[QUOTE=mamma san;1885700]bolovanje će iznositi 831 kunu. nastavno na njega rodiljni dopust - 1663 kn.[/QUOT
e sad mi tek ništa nije jasno!!!Kako ću na komplikacijama dobivati 831 kn,ako sam imala na njezi 2100 kn!Zar na komplikacijama ne dobivaš 100 postotnu plaću!?I još jedno pitanje,ako se vratim radit koliko bih trebala radit da bi pojačala prosjek jer prije njege prosjek mi je bio 4237 kn
i mene ovo interesira...
neko kaže da ide prosjek sa njege, neko da ide prosjek prije otvaranja njege...a sada 831 kn, pa 1663 kn....užas...sve manji i manji iznos naknade.
e sad...jedino ako je to po novom zakonu od 31.03.2011. Meni teta na zdravstvu kad sam pitala nije znala odgovor...rekla je da neka ja ostanem trudna pa ćemo onda razmišljati....ali ja nažalost sa takvom naknadom ne smijem ni pomisliti na drugo dijete jer i ovako ne spajamo kraj s krajem...a tako bi htjela...
zato šta mi njega traje do kraja desetog mjeseca,meni je termin krajem dvanestog mjeseca,a muž mi ne prima redovno plaću pa sam mislila ako se na komplikacijama vraćam na puni prosjek plaće isplati se odmah otvorit komplikacije.Prijateljica mi je rekla da je ona njegu prebacila na muža kad je trebao dobit otkaz,a njima rekla da se vraća na posao i odmah otvorila komplikacije i imala je prosjek kao i prije pojačane njege,a kad sam zvala pravnu službu hzzo rekli su mi da misle da se vračam na prosjek koji sam dobivala na njezi.Tako da ni sama neznam šta sad napravit?Poslala sam i mail ima dva dana hzzo al mi nisu ništa odgovorili