Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Dječiji Operil

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dječiji Operil

Da li tko od vas koristi "prve" kapi za nos za djecu. Moj malac ima oko 12kg sa 11 mjeseci, mogu li mu jednom ukakapati dnevno kad ga puuuno smet kod prehlade

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za djecu do 12 mj. nije dozvoljeno, pa ja ni nisam.

operil su dobre za pročistiti nosić, ali su dosta jake, pa mogu iziritirati sluznicu

jesi probala sa onim eferdrin kapima, sljezovim korijenom...?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je doktorica operil P preporučila tek sa Lovrinih 1,5 g. S tim da i sada ga koristimo jaaaakooo rijetko i to isključivo ako je jaakoo prehlađen, nakapamo mu jednu kapljicu prije spavanja. Evo sada je jako prehlađen već 4 dana, i samo sam mu jedanput nakapla navečer (prije dva dana).

Mi smo najbolje rješavali te probleme sa noćnim disanjem sa fiziološkom prije spavanja, izvukli šmrkljiće i stavili ga da spava na povišenom. Od njegovih cca godinu dana, kada je prehlađen spava od trbuščića na gore na mojem velikom (tvrdom, ravnom) jastuku. To mu pomogne kod disanja, i ne budi se često. Kad ozdravi opet ćori na ravnom (bez jastuka).

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Efedrin kapi, za one najmlađe su od mislim 0,25? nečega. S time da isto naša pedica preporuča efedrin SAMO u izuzetno teškim i rijetkim trenutcima.

Umirujuće na sluznicu djeluje sljezov korijen i čaj od kamilice (dezinficira i smiruje sluznicu).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Efedrin 0,25%, samo pazite da su friške. Ne bi smjele stajati doma dulje od 10 dana, jer je efedrin nestabilan u vodi. Ne budu škodile ako dulje stoje, samo im se smanjuje djelotvornost.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja uglavno čistim sa sterimarom. Moji su stalno šmrkljivi. Ko bi to stalno kapao. Pa uništila bi im se sluznica.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Danas smo prvi put bili kod nove pedijatrice.Malo nam je nos jače curi pa otišli za svaki slučaj kontrolirati i grlo i uho.
    Na kraju nam doktorica savjetuje da kupimo Operil P.Za bebu od 7 mjeseci? :?
    Svašta. Na kraju ih ipak kupim iz znatiželje a ono lijepo piše da se ne smije davati bebama mlađim od 1 godine.
    Eh, baš mi je drago da sam kod nove pedijatrice.

lidac2004

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Danas smo prvi put bili kod nove pedijatrice.Malo nam je nos jače curi pa otišli za svaki slučaj kontrolirati i grlo i uho.
    Na kraju nam doktorica savjetuje da kupimo Operil P.Za bebu od 7 mjeseci? :?
    Svašta. Na kraju ih ipak kupim iz znatiželje a ono lijepo piše da se ne smije davati bebama mlađim od 1 godine.
    Eh, baš mi je drago da sam kod nove pedijatrice.
    u knjizi moja prva godina pise da se moze davati i djeci mladjoj od godinu dana ali tako da ih razrijedis sa vodom.
    tako je i nama preporucio nas pedijatar i tako smo i napravili sa nekih 8 mjeseci.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo tek s 4,5 godine kapnuli po jednu kap Operila. Do tada samo ispiranja fizioloskom i puhanje ko manijaci.
    Medjutim, sestra mi je objasnila da to ispiranje fizioloskom cesce nema neki pravi ucinak za otjecanje sluzi jer je sluznica nabubrena i vecian sluzi ipak ostaje gdje ne treba.
    Operil valjda djeluje tako da stisne sluznicu pa sve sto je lose lakse iscuri van.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što se tiče ephedrina ide prema kilima pa djetetu od 12 kg već idu one o.5

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znači ipak može samo mi je zaboravila reći da ih razrijedim. đ
    Thnx cure

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne znam dojiš li još, no ako je bebici malo začepljen nosić probaj mu ukapat par kapi svog mlijeka. masnoća iz mlijeka obloži sluznicu i tako slina lakše izlazi iz nosića!

nama je uspjelo u dva navrata kod blage prehlade - zaaaakon!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je za ove male bolje koristiti 0,25% efedrin.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

ma pustite kemiju. najbolje je staviti pokraj kreveta nasjeckan crveni luk. malo smrdi, ali prodišu za čas.
    i za mnoge druge stvari je odličan. upale uha i grla pogotovo, bol prolazi za čas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •