Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pozdrav!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Pozdrav!

Ja sam nova na vasem forumu no sviđa mi se to sto u detalje obradite svaku temu. Ja sam majka 2 djece i zelimo jos jedno ali vec 1,3 g pokusavamo i nista. Uz sve te brige jos su mi se i pojavili miomi na desnom jajniku. Međutim mog gin. to nije zabrinjavalo pa smo krenuli terapiju klomifenom. 1 mj nista, 2 mj nista sada cemo vidjeti 3 sto ce biti. Zanima me dali netko ima slicnih iskustvava s klomifenom i ciljanima. Također sam procitala da vecina zena koje su na klomifenu odlaze na utv svaki dr dan, ja nisam bila niti jednom. Danas sam trazila gin da mi napravi utv da vidimo ima li nekog pomaka. Ja sam vec psihicki time jako opterecena i neznam kako si pomoci tj usmjeriti se na nesto drugo. hvala!

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bok Victoria! Pokušat ću ti odgovoriti na pitanja i pomalo analizirati ono što si napisala. Nisam skužila ono: miomi na jajnicima. Miomi su dobroćudni tumori (zadebljanja mišićnog tkiva) maternice pa nikako ne mogu biti na jajniku. Pisala si da si bila na klomifenu i ništa. To ništa se odnosi na to da folikuli nisu porasli (tj jajnici nisu reagirali) ili na to da nije uspjelo s trudnoćom? Prije nego što se počinje piti klomifen (3.dan ciklusa) obavezno treba napraviti ultrazvuk da se vidi da su jajnici čisti (da nema cista) te onda krenuti s klomifenom i obavezno napraviti ultrazvuk kad popiješ zadnji i onda svaki dr dan ili češće pratiti ultrazvučno folikule da se vidi kada će biti ovulacija. Ako treba, doktor da štopericu koja će potaknuti ovulaciju za 36 h da se lakše tempiraju odnosi. Nakon 36 h (od davanja štoperice) imas 24 sata za odnos jer toliko dugo je jajna stanica sposobna za oplodnju. Nakon par dana dobro je napraviti ultrazvuk da se utvrdi da li je nastupila ovulacija.
    E sad, ne znam što si ti kod svog liječnika obavila, ali ako ti nije napravio ni jedan ultrazvuk, hitno promijeni liječnika! Klomifen nije nekakva vitaminska tabletica već stalno moraš biti pod nadzorom ultrazvukom i nije preporučljivo više ciklusa klomifena za redom, već nakon 2 je dobro napraviti pauzu, a i razmišljati o ostalim pretragama, a ne gubiti vrijeme na nešto što možda ne pomaže.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti na odgovoru. No to mi je novi ginekolog i jos k tome specijalista za sterilitet. Prije nego sam otisla k njemu isla sam privatno i tamo dosta platila za pretrage tako da mi je on prema tim njihovim nalazima preporucio klomifen. Miomi mi jesu na maternici i za sada ih nemoram micati. Nisam bila upucena u klomifen tj njegovo djelovanje od svog ginekologa nego sam citala malo na forumju o tome. On mi je samo rekao da se nista ne brinem da ce sve biti ok. 5 dana piti klomifen, pa ciljani 11,14,17 i 20 dc. Ja sam se toga pridrzavala i sada sam popila zadnju tabletu i u četvrtak idem na ultrazvuk pa cemo vidjeti.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja ću ti samo poželjeti dobrodošlicu

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala!

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Victoria, sve što ti je špelkica rekla stoji i mjenjaj ginekologa, jer ne možeš raditi ciljane bez praćenja rasta folikula na ultrazvuku. Pa kako ti je uopće određivala na koji dan morate imati odnose - odokativno?!? Ili traži ginekologicu da ti da uputnicu za pregled u nekoj od IVF klinika, pa da vidiš sa MPO specijalistom da ti možda napravi AIH (inseminaciju).
    Također, nisam još čula za miome na jajnicima, već samo u maternici. Možda si imala cistu na jajniku? Onda pogotovo ne smiješ uzimati nikakvu stimulaciju, pa ni klomifen, jer se time samo "hrani" ta cista.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti na odgovoru. U četvrtak idem na ultrazvuk pa cu vidjeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •