Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Visok FSH i stimulacija

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Visok FSH i stimulacija

Drage moje rode,

Ja sam jedna od onih sa visokim FSH, juce sam vadila hormone, 2 dan ciklusa i imala sam ove vrijednosti:

FSH 19.9 (folikul faza 3.5-12.5 / Ovulcijska faza 4.7-21.5)
    LH 18.1 (folikul faza 2-12 / Ovulcijska faza 9-16)
    E2 24.3 (folikul faze 19-247)

Ja sam low responder i nikako ne reagujem na stimulaciju (zadnju sam imala prije par godina i imala sam mozda 1 folikul ili cak 2 / uglavnom do trudnoce nije doslo).

Moje pitanje je, da li da jos jednom pokusam da idem na stimulaciju (da li je to uopste preporucljivo sa ovolikim FSH)?

Molim Vas, da mi napisete misljenje. Isla sam par puta na prirodni ciklus i u zadnje vrijeme nikako doci do folikula.

Sve najbolje!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Yasmeen, koliko imaš godina? Kakav je broj antralnih folikula, jesi vadila AMH?
    To je sve bitno...Koliko si prošla stimulacija i koji je primarni uzrok steriliteta?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Draga Zedra,

Imam 40 godina. Nisam nikada vadila antralne folikule i AMH. Koji dan se vade? Kako se tacno zovu ti hormoni, da ih odem izvaditi?

Imala sam 3 ili 4 stimulacije (vise ni ne znam). Kod muza je bio problem (nepokretni plivaci), a kod mene je sve bilo OK, a sada ni kod mene nista ne valja.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Antralne folikule broji lijecnik na uzv u prvom dijelu ciklusa..AMH je Anti-Mullerov hormon i prediktor je rezerve jajnih stanica, određuje se u labosu (u Hrv u Vinogradskoj i VV), a neovisno o danu ciklusa...
    FSH je definitivno visok (javit će se i druge cure) i mislim da bi trebala znati ove parametre prije nego se upustiš u stimulaciju...
    Što ti kažu lijecnici?? Jesi razmišljala o donaciji js?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

hvala na objasnjenju

gledala sam za donaciju u Brnu i Bratislavi. Jedan dan sam za donaciju, jedan dan sam protiv. Ja zivim u Becu, pa su mi te 2 klinike najblize.

Nekako sam mislila da probam jos jednom stimulaciju, pa ako ne uspije da idem na donaciju.

ti uzivaj u trudnoci i neka te sreca prati!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •