Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Strah, panika i sve vezano uz dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Bit ce ti drukcije kad ti beba sisa dojku, nece bit neugodno kako zamisljas. To dijete je do prije koji tren bilo dio tvog tijela- i dojenjem se opet zblizavate.
    Sretno!
    Potpis!

Iza usisavač!

andynoa, ja ću ti napisati samo nešto o snovima.
    I ja sam imala blesave snove. DA sam zaboravila podojiti dijete pa je cijeli dan gladno i slično.
    Nekoliko puta kroz trudnoću sam sanjala da neću moći dojiti, da je dijete gladno...
    A smeđe mlijeko! Uh, pa ne bi bilo loše tvom bebaču kojemu bi iz sike curio kakao

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis!

Iza usisavač!

andynoa, ja ću ti napisati samo nešto o snovima.
    I ja sam imala blesave snove. DA sam zaboravila podojiti dijete pa je cijeli dan gladno i slično.
    Nekoliko puta kroz trudnoću sam sanjala da neću moći dojiti, da je dijete gladno...
    A smeđe mlijeko! Uh, pa ne bi bilo loše tvom bebaču kojemu bi iz sike curio kakao
    Da vas ne citiram sve (niti ne znam kako se stavljaju višestruki citati.....)

HVALA DRAGE MOJE!!!!!!!!!!

Ja bi voljela da mi potoci kakaa teku

Odmah naručujem DVD... i nadam se da ću nočaš mirno spavati... (opet neki ludi san...) pročitat ću još ovo sve prije spavanja...
    Jučer navečer me zvala ta ista sestrična da me upita jel se masiram, ja njoj naravno, ona meni super... vidim da me svi savjetujete da to izbacim, eto 10 minuta manje večernjeg posla..

Eda, kako misliš curke luftaju cice? Kaj topless u sobi? na to nisam računala, ja sam kupila neku potkošulju koja gore izgleda ko grudnjak a zapravo nije grudnjak, i totalno je prozračna i svakakva lijepa (i mora biti košta 200 kuna) i mislim da ću to nositi ispod spavaćice..

A imam još jedno pitanja, oni svi jastučići za grudi koji se prodaju, koliko sam ja shvatila svrha ima je da se nose dok ne dojiš, da ne bi bilo flekica po robi ili im postoji neka druga svrha?

Isto tako, čime hrane bebice preko noći, a pogotovo prvo noć, jer kod nas u bolnici bebice nisu preko noći s vama, da li se mi izdojimo pa im damo mljekeco naše ili one babice hrane s adaptiranim?

Iako postoji i strah i panika i dalje, jedva čekam dojiti svoje dijete, jer smatram da je to najzdravije za njega što može biti...

Lutonjica, ovo što govoriš o položaju bebice i cice, to ti tamo u bolnici pokažu jel da??
    Posljednje uređivanje od Linda : 04.03.2011. at 14:11 Razlog: obrisala ime proizvođača u skladu s Međunarodnim pravilnikom o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da, jastučiće češ nosit stalno, bar ih ja nosim, jer ti uvik ima koja kap mlijeka. meni mlijeko samo krene ako se ona ne probudi na vrijeme za jest. al brzo se beba i mlijeko urihtaju u ritam.
    kod nas moramo nosit njihovu spavaćicu, al dobro je prilagođena za dojenje. a ti ponesi i tu svoju pa vidi. al ne bi bilo loše da imaš neki grudnjak za dojenje, bez žice da možeš spavat u njemu.

smo ti njh gnjavi nek ti pokažu sve šta ti nije jasno, za to su plaćene. a šta se tiče noći, kod nas su prije djeci davali ad, al imali smo stakleni zid između nše sobe i beba pa bi ja sestri mahnula, ona bi mi ga donila na dojenje i po noći. sad je rooming in pa je to 100 puta lakše.
    ma samo se opusti i ne brini. mi ti ovdje svi možemo reć samo svoja iskustva a tebi da bude nešto skroz deseto.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    da, jastučiće češ nosit stalno, bar ih ja nosim, jer ti uvik ima koja kap mlijeka. meni mlijeko samo krene ako se ona ne probudi na vrijeme za jest. al brzo se beba i mlijeko urihtaju u ritam.
    kod nas moramo nosit njihovu spavaćicu, al dobro je prilagođena za dojenje. a ti ponesi i tu svoju pa vidi. al ne bi bilo loše da imaš neki grudnjak za dojenje, bez žice da možeš spavat u njemu.

smo ti njh gnjavi nek ti pokažu sve šta ti nije jasno, za to su plaćene. a šta se tiče noći, kod nas su prije djeci davali ad, al imali smo stakleni zid između nše sobe i beba pa bi ja sestri mahnula, ona bi mi ga donila na dojenje i po noći. sad je rooming in pa je to 100 puta lakše.
    ma samo se opusti i ne brini. mi ti ovdje svi možemo reć samo svoja iskustva a tebi da bude nešto skroz deseto.
    nažalost u ovoj bolnici, moramo i svoju spavaćicu za porod imati, tako da sam ja već spremna što se toga tiče...samo što spavaćice ne volim, pa sam uzela pidžame na kopčanje, a za preglede i porod spavaćicu...
    isto tako je i s pelenama...

al sve u svemu, ipak je lijepo čitati vaša iskustva...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    nažalost u ovoj bolnici, moramo i svoju spavaćicu za porod imati, tako da sam ja već spremna što se toga tiče...samo što spavaćice ne volim, pa sam uzela pidžame na kopčanje, a za preglede i porod spavaćicu...
    isto tako je i s pelenama...

al sve u svemu, ipak je lijepo čitati vaša iskustva...
    Mislim da pidžame možeš ostaviti doma, bar je u RI tako. Pregledi su nakon poroda samo u krevetu, tj. nije to pregled nego samo spuste uložak da vide količinu krvi. Na vizitama je to. I moraš znati da je prvi-drugi dan, pogotovo kad ustaneš to baš izljev, da se ne preplašiš i pidžama bi ti samo smetala. U rodilištima su navikli da su i plahte i spavaćice zakrvavljene, bez problema. Samo treba ih imati za mijenjati.I one jednokratne gaćice.

A dojenje je sasvim nešto drugo od diranja grudi, vidjet ćeš. Teško je to opisati dok sama ne doživiš. Ali je lijepo iskustvo, unatoč početnim problemima, treba ustrajati dok ne dođe blaženo doba ravnomjerne proizvodnje i potrošnje. A bebač samo buja, najbolje se to vidi na prstićima, od onih tankih "štapića" kad se rodi, za par dana dođu bucmasti prstići. Meni je to bio bolji pokazatelj napretka beba nego sve vage.

Lakše je sa punim grudima kad su u pamučnom grudnjaku, i trebaju jastučići ili nešto slično, jer kad beba papa jednu dojku, iz druge curi. Isto kad se čuje plač, osjeti se onu toplinu u grudima i lagano otpuštanje.

Sve nešto curi negdje, pomislio bi čovjek, pa kud više, o čemu ti to pišeš. Ali, sve je to OK, sve se to brzo sredi, samo nek su beba i mama dobro.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da pidžame možeš ostaviti doma, bar je u RI tako. Pregledi su nakon poroda samo u krevetu, tj. nije to pregled nego samo spuste uložak da vide količinu krvi. Na vizitama je to. I moraš znati da je prvi-drugi dan, pogotovo kad ustaneš to baš izljev, da se ne preplašiš i pidžama bi ti samo smetala. U rodilištima su navikli da su i plahte i spavaćice zakrvavljene, bez problema. Samo treba ih imati za mijenjati.I one jednokratne gaćice.

A dojenje je sasvim nešto drugo od diranja grudi, vidjet ćeš. Teško je to opisati dok sama ne doživiš. Ali je lijepo iskustvo, unatoč početnim problemima, treba ustrajati dok ne dođe blaženo doba ravnomjerne proizvodnje i potrošnje. A bebač samo buja, najbolje se to vidi na prstićima, od onih tankih "štapića" kad se rodi, za par dana dođu bucmasti prstići. Meni je to bio bolji pokazatelj napretka beba nego sve vage.

Lakše je sa punim grudima kad su u pamučnom grudnjaku, i trebaju jastučići ili nešto slično, jer kad beba papa jednu dojku, iz druge curi. Isto kad se čuje plač, osjeti se onu toplinu u grudima i lagano otpuštanje.

Sve nešto curi negdje, pomislio bi čovjek, pa kud više, o čemu ti to pišeš. Ali, sve je to OK, sve se to brzo sredi, samo nek su beba i mama dobro.
    U BJ je totalno druga priča, cure hodaju i u tajicama, i u pidžamama, donji dio uredno skidaju za jutarnju vizitu i to je to... (vidjela na svoje oči...), možda su sestre to dopustile jer je stvarno bilo hladno prošli tjedan, a da ne govorim da prozori propuštaju zrak i da uopće nije ugodno niti spavati, niti biti tamo u boravku nit išta..

Beba je dobro zasada, a mama pretjeriva sa svojim strahovima, panikom, i ludim shoppingom.. ne da sam ga opremila za 5 godina, nego i za duže, dobro da nisam kupila knjige za prvi razred...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •