Citiraj bebiana prvotno napisa Vidi poruku
Koristila sam porodiljni 6+6 mj za prvo dijete,te u kontinuitetu njegu djeteta.U međuvremenu sam ostala trudna i sada koristim rodiljni dopust za drugo dijete,a status njege sam po preporuci referenta HZZO morala prekinuti,nikako zamrznuti i to s nadnevkom 01.01.11.Mogu li ostvariti ponovno njegu,po starom rj.da nisam rodila drugo dijete trebala bih na vještačenje u 05/2011.Interesira me hoću li imati pravo na DD od 831,00 kn i dalje obzirom na prekid.Također me interesira može li se status ponovno aktivitati i kombinirati s rodiljnim dopustom za drugo dijete.Naime u interesu mi je da što duže ostanem kod kuće,zbog mogućnosti otkaza po povratku na posao.
Kod sljedećeg korištenja dopusta na njegu, trebat ćeš ponovo ići na vještačenje. I moći ćeš dopust kombinirati sa roditeljskim dopustom za drugo dijete (znači: njega za prvo ako je dobiješ, pa onda roditeljski za drugo).

DD za prvo dijete ako si prekinula njegu, stvarno ne znam. Ipak pitaj. Nekako mislim da nećeš (sad) dobiti jer je taj DD uvjetovan njegom.