Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Fritule s grizom

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Fritule s grizom

Vrijeme je poklada (već duuuuugo traje u ovim krajevima - već tjedinma) i prigodno je vrijeme za fritule.
    Ako postoji ovakav recept na forumu, molim moderatoricu da ovaj preusmeri na postojeću temu ili obriše.

Fritule s grizom

Potrebno:
    1/2 l mlijeka
    2 jabuke
    13 dag griza
    1 žlica šećera
    1 vanilin-šećer
    malo soli
    2 jaja
    malo ruma (ili Dolcela secer s okusom ruma)
    naribana korica limuna (ili naranče)
    2 čaše (od jogurta!) brašna
    1 prašak za pecivo

Priprava:

1. U hladno mlijeko umiještai griz, žlicu šećera, vanilin-šećer, naribane jabuke, prstohvat soli i pristaviti na laganu vatru kuhati uz stalno miješanje.

2. Kad se smjesa zgusne, ostavi se po strani da se nakratko ohladi.

3. U mlaku smjesu se dodaje jedno po jedno jaje, malo ruma, korica limuna i zatim dodati 2 čaše brašna (u koje smo prethodno izmiješali prašak za pecivo) i sve dobro promijšati.

4. Potrebno je da smjesa odstoji pola sata na sobnoj temperaturi i nakon toga se uzima s malom žlicom i spušta u vruće ulje i fritule se lijepo prže i veselo okreću!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

probam sigurno!
    hvala

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš me zanima, moram probati!

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cure, isprobajte ovaj recept, jer su i sljedeći dan ove fritule mekane - ako koja ostane, he, he.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovaj recept mi je dala moja tetka prije 15ak-20 godina(doduše bez jabuka), milina, izvrsne. Preporučam puno strpljenja i pravite duplu dozu

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Makita, sad me kopka da napravim fritule po ovom receptu, ali bez jabuka. Također ukusne?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Probala bi napraviti fritule (nisam nikad )

Koliko gusta smjesa treba biti, kao za uštipke ili još gušča?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da. I ispadaju lijepo skoro pa okrugle. mam i druge recepte od kojih izlaze ko neke krakate životinje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, mašo, ko za uštipke

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Probala bi i ja napraviti svoje prve fritule. Zanima me koliko se dugo prže, onako otprilike, znam da to ovisi o tome koliko je vruće ulje? Može li ulje biti prevruće (pa da prebrzo dobiju boju a unutra budu sirove)?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

radila jutros u pet!
    prefine su!
    jako dobar raceptić!

samo mi se čini da ima posla...jer se čeka, da se ohladi, pa da se malo odmori...
    onaj neki recept za fritule s jogurtom mi se čini brži...ali ovaj je finiji...i me popiju previše ulj...jako su fine!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Probala bi i ja napraviti svoje prve fritule. Zanima me koliko se dugo prže, onako otprilike, znam da to ovisi o tome koliko je vruće ulje? Može li ulje biti prevruće (pa da prebrzo dobiju boju a unutra budu sirove)?
    Koliko ulje treba biti vruće je znanstvena fantastika dok ne koristiš jedan jednostavan trik: kad ti se grije ulje, uroni u njega (obavezno suhu) kuhaču (il neki drveni predmet. Onda kad se oko nje počnu intenzivno stvarat mjehurići, e tada počni stavljat prve. Fritule se same okreću na sirovu stranu ako su lijepo okrugle. Ako nisu, pomozi im

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo, napravila. Ispale su jako fine, definitivno najbolje koje sam do sad probala, iako mi se čini da su ipak malo premljecave, ne znam možda sam trebala staviti više brašna. Pekla sam ih baš na tako vrućem ulju (znam taj trik s kuhačom) i činilo mi se da se nekako jako brzo ispeku (za razliku od npr. krafni). Možda je ulje ipak bilo prevruće? Ak su ipak unutra sirove, ja pojela cijelu hrpu, loše ću se danas provest

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moje su bile premljecave jer sam stavila upola manje brašna...no kad su se ohladile i stvrdnule bile su savršene

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    radila jutros u pet!
    prefine su!
    jako dobar raceptić!

samo mi se čini da ima posla...jer se čeka, da se ohladi, pa da se malo odmori...
    onaj neki recept za fritule s jogurtom mi se čini brži...ali ovaj je finiji...i me popiju previše ulj...jako su fine!
    Evo, baš ova činjenica da nisu previše masne, tj. da ne upijaju previše masnoće pri prženju mi je uvijek odlučujući faktor za odabir ovog recepta za fritule. Plus da su mekane i sljedeći dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •