastrofa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a pitanje a zakaj on stari pasoš nosi na posel? I i jel zo javni ured?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.03.2011. at 10:29

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Putovnica je uvijek bila uz njega jer njegov posao je takav da kada sefovi kazu da mora u slovensku podruznicu, mora tamo biti za sat vremena.
    S obzirom da se sada u SLO ide samo s osobnom, putovnicu nije zurio produzivati, a navika da je uvijek uz njega nije se mjenjala.

Ured nije javni nego njegov osobni koji u principu uvijek zakljucava kada izlazi iz njega, ali jucer je morao hitno nositi nesto s jedne strane pogona na drugi pa nije zakljucao, nije ga bilo mozda cca 5 min.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iako si dobila upute, obavezno prijava policiji sa svim sto je bilo u novcaniku, dakle sve kartice iskaznice i sl.
    ukoliko se dogodi koristenje karica tipa amex, master i sl. uz taj dokument oni podizu prijavu protiv nepoznatog pocinitelja, te se tako naplacuju od osiguranja, a vama to ne tretiraju kao trosak na kartici.
    u tom dijelu problema meni je amex bio super, profesionalni, efikasni i ljubazni,
    a master zg banak, komaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •