Pokazuje rezultate 1 do 50 od 168

Tema: Vlada usvojila izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

e to je i meni isto danas rekla,a kad bi sa završetkom njege otvorila komplikacije da bih primala plaću na koju sam bila prijavljena prije njege al da nije sigurna!Svejedno ja idem sljedeći tjedan u njuhovog pravnika da mi sve objasni...Jel zna tko ako se vratim radit koliko bih morala radit da vratim stari prosjek jer sa ovom crkavicom njihovom neznam kako ću preživit....

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

a kad bi se vratila raditi morala bi imati barem 2 isplate plaće prije nego otvoriš komplikacije da bi ti išao taj prosjek...tako su meni rekli
    ako imate pravnika bolje to još jednom provjeri i nek ti sve objasni...i javi nam....jer oni ni sami ne znaju...a ja nemam više koga pitati...to je što mi je teta na hzzo-u rekla
    ima li možda ovdje koja forumašica koja ima takvu frišku situaciju nastalu nakon 31.03.2011.jer se tada nešto mijenjao zakon ?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

evo sad bila kod tete koja radi u hzzo!ako otvorim porodiljni dok mi traje njega dobivam prosjek plaće koji sam dobivala prije otvaranja,a ako otvorim komplikacije padam na 21oo kn.e sad sam se dogovorila sa ginekologom da mi pomakne termin sedam dana unaprijed,tako da ću predzadnji dan njege otvorit porodiljni!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

drage cure: molim pomoć oko sljedećeg pitanja (jer, koliko god čitam zakon, izmjene i dopune- neke stvari mi nisu jasne)
    prvo da objasnim svoju situaciju: trudna sam 9 i pol tjedana, imam urednu trudnoću i zasad ne moram na bolovanje. na sadašnjem radnom mjestu radim 8 i pol mjeseci i ugovor mi traje do 31.07. i tad bi mi ga trebali i produžit (tako su barem obećali, jer sam objavila da asam trudna). prije toga sam bila 10 dana na burzi, a prije toga sam radila 11 mjeseci- znači imam zadovoljen uvjet o radu 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (ili????). zanima me sljedeće: s obzirom da nisam sigurna da li će mi 31.07. produžit ugovor ili ne, da li je bolje da ja prije tog datuma odem na bolovane (čuvanje trudnoće)? naime, u slučaju da mi ugovor ne produžei ja moram na burzu- da li ću i dalje imat pravo na 100% prosjeka svoje plaće (jer tada bih bila nezaposlena). ili, u slučaju da mi produže ugovor, ali ja ipak odem na bolovanje prije no što ispunim uvjet o 12 mjeseci bez prekida- da li onda to znači da na bolovanju primam cijelu plaću, a za vrijeme porodiljnog samo onih 1600 (vidim da neki pišu o tome).
    p.s. da li u cijeloj priči igra ikakvu ulogu tip ugovora o radu- odnosno, da li je na određeno ili neodređeno vrijeme- ili to nema veze?
    puno hvala na odgovoru- jako me sve to muči i osjećam se izgubljeno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •