Vrijeme je poklada (već duuuuugo traje u ovim krajevima - već tjedinma) i prigodno je vrijeme za fritule.
Ako postoji ovakav recept na forumu, molim moderatoricu da ovaj preusmeri na postojeću temu ili obriše.


Fritule s grizom

Potrebno:
1/2 l mlijeka
2 jabuke
13 dag griza
1 žlica šećera
1 vanilin-šećer
malo soli
2 jaja
malo ruma (ili Dolcela secer s okusom ruma)
naribana korica limuna (ili naranče)
2 čaše (od jogurta!) brašna
1 prašak za pecivo

Priprava:

1. U hladno mlijeko umiještai griz, žlicu šećera, vanilin-šećer, naribane jabuke, prstohvat soli i pristaviti na laganu vatru kuhati uz stalno miješanje.

2. Kad se smjesa zgusne, ostavi se po strani da se nakratko ohladi.

3. U mlaku smjesu se dodaje jedno po jedno jaje, malo ruma, korica limuna i zatim dodati 2 čaše brašna (u koje smo prethodno izmiješali prašak za pecivo) i sve dobro promijšati.

4. Potrebno je da smjesa odstoji pola sata na sobnoj temperaturi i nakon toga se uzima s malom žlicom i spušta u vruće ulje i fritule se lijepo prže i veselo okreću!