Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Kako docekati noc ?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Kako docekati noc ?

Hojla !
    Najprije zelim svima pozelit svako dobro u novoj 2006 godini !

Procitao sam sve topice o spavanju i moram priznat da ima svega i svacega.
    Bubimira i ja spadamo u neku sredinu kaj se toga tice.
    No bez obzira imam par pitanja na koja nisam našao odgovor...mozda zato jer ga nema (najvjerojatnije) ali svejedno zelim cuti vaša iskustva.

Dakle naša mala Vita ima sada 2 mjeseca i 4 dana... i zadnjih par tjedana uredno spava po noci i to u ritmu od koji 19-19:30 pa do 1, onda papanje pa corka do kojih 3:30, pa opet trpanje i corka do 5:30 i zadnje spavanje je do kojih 7:30.
    I to je po nama mila majka...ne bunimo se i presretni smo.
    Na redovnim pregledima je sve super, od izlaska iz bolnice pa do danas je dobila 2,5 kg i 11 cm tako da je moj SUMO BORAC u top formi. Grceve nema iako ponekad pokazuje lagane naznake ali brzo prođe.

ALI...od 07:30 pocinje naša prica...NEMA SPAVANJA DO 19 SATI !!!
    Cijeli dan kenjkanje, plakanje i nošenje...dakle zaspi par puta na rukama i dok je nosiš je dobra no međutim cim je spustiš to traje cca, 2 minute i opet ispocetka. Jede svaka 2 sata, a ponekad i cesce.

Trazio sam neke slicne primjere no međutim ili se radi o starijim klincima ili o nocnom spavanju tako da me interesiraju ovakva iskustva.
    :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tata mata, ne znam što bih rekla, pretpostavljam da ste sve probali...no, negdje na "Lovrinom početku"( ), ja sam si jaaakoo pomogla na način da sam se legla pored njega tako da mi je njegovo tjeme bilo taman kod mojih usana. Samo sam ga ljubackala i zaspao bi.

Ili bih legla pored njega, mirno govorila ili mumljala neku melodijicu, i prstićem ga nježno milovala po obrvici...to ih umiruje...

Ili bih opet (jel'te) legla pored njega i milovala mu rukicu...

No, ono što je bitno...ja sam Lovri skužila kad mu je vrijeme za ćorku...Kad je bio ovako mali kao i vaša Vita, on je spaval cca SVAKIH 1,5 sat, pa se to pomaklo na svakih 2 sata, pa svaka 2,5 sata....itd...ali to je bilo točno na minutu. Ako bi preskočili TOČNO vrijeme za ćorku, ćorke više nije bilo.
    Znači probajte ovako...kad se probudi u 7.30, najkasnije u 9 (točno) leći pored nje, lagano je umirivati...možda uspije...

Ne znam da li je dojite, ili ne...da li pomaže duda ili ne...Ali definitivno, Vita je premala da bi imala samo noćnu ćorku...

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...no da...zaboravih napomenuti, glede onih 1,5 sat...ako se probudio u 7.35, ćorka je išla točno u 9.05...taj malac je imao vekericu u sebi...ako je bilo 5 minuta prerano, bilo je koma jednako kao i 5 minuta prekasno...

normalno, mi smo se znali uspavljivati i na ciki...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i Zach je sa nekih mjesec, mjesec i pol dosao na to da se stalno budi po danu. ja sam cak dva dana zapisivila da vidim koliko on puta zaspi i koliko se probudi - dakle, zaspe 10 puta u toku dana i ukupan broj prospavanih sati je bio oko 3. u to vrijeme, kada nije spavao tako dobro po danu, spavao je bolje po noci.

sada, kada su mu skoro tri i pol mjeseca, preko dana je manje-vise uhvatio svoj ritam, ali se po noci cesto budi. mislim da su to faze koje prolaze, no vazno je ono sto mama san govori, prepoznati kada su pospani i odmah ih pokusati uspavati.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Fala ti na brzom odogovoru mamma san, a evo i odogovori.
    Buba sam doji !
    Vita ni pod razno NECE dudu...pokusali 100 puta !
    Da, zaspi na ciki bez problema ali Bubu vec bole bradavice, a i nemre cijeli dan imat ciku u ustima !
    Kaj se tice ležanja pored nje i to smo pokusavali i jednom je uspijelo ali poanta je da je to KRATKOG vijeka.
    Kuzis, zaspi ona meni na rukama cim je dignem, malo nosim i pjevam neku melodiju no nece spavat sama.
    Niti pored nas u dnevnom boravku niti u svojoj sobi.
    Niš joj ne paše po danu !

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrejček je u toj dobi po danu spavao isključivo u marami. i više od dva sata, a u kindaču se budio nakon 10 minuta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehehehe prefriganci mali!

Tata mata, kod nas je palila još jedna fora...polu-ležeći (ili polu-sjedeći položaj..dođe na isto.. ), miš na maminom (tatinom) poprsju, njegova glavica na ramenu pod vratom...Bez hodanja! Nakon laganog maženja po leđima ili vratom, miš zaćori. Kad mu se ustali disanje, prevrnemo ga na bok, lagano čohamo po vratiću i na prstićima (pas mater škripavim parketima) izađemo van...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    hehehehe prefriganci mali!

Tata mata, kod nas je palila još jedna fora...polu-ležeći (ili polu-sjedeći položaj..dođe na isto.. ), miš na maminom (tatinom) poprsju, njegova glavica na ramenu pod vratom...Bez hodanja! Nakon laganog maženja po leđima ili vratom, miš zaćori. Kad mu se ustali disanje, prevrnemo ga na bok, lagano čohamo po vratiću i na prstićima (pas mater škripavim parketima) izađemo van...
    Stara...zaspi moj sumo borac i ja ga uspavam no to spavanje ne traje duže od par minuta maximalno 10 !

U tom je caka...nije prioblem u uspavljivanju vec u duzini spavanja.
    Idem danas po maramu ms. ivy !

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Baš sam si neki dan mislila kak su nam Tatamata i Bubimira...

Kaj se tiče spavanja kod nas je skoro isto kao i kod mamme san. M. spava po danu svakih dva sata. Ok, nije baš na minutu, ali uglavnom on počne cendrati dok ga se ne uspava. Najviše ga uspavljujemo na rukama. Lagano ga nunamo i pjevišimo neku pjesmicu. Kada zaspi spustimo ga u kimbu. Uglavnom spava 30-45 min. i to bez obzira da li je na rukama, u kimbi ili u boravku. Takvih spavanja ima 3 do 4 dnevno.
    Navečer zaspi oko 8 ili 9 i spava do jutra do 7 ili 8.

Pokušajte staviti Vitu na krevet i leći kraj nje. Privinuti je skroz uz sebe da osjeti kako dišete, a rukom joj dragajte leđa. Ostanite s njom cijelo vrijeme dok spava, ali to samo na početku. Kada produži spavanje, ostavite ju samu. Možda upali! Mi smo počeli zadnjih tjedan dana uspavljivanje u kimbi sa omiljenom igračkom. M. je zagrli, prebaci se na bok i čori, ali to je samo za večernje spavanje, preko dana pali ovo kaj sam već napisala.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

E, sad mi je palo još na pamet da bi možda trebali Vitu stavljati spavati uvijek na isto mjesto, naći koje joj najbolje odgovara i svaki puta je nositi tamo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ela je par dana mlađa od vite, noću se budi oko 1 i između 4 i 6, nekad samo jednom, nekad ni jednom
    ujutro odspava i do 9, 10
    a po danu, kao i vi, samo nosim, nunam ... 'spava' par minuta i gotovo, teško mi je bilo što doma napravit uz nju
    isprobala sam koješta što sam čitala, nije da je baš pomoglo, još ću sad ovo što veli mama san, možda upali ...
    kad smo imali problema s uspavljivanjem (navečer), upalilo je da počnemo s uspavljivanjem u točno, ali baš točno, isto vrijeme svaki dan, dakle i ovo danju bi moglo ići tom nekom logikom ... sretno i pusa maloj viti, puno ste više narasli od moje ele , bravo

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pozdrav Nita i Kejt !
    Kaj se tice lezanja i mazenja.
    Dok sumo borac cica nema diranja i mazenja...odmah pocne režat.
    Kad se napapa sama pusti cicu i tih par puta kaj smo probali ležat i mazit još se više razžesti tako da nam onda treba još više da ju smirimo.

Ne znam...idem danas po tu šugavu maramu pa mozda pomogne :/

Kejt...drž se !

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

marko je bio isti takav...zaspi 10 min i budan ko zec i onda sav kenjkav i zivcan.
    nama je pomogao savjet iz no cry sleep a to je kad znas da ce se budit za 10 min drzis strazu i cim se zavrpolji vec prokusanim nacinom uspavas ponovo i na taj nacin se malo po malo produzuje kolicina sna. druga vazna stvar je bila da se tocno pogodi prvo dnevno spavanje a kod nas je to bilo tocno dva sata od jutarnjeg budjenja. ako bi fulali to prvo citav dan bi posao krivo.
    onda je tu jos bilo da se stavi spavat svaki put na isto mjesto (ono za koje skuzis da je bebi najdraze) pa i da postojineki ritual pa makar to bilo malo duze mjenjanje pelene da se beba stigne pripremit na san. nama je uvijek bilo pelena pa cica, i danas je isto.
    to doduse znaci strogo da ne radis nista osim pazis kad ce kroz dan pokazat najmanji znak pospanosti. ja sam tocno puna dva mjeseca potrosila radeci iskljucivo to ali isplatilo se uspjela sam da na kraju spava dva puta dnevno uvijek u isto vrijeme uvijek u svom kreveticu i to po sat i pol svaki put.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Lu a kad je Marko počeo spavati dva puta dnevno? Nama Matija spava 4 puta, a ja ne znam kako da ga počnemo privikavati na dva spavanja, ali duža od 45 min.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dino je u to doba spavao preko dana isključivo na rukama i to po sat, dva,a ako bi ga spustili na krevet odmah bi se probudio. Morao je zaspati u uspravnom položaju,a nastavio je tako da sam ja sjela u fotelju i držala njega sebi na prsima ali tako da mu je glava bila prema gore (meni ispod brade)-nije htio biti u ležećem položaju. Kad je imao 3 mjeseca kupili smo maramu i to je bilo super-kad je postao umoran i cendrav ja bi ga stavila u maramu i zaspao je u roku par minuta-ja sam dok nije zaspao morala šetati po stanu jer nije htio biti na miru.Nekad mi je čak i uspjelo da ga prebacim iz marame na krevet i on je nastavio spavati,ali to je bilo rijetko.Isto tako u marami nije htio biti u položaju zipke nego uspravno (mislim da se zove duplo križno vezanje). U kolicima je spavao isključivo vani dok se vozi-čim stanemo on otvori oči.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Lu a kad je Marko počeo spavati dva puta dnevno? Nama Matija spava 4 puta, a ja ne znam kako da ga počnemo privikavati na dva spavanja, ali duža od 45 min.
    a negdje sa 7 mjeseci tek...prvo je bilo tri puta + malo spavanje u kolicima u setnji...i isto je prvo bilo po 45 min a onda se polako produzivalo. ali jednom kad je savladao tih 45 kasnije je sam polako poceo produzivat.
    malo mi se teze sad sjetit tocno sa koliko mjeseci je bilo sta ali kad je poceo tako dva puta po sat ipo ipak je bio malo veci.

ma sve to sa klincima ide postupno...ja sam vec bila na izmaku zivaca kad se to tako fino sredilo. ali trebalo je vremena...najgore je sta je na njega nespavanje uzasno utjecalo i stalno je bio zivcan.

sad ima 16 mjeseci i ima tjedan dana da spava jednom dnevno po 2 sta. eto tek smo sad dosegli nirvanu

znaci otprilike neke znacajnije promjene otprilike svakih 6mj.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    marko je bio isti takav...zaspi 10 min i budan ko zec i onda sav kenjkav i zivcan.
    nama je pomogao savjet iz no cry sleep a to je kad znas da ce se budit za 10 min drzis strazu i cim se zavrpolji vec prokusanim nacinom uspavas ponovo i na taj nacin se malo po malo produzuje kolicina sna. druga vazna stvar je bila da se tocno pogodi prvo dnevno spavanje a kod nas je to bilo tocno dva sata od jutarnjeg budjenja. ako bi fulali to prvo citav dan bi posao krivo.
    onda je tu jos bilo da se stavi spavat svaki put na isto mjesto (ono za koje skuzis da je bebi najdraze) pa i da postojineki ritual pa makar to bilo malo duze mjenjanje pelene da se beba stigne pripremit na san. nama je uvijek bilo pelena pa cica, i danas je isto.
    to doduse znaci strogo da ne radis nista osim pazis kad ce kroz dan pokazat najmanji znak pospanosti. ja sam tocno puna dva mjeseca potrosila radeci iskljucivo to ali isplatilo se uspjela sam da na kraju spava dva puta dnevno uvijek u isto vrijeme uvijek u svom kreveticu i to po sat i pol svaki put.
    ISO MIKI ! :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tata mata...ako si primjetio sve se vrti oko istog...

1. TOČAN tajming (ne "..oko.." već "...u...")
    2. priprema za spavanje (prije tajminga...kod nas je isto tako bilo, cca 10ak minuta ranije)
    3. isto mjesto (uvijek!! - kasnije je lakše)
    4. ritual uspavljivanja
    5. reagirati čim čuješ da se bebač budi ili ja sam to zvala "postrojava) (bez puno buke, nježnim glasom mu se javiš tipa: mama je! ili Tata je!, pomiluješ ga po glavici, poljubiš itd...i on nastavi dalje...)

i nikad, nikad iscrpljivati bebače tipa "nek se još malo izmori, bolje će spavati!" jer to ne pali...obrnuto je...neće VIŠE spavati...

Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mamma san...probat cemo...nemam kaj zgubit iako mi imamo ritual za vecernje spavanje i uvijek na istom mjesto je stavljamo i to je O.K.
    Jedino kaj cu morat tocku 4. pokusat primjenit i kupit maramu !

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja na zalost tad nisam znala za maramu ali on je kad bi bilo gusto vrlo rado odspavao u kolicima a u autu da ne govorimo.

ali to ti je u principu skraceno to sta kaze mamma san.
    a sve to imas u no cry sleep...ja sam bila toliko ocajna da sam cak i one tablice printala i ispunjavala.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja na zalost tad nisam znala za maramu ali on je kad bi bilo gusto vrlo rado odspavao u kolicima a u autu da ne govorimo.

ali to ti je u principu skraceno to sta kaze mamma san.
    a sve to imas u no cry sleep...ja sam bila toliko ocajna da sam cak i one tablice printala i ispunjavala.
    Knjigu sam vec trazio ali je nema za kupit nigdje u ZGB za sada.
    Malo mi je lakse jer znam da nismo solo !

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja vam mogu svoju posudit ak hoces...s ponosom objavljujem da smo je prerasli

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo se i ja javljam da trenutno-bolje receno vec par dana prolazim istu situaciju sa Filipom.Isto slabo spava po danu,sa teskom mukom zaspi al se zato budi jako brzo pa je po cijele dane samo cendrav.Ja sam jedino skuzila soluciju da ga izvedem u setnju onda spava cijelo vrijeme,al cim udjem u stan on se probudi.Nadam se da ce ova faza uskoro da prodje

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li vi stavljate dijete na dnevno spavanje kad pokaže da je pospan ili imate točno određene sate kad b trebali "ubit oko"?
    Naime, N. je po cijeli dan u boravku na ograđenom kauču (ako nije na rukama) i ne uspavljujem ga nego kad on počne trljati okice dobije cicu i odmah zaspi.
    To zna biti 3-4 x dnevno. Zadnja 2 dana izrazito malo spava, 2-3 x po 10-ak min. Kao da je hiperaktivan, nije nezadovoljan, dapače, vesel je, ali neobično živahan.
    Koliko to traje i kakva je to faza?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

TATA MATA definitivno niste sami, ako te to može utješiti! Tin je nešto sitno mlađi od Vite i isto preko dana uopće ne spava bez asistencije. To znači da mu nije problem zaspati (uglavnom na siki ili na rukama) ali to spavanje traje doslovno par minuta (max 10) ukoliko ga spustim na krevet. Više ne pali čak ni spavanje u kolicima uz neprestano vozanje naprijed natrag. Jedino kad on danju odspava je vani u šetnji, pod uvjetom da kolica ne staju (npr.zaustavljanje na semafornu je već problematično!) Meni leđa pucaju od nosanja po stanu po cijele dane. Po noći nema nosanja ali se budi svakih sat vremena.
    Držite se, ima nas još takvih (pa i gorih)!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prijavljujem se i ja u veselo društvance.
    Vid je sada došao do faze da po danu spava svakih 2 sata, ali isto tako budi se za 20-40 min.
    On mi sam daje do znanja da je pospan, trlja ručicama oči i cendra, ali u zadnje vrijeme se počeo teže uspavljivati, stavim ga pored sebe, cica... a onda se počne okretati prema igračkama, plače, cica, okreće se prema igračkama .... i onda ga malo jače stisnem prema sebi i nekako uspije zaspati.
    Davno sam odustala od uspavljivanja na rukama jer čim bih ga spustila on se budio, to me izluđivalo i sada se uspavljujemo isključivo na krevetu (a kinderbet stoji prazan i dalje )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Uuuu...kolko nas ima !
    Kicma, daaa...ajme kad legnem ili sjednem imam osjecaj da se vise nikad necu ustat ali nakon par minuta Vita ponovo zove...stisnem zube i ponovo u borbu.

Kolica...ista prica...doke je vani i dok se vozi spava, a cim stanem :shock:

Voznja u auto...ista fora sa semaforima.

Ali kad mi se nasmije...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja vam mogu svoju posudit ak hoces...s ponosom objavljujem da smo je prerasli
    VJEROVALI ILI NE MAME ALI KNJIGA JE VEC KOD MENE !

FALA LU !

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi se prijavljujemo u dnevne nespavače. Kod nas je bio problem i oko uspavljivanja - obavezno hodanje, a vrlo često i brzo plesanje- jedino pali. S obzirom da mora podrignuti, uspavljivanje na ciki nam je često problem jer se probudi kad ga dignem da podrigne.
    Ista stvar i sa spuštanjem. Mi smijemo sjesti kad se uspava, i onda će na meni ili MM spavati i nekih sat vremena, ali kad ga spustimo samoga, budi se nakon 10-ak min. Ali postoje faze - neki dan je spavao ko lud, mislila sam da po noći neće oka sklopiti, ali je. I to su skokovi u razvoju -moraju rasti i u duljinu (tako sam ja to sebi objasnila).

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

uh, sad se sramim... ma samo da vam pomogne.
    dugotrajan je to proces al super je sta je vasa bebacica jos tako mala...marko je mislim bio stariji i vec je imao ukorjenjenije navike.

good luck!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Obavezno hodanje, a vrlo često i brzo plesanje- jedino pali.
    Ista stvar i sa spuštanjem. Mi smijemo sjesti kad se uspava, i onda će na meni ili MM spavati i nekih sat vremena, ali kad ga spustimo samoga, budi se nakon 10-ak min. Ali postoje faze - neki dan je spavao ko lud, mislila sam da po noći neće oka sklopiti, ali je. I to su skokovi u razvoju -moraju rasti i u duljinu (tako sam ja to sebi objasnila).
    TO JE TO !
    Eto i ona je jucer okinula 2 i pol sata u komadu, no na zalost po noci je svaka 2 sata Bubu navlacila.
    Rast u duljinu...ha ne znam...onda Vita opako raste cijelo vrijeme, a i vidi se iz prilozenog 11 cm u 2 mjeseca.
    Nema predaje...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Da se pohvalimo,
    Vid je danas odspavao 2.5 sata u komadu - ne sjećam se da se to ikada prije desilo !!!!!!!!!!!!!

Početno

a da pokušate sa bijelom bukom? moja bubica ima 2ipo mj. - kod nas to pali kao čarobnim štapićem. kad mu se počne po danu spavati da nam to do znanja plakanjem i onda lijepo u kolica i upaliti smetnje na radiu (malo glasnije) ili blizu nape (koja je također poprilično glasna) i uz vozanje naprijed nazad u kolicima zaspe u roku od 1 minute. nakon što zaspe gasimo buku, a ako ubrzo počne kenjkat malo ga provozam naprijed nazad ili ponovno upalim buku na par sekundi i to je to - stvarno super super !!!

Pandora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

TATA MATA, ne, ne..niste sami..ima nas jos. (A i meni je drago sto vidim da nismo cudaci sto ne spavamo po danu )
    Ovako... imam skoro pa kopiju male Vite, ali musku. Sven ima 2 mjeseca, prvih par puta kad je ostao budan cijeli dan sam bila uzasnuta..IIIIsuseeee sto cu ja s njim.. kako to izdrzati? jel to normalno? pa mala je beba.. Sad sam se pomirila i uzimam to kao normalno. Situacija je vrlo vrlo slicna...pregledi kod pedijatra super super.. dobio je 2,5 kile i 10 cm (i tu se vidi slicnost)..grceve nikad nije imao (hvaaaaala Bogu) iako smo i mi kao i vi jednom posumnjali kad je nesto kenjkao..jesu li ili nisu grcevi..ali kazu: Ako se pitate ima li vase dijete grceve..tada znajte da ih nema! Kad ih ima..to bez problema shvatite.
    Isto kao i Vita, ali spavanac pocinje u 17 sati, a ne u 19 kao kod vas.
    Prvi put kad je ostao budan od jutra do 17, spavao je 5,6 sati i mislili smo da je to zato sto se jadan izmucio nespavajuci, kasnije smo shvatili da je to postao ritual i sablona. Dakle, u 17.00 paf..nema ga i spava polako sve duze, prvo je bilo redovno do 22, pa do 23, sad vec ponekad zna i do ponoci, ali nam to ne pase jer bi isli i mi spavati, a glupo mi ici spavati kad znam da ce se svaki cas probuditi. Najgore mi je kad me probudi za pola sata ili sat. Sljedeca su buđenja za tri pa za dva ili tri sata, kako kad i tako dodje jutro. Ponekad (u manjem broju slucaja) zacori jos jednom do pola deset, deset..i onda do 17 gotovo nista, a ponekad malo odspava po pola sata tu i tamo. Jedina prednost je sto ga ne moram nositi na rukama i ljuljkati i slicno..On JE budan preko dana, ali uglavnom ne cendra (osim kad je gladan), lezi u dnevnoj sobi, ja zujim oko njega, vjesam ves, perem sude..hranim, ga, premotavm pa opet hranim..pa ga ostavim da bulji u sliku na zidu (ima jedna slika od koje ne odvaja pogled i to mi je spas), pa gleda u prozor, pa zadrijema gledajuci u prozor..pa odspava 20 min..pa se probudi pa bi jeo..pa ga premotam pa hranim..pa gleda u sliku..itd..i dodje 17 sati i adioooo Sven )
    Ali bit price je u tome da smo MM i ja shvatili da je steta vec kad ima taj ritam spavanja u komadu 5,6 ili 7 sati...steta sto to nije po noci. I upravo zbog toga radimo na projektu: Pomakni Svenovo spavanje na 23 sata npr.
    Jucer smo poceli, vidjet cemo kao ide. Svaki dan cemo ga malo kasnije dati spavati popodne dok ne dođe do 22, 23 sata. Mozda necemo uspjeti, ali svakako cemo pokusati. Jucer je Spavao od 18 do 23.30. probudio se u 3.30, popapao mamu, spavao od 4 do 7, jeo..i nije spavao do 10..samo gledao igracke u kreveticu, mam ga slikala, ogladnio, dobio jesti, spavao do 11..pa cvil cviiiil... (mama prekinula piskaranje na forumu) i sad idemo opet jesti.. Za noc se ne bunim, cist mi je to ok. Vidjet cemo kako ce proci dan do 18 sati..
    Drzite se, nedajte se, bebachi se mijenjaju, ulovit ce Vita svoj ritam, mi jos radimo na tome

Placeeeeeeeeeeee..evo ide mamaaaaaa zlocestakojateostavilazbogforumazlocestazlocesta

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

TATAMATA&BUBA,drzte se!!!budete nanm rekli ak koja od gore navedenih metoda upali!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj japi prvotno napisa
    a da pokušate sa bijelom bukom? moja bubica ima 2ipo mj. - kod nas to pali kao čarobnim štapićem. kad mu se počne po danu spavati da nam to do znanja plakanjem i onda lijepo u kolica i upaliti smetnje na radiu (malo glasnije) ili blizu nape (koja je također poprilično glasna) i uz vozanje naprijed nazad u kolicima zaspe u roku od 1 minute. nakon što zaspe gasimo buku, a ako ubrzo počne kenjkat malo ga provozam naprijed nazad ili ponovno upalim buku na par sekundi i to je to - stvarno super super !!!

japi, to je i nas spasilo mnogih muka, samo, ne znam šta vam kažem, mi imamo 8 meseci i još uvek spavamo uz mikser ! možda se vi izvučete pre, al' mi smo se 'navukli'!

TATAMATA, mi smo upravo mikser i uveli za dnevno spavanje, prvo zbog grčeva, a posle samo zbog spavanja. jako lepo je uhvatio ritam da dremne na svaka dva do tri sata po pola sata.
    fazon je bio da uhvatim onaj prvi znak pospanosti, tad ga stavljam na siku, palim mikser i mazim ili ljuljuškam i super!
    pa, uostalom i piše u " no cry..." da je najvažnije uhvatiti taj prvi znak pospanosti.

Početno

da i mene malo brine da se ne navikne isključivo spavat uz buku. zato prakticiram smetnje na radiu jer mali tranzistor mogu nositi svugdje sa sobom ako se totalno navuče - sa mikserom je malo teže ( zamisli da šetaš a djetetu u kolicima kraj glave mikser -a doduše nemaš ga baš gdje ni uključit!!!).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Maksim je stariji, ali u to doba, kao Vita i ostali bebulinci pokazivao je iste probleme, ja i tata smo šizili, pogotovo ja, jer unatoč tome budio bi se po noći 5 ili 6 puta za kratko cicanje (spava s nama). Stanje se popravilo samo od sebe, u međuvremenu smo nabavili maramu koja je obvezni rekvizit od prvog dana....kada zaspe u marami zna potegnuti i 2 sata. Nekad mi ga se ne da zavezati pa ga malo nosim na rukama (poluuspravni položaj, u kojem se usidri glavom preko moje ključne kosti i šnjofa mamin vrat) i hodam po kući i pričam s mm ili mu pjevam neke naše uspavanke koje smo sami izmislili (nisu spore, imaju malo brži ritam i ponavljaju se ko mantra) Kad vidim da je zaklopio okice i omlitavio spustim ga na krevet, na što se on obično trzne jer zamjeti promjenu kad od maminih šlaufa sala na sve strane dodje na tvrdi krevet :? , ali onda odmah cica u usta i sve 5.... malo budem uz njega, a kad se planiram dignut dovučem jastuk do njega (surogat mama...how cruel, ali skužila sam da pali više puta)...i odem za svojim poslom, naravno ako čujem da se meškolji odem do njega opet malo cica (to malo je kojih 3 ili 4 sisaja) i opet odem.....
    Sad spava sam na krevetu kojih 1 ipo h uz takav tretman!

Inače kad beba počne bit nervozna i ne zna više šta bi od sebe počnite s ritualim, vjerujem da ćete pronaći svoj osobiti!!!

Naš ritual prije noćnog spavanja stanovita je bijela buka.....ali malo drukčija.....tečaj španjolskog na cdovima..... 8) ... , prije toga pelena i masiranje nogica, malo nježnog pričanja, poljubaca i to je to....al španjolski rules!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

KOLKO METODAAA !!!!

Eto Buba i ja pokusavamo i izgleda da je krenulo isfurat rituale.
    Dakle svaki dan ista prica od jutra do mraka.
    Ujutro kad se probudi daje nam do znanja tako da se mice i proizvodi neke zvukove ali ne place.
    I onda igranje i zabavljanje nekih sat i pol...pa onda papanje i uspavljivanje.
    Nakon toga pracenje znakova buđenja i prije nego se probudi dohvatit je i uspavat na svakakve nacine kako bi produzila corku.
    Velim, za sada uspijeva i nekako se snalazimo.
    Svaki dan u 18:30...kupanje i nakon toga corka do jutarnjih sati i svakim danom sve duze i duze...evo nocas je okinula do 03:40....pa presvlacenje i ponovo do nekih 06:15.
    Moram vam reci da smo jucer imali krstitke i da je Vita bila ZAKON !
    Niti je plakala niti se bunila kaj je drugi nose...po meni je to bio njezin najbolji dan...SRCE TATINO !

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Svaki dan u 18:30...kupanje i nakon toga corka do jutarnjih sati i svakim danom sve duze i duze...evo nocas je okinula do 03:40....pa presvlacenje i ponovo do nekih 06:15.
    ideeeeeeeeeeeeeeees!!!!pa to je super!!blaaaaaaaaaaaaaaaaaagooooooooooo vaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaa(sto se tice nocnog spavanja)!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpisujem bucku, maks sa 5 mjeseci budi se po4 ili 5 puta noću....s tim da ide spat oko 9 a budi se u 7 ipo....jadna ja.....al opet gušt je!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Moram vam reci da smo jucer imali krstitke i da je Vita bila ZAKON !
    Niti je plakala niti se bunila kaj je drugi nose...po meni je to bio njezin najbolji dan...SRCE TATINO !
    cestitke i za krstitke i za to sta je bila tako dobra!! a bogme i za to da toliko spava po noci

Početno

Moja cure nisu neke spavalice bile, starija je vriskavo plakala prva tri mjeseca po cijele dane, ali imam jedan matematički savjet. Dakle, od dana rođenja treba brojati svaki dan unatrag počevši od 90. U tih 90 dana desi se najviše kušnji mladih roditelja. I kao čudom kad se stigne na 5,4,3,2,1 i naposoljetku nula...onda problemi obično nestanu i stavri se izreguliraju. Sve što treba je izdržati

Bog svakome proslijedi teret koji može podnijeti

Beskrajno sam zavidjela roditeljima koji su škakljnjima, maženjima, pjevušenjima uspijevali postići rezultat. Moja bi od toga postala preekscitirana i divlja (iako imamo prelijepe normalne glasove, nikakve falsete) .
    Kad je navršila 3 mjeseca sve je nekako postalo relativno bolje, umjesto 10 puta budila se 3 puta po noći, a počela je pomalo i gurkati se i puzati pa nije bila frustrirana. Kad se sjetim..ufff, majko moja...

Potocnica

Početno

Tata mata, neznam kako da ti ovo kazem, ali i ja imam jednu takvu... staru 6 mjeseci.... od pocetka je hvatala noc i spavala samo se budila jesti... prije oko 3, sada vec izdrzi do 6 ujutro (od 9 navecer) i onda spavanac do 9. od 9 do 21 ukupno 3 puta spava po 10 minuta, ostatak vremena se igra ili u vecini slucajeva nosi. mm radi po cijeli dan, doma sam sama s njom i ponekad ne stignem ni na wc otici koliko grinta.. onda malo ubije oko, to joj varti snagu i idemo dalje... malo igre u vrticu (dok se meni vrati snaga od nosanja slonica od 8,5 kg) i opet nosi, igraj se i zabavljaj misa... i tako vec 6 mjeseci... mm nije dobio posteni obrok (juha, gl. jelo, desert) vec dobrih mjesec dana, sve se svodi na to da temeljito posisam stan (radi pasa), napravim nesto stvarno na brzinu za rucak (ili nesto sto se samo kuha) i nosam deriste po kuci... jedino sto stvarno moze satima, voziti se u kolicima i kao pravo žensko dijete setati po ducanima 8)
    ali kad me zagrli i da mi pusu (to je sad otkrila, kad je sretna svu me zaslini), ili se stisne uz mm i ne odvaja od njega, sve joj je oprosteno. i kad me cupa da joj pevam ili da se igram s njom... ali sve u svemu meni je to draze nego da mi cijelu noc skace i da po noci nemogu spavati... ovako znam sto me ceka, i nekako sam se privikla na to...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nakon krstitiki sve se nakako poboljsalo jer evo nocas je spavala od 19 do 6 ujutro !!!

Zadnjih par dana i preko dana spava sve više i više, a i kad ne spava igramo se s njom, a ona nam se smije, prica, grglja, maše nogama, bljuje, piša i prdi po rukama.

Moram napomenut da je krenulo polako ali vidljivo na bolje kad smo poceli primjenjivat metode da cim zaspi stavit je na spavanje i cim se pocne meškoljit odmah vratit na ruke da se ne raskmeci do kraja i opet nazad...tako i po 15 puta ali treba biti uporan.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ima li poboljsanja? Btw. pa poanta i je, kad odlozis bebu, ako se pocne buditi odmah hop gore, da ucvrsti san. Prekonekoliko puta. Ja sam s Anitom napredovala do te tocke da, kad napola zaspe, stavim je u kindac a ona se protegne, uzdahne, prst u usta i spava.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Naš raport.... NEMA NAPRETKA!

Zadnja dva dana je užasno nervozna i skoro uopće nije spavala po danu. Neznam tko je na kraju dana luđi,ja ili ona.
    Noći su nam još uvijek, hvala Bogu mirne, čak je dvije noći odspavala od pol 8 do 6 bez jela.
    Pokušavala sam pratiti znakove umora i uglavnom bi ispalo da bi ona zaspala cca. sat i pol od zadnjeg buđenja. I tako ja nju stavim na ruke u ležeći položaj, nosimo se lagano ljuljamo i nešto joj tiho pjevušim i ona vrlo brzo zaspi, i onda ju krenem spustiti u krevetić ili kolica i za ISTU ali doista ISTU sekundu ima otvorene oči kao da se upravo probudila iz stoljetnog sna. i tu spavanje završava jer i kad ju nosim ponovno(da započnem isti princip upavljivanja) nema baš nekog učinka. Ili joj treba sto godina da opet zaspi pa tako prođe vrijeme za čas do novog vremena za jelo ili presvlačenje i vrtimo se u začaranom krugu.
    Pokušavala sam i leći s njom u krevet i da ju mazim, gladim ili pjevušim. A-ha možeš si mislit! NEMA ŠANSE! Što sam ja nježnija i ljepše pričam to se ona jače i jače dere. A ne želim da plače pa smo onda opet vrlo brzo na rukama. Scena da ju stavim u krevetić budnu i da ona zaspi je za mene totalni SF. Više stvarno neznam kaj da radim.

Najveći mi je problem to kaj očito ne želi spavat a da nije na rukama. Jer dok ju nosim u stanju je spavat tak tko zna kak dugo. Al to nije riješenje. Ona je sve veća i teža i već mi sad otpadaju ruke i kićma.A kaj će bit kasnije. A neznam, stvarno neznam kak da ju odviknem od toga.
    Ona čak i kad je budna ne želi biti sama ili u kolicima. Auto sjedalica cca 5 min, baby gym eventalno 10-15 min i to samo kad je dobre volje i onda opet krene negodovanje i doslovno deranje: uzmi me na ruke. Mogu joj ja pričat, gladit, milovat, ljubit al nema kompromisa s njene strane. Pokušala sam ju stavit u autosjedalicu pa na kolica i vozit ju za sobom da pokušam napravit nešto po kući jer sam mislila tako će me vidjeti pa će biti mir ali nema šanse. opet ruke i samo ruke.
    I onda dođe dan kad je nervoznija i neće spavat ni na rukama pa sam ja u totalnoj banani kao danas....

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

joooooooooj,buba,bas mi je zao!! neznam uopce sto bi ti pametno napisala osim drzte se!!
    a mi za razliku od vas imamo rusvaj po noci-budjenja zbog cicke,budjenja jer je ispala duda iz usta,budjenja u 3h ujutro i gugutanje jer se njoj vise ne spava,budjenja jer bi milostiva u nas krevet... i tak!!
    ali ne damo se mi!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajme, bubimira, kako te samo razumijem
    nama nije tako baš svaki dan, ali često ...
    jesi probala s maramom ? nama pali, ali samo dok sam u pokretu
    tako uspijem pojesti i obavit barem poneku sitnicu doma
    cure su ti već rekle - drži nam se! pusa nespavalici viti

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bubimira, mogu potpisati svaku tvoju riječ, tako da točno znam kako ti je. Samo kod nas Tin jako loše spava i noću. I ja sam ga pokušala "učiti" spavati slično kao i ti ali nikad nije upalilo. Možda jednostavno treba ustrajati dva, tri, pet, deset dana usprkos neuspjehu!? Samo ja sam toliko uumornaa da sam to ostavila za neka bolja vremena a trenutno dane provodim tako da kad mi on zaspe šetajući na siki, ja polako sjednem (ne vadeći mu bradavicu iz usta-znam, to je protiv svih pravila!) i držim ga tako koliko god hoće. Na taj način on ipak odspava 45 min, nekad i duže a moja kičma je zahvalna za svaku tako provedenu minutu. Znam da nas to vjerojatno vodi sve dalje od nekakvog normalnog spavanja, ali trenutno smo na "bolje ikakvo spavanje nego nikakvo"
    Želim vam da što prije naučite spavati a onda to umijeće podijelite s nama!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •