Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: autosjedalica renolux 0-18 kg

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno autosjedalica renolux 0-18 kg

Od starijeg djeteta imamo autosjedalicu renolux od prije 6 god. ima atest , i potpuno je ispravna. Sada imamo bebu od 3 mj. koja je trenutačno u sjedalici 0-13 kg pa me zanima dali možemo bebu staviti i u onu autosjedalicu montiranu naopako jer mi ona izgleda robustnije i dali ona autosjedalica još uvijek valja ili se nešto mijenjalo od tada?
    Vidjela sam one nove autosjedalice sa sistemom isofix , budući da nam automobil ima mogućnost takvog montiranja koje sve firme rade takve autosjedalice? Uh što sam odužila !

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: autosjedalica renolux 0-18 kg

Citiraj kinder prvotno napisa
    Od starijeg djeteta imamo autosjedalicu renolux od prije 6 god. ima atest , i potpuno je ispravna. Sada imamo bebu od 3 mj. koja je trenutačno u sjedalici 0-13 kg pa me zanima dali možemo bebu staviti i u onu autosjedalicu montiranu naopako jer mi ona izgleda robustnije i dali ona autosjedalica još uvijek valja ili se nešto mijenjalo od tada?
    Jel ta stara sjedalica sjedalica za novorodence (za postavljanje suprotno smjeru voznje) ili za malo dijete (postavlja se u smjeru voznje)?
    Ako je za novorodence, nije bila u sudaru, ima sve dijelove, imate upute za koristenje, onda OK. Al svejedno je bolje da koristite ovu noviju kad je vec imate.

Ako je za malo dijete odnosno za djecu od 9-18kg koja se postavlja u smjeru voznje, onda je ne mozes koristiti dok ti beba ne dogura do 9 kg i moze se samostalno ustati (obicno oko godine dana starosti). Ne mozes je koristiti cak ni ako je nekako zavezes suprotno smjeru voznje (ako sam dobro razumjela tvoje pitanje) jer nece pruziti bebu zastitu, sigurno niti priblizno toliko dobru koliko joj pruza ova koju sad imate, od 0-13 kg.

Kaj se tice koristenja te sjedalice kad ti beba dogura do prvog rodendana, problem ce tada vec biti starost. Tad ce vec biti stara 7 godina, a to je vec na knap, a kako se te sjedalice koriste do trece-cetvrte godine starosti, do tad ce sigurno biti prestara pa ces ionako morati zamijeniti je prije nego dijete doraste do boostera.

Ukratko, ja bih rekla da vam je stara sjedalica, koji god da je tip, nepotrebna.

Leon nek ostane u ovoj novijoj a za prvi rodendan mu kupite novu za slijedecu fazu.
    Vidjela sam one nove autosjedalice sa sistemom isofix , budući da nam automobil ima mogućnost takvog montiranja koje sve firme rade takve autosjedalice?
    Roemer i Maxi-Cosi su oni za koje znam u Europi. Mozda ima i drugih, ali sumnjam na hrvatskom trzistu.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: autosjedalica renolux 0-18 kg

Evo opet sam provjerila.Sjedalica je kombinirana za djete od 0-18kg.Starijeg sina sam ja u dobi od 5 mj. vozila u tome jer nije ni bilo onih manjih a on je bio 8 kg.Nisam imala pojma da postoji vijek trajanja sjedalice!Najvjerovatije ćemo onda kupiti novu kada preraste 0-13
    Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •