Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: konstantna mučnina

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno konstantna mučnina

Moja šestogodišnjakinja se evo već šesti tjedan žali na mučninu kojoj izgleda nema nikakvog organskog uzroka.Obavili smo sve krvne pretrage koje su uredne i UZV abdomena, te pretrage stolice na viruse, bakterije i parazite koje su isto sve uredne.
    Gastroenterologica misli da se radi o dispepsiji te je dobila terapiju controlocom, međutim simptomi su i dalje tu...
    Imate li sličnih iskustava jer više ne znam što mi je činiti i kako joj pomoći.
    Inače je odličnog apetita bez obzira na mučninu i dobro spava.
    Trebala je ići na operaciju trećeg krajnika i ugradnju cijevčice u uho ali smo morali odgoditi zbog trenutne situacije.
    Mučnina joj je uglavnom u želucu ali povremeno kaže da joj se podigla u grlo i da joj je ružan okus u ustima.
    Pomagajte!

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Je li gastroenterolog provjerila kiselinu u zeludcu? To mi zvuci slično onom sto muci mm s grebom i visokom kiselinom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Je li gastroenterolog provjerila kiselinu u zeludcu? To mi zvuci slično onom sto muci mm s grebom i visokom kiselinom.
    Ja bih se složila. Na Srebrnjaku se to može provjeriti. Vidi ovdje pod br. 4. http://www.bolnica-srebrnjak.hr/inde...=hr&Itemid=655

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala na odgovorima, za 10-tak dana smo ponovo kod gastroenterologice pa ćemo vidjeti.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Probajte malo laganiju spizu par dana. Dakle, ne frigano i pohano, ne sos i umaci teski. Slatko smanjit ako ne izbaciti. Voce ne sirovo nego u kompot, povrce kuhano a ne sirovo. Izbaciti sve gazirano. Kavu i alkohol ionako ne pije. I ne ići spavati bar 3 sata iza jela. Pa vidite kako ce dalje.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Čaj od anisa, finog okusa i smiruje želučane simptome

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I čaj od đumbira isto, ali ne smije biti prejak jer bude ljut.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.05.2017. at 08:40

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala nedavno sličan problem, pa mi je dr rekla da je vjerojatno nedostatak kalija (+ dehidracija u paketu) uzrok.
    Propisala mi je uzimanje probiotika tipa Linex uz uzimanje nadomjestka kalija (ili konzumiranje banana npr)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •