Stranica 28 od 73 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 3611

Tema: Odbrojavanje 2011/2

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    U petak u 7 ujutro sam stavila zadnje utriće i M još nema, bolova hmm jako malo i jako rijetko, samo me cice počele ubitačno boliti, daj kreni već jednom pliz???
    Uglavnom pitanje: Nakon koliko vremena od prestanka apliciranja utrogestana dobijete M??
    Ja sam dobila 3. dan od prestanka uzimanja. Ne znam je li možda to ovisi i koliko uzimaš dnevno, ja sam 3x1, ali normalno je da ti malo kasni.

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    U petak u 7 ujutro sam stavila zadnje utriće i M još nema, bolova hmm jako malo i jako rijetko, samo me cice počele ubitačno boliti, daj kreni već jednom pliz???
    Uglavnom pitanje: Nakon koliko vremena od prestanka apliciranja utrogestana dobijete M??
    Nakon 3-4 dana ja obicno dobijem m.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala curke, prvi puta sam dobila nakon točno 2 dana, valjda će doći uskoro da stignem odmah u sljedećem ciklusu prirodnjak

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj martinstoss prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, možeš li, molim te, napisat koje su to osnovne imunološke i koagulacijske pretrage? Meni je aPTV prije više od godinu dana bio 25(ref. 26-35), jel to može nešto značit?
    opet ja dosadna ko papiga :
    imaš gore desno pretražnik ukucaš imunološke pretrage i dobiješ topic od 15-20 stranica na potpomognutoj.
    ili se prošetaš par stranica od prve stranice pdf-a pa ćeš naći
    jako puno zanimljivih stvari se nalazi na 32 strane ovog pdfa, probajte ga jednom istražiti

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam isto mislila da je ovo podforum za bodrenje, navijanje i dijeljenje podrška, utjeha...

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozdrav svima,

Nakon 5,5 dugih godina borbe s neplodnošču, napokon sam i ja dočekala svoj prvi embrio transfer i doči u čekalice. Danas mi je tek 5 DPT, simptoma nema nikakvih osim lagano štpanja u donjem djelu trbuha, ogromnog apetita i jako bolnih ciceka.
    Dugo nisam bila na forumu jer ono što smo prolazili u našoj borbi ovdje u Hrvatskoj nije bilo ni motivirajuće ni ohrabrujuće, tako da i ova naša dva prekrasna embrija su uspjeh ogroman ko kuća. Stoga će mi trebat vremena da pohvatam sve konce, a do tada svima kolektivno šaljem i vibrice i zagrljaje

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kia, čestitam! Nek se mišeki čvrsto prime!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kia puno ~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoje mrvice i veliku betu

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto mislila da je ovo podforum za bodrenje, navijanje i dijeljenje podrška, utjeha...
    ne kužim na što se ovo odnosi? na moj post? samo pokušavam novim članicama ukazati na bogatstvo tema i kako da dođu do njih te kako da budu što informiranije o svom problemu.
    malo mi bode oči kad se postavljaju pitanja na koja se jednim klikom na pretražniku mogu naći odgovori, pa se u okviru aktualnih tema (u ovom slučaju topica imunološke pretrage) postaviti sva moguća pitanja vezana za tu temu.
    imam osjećaj da su se forumašice ograničile ili na temu odbrojavanje ili na temu sa matičnih klinika i da nikoga ne zanima da se prošeta ovim bogatim pdf-om i štagod dodatno nauči.
    no hard feelings, to je samo moje mišljenje.
    a mislim da stvarno sve cure ovdje dobiju svu moguću pomoć, bodrenje i utjehu.

i da - prošetajte se jednom do 32. stranice pdf-a potpomognuta, svašta ćete naučiti. zanimljiv način ubijanja slobodnog vremena.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kia, pridruži nam se na Češkoj, imamo vrlo živo praško proljeće.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pinky, ma, ja sam upravo to mislila isto što i ti. Postoji puno više stranica na kojima se može dobiti informacija i odgovora na pitanja, a ne da se ona postavljaju i raspravljaju ovdje na odbrojavanju.
    Htjela sam samo reći da odbojavanje postoji radi ovog što sam i napisala u svojem postu.
    A što se tiče traženja odgovora, ne samo da postoji pretražnik na ovom forumu, nego postoji i Google, Firefox... I mnogo puta će one koji traže odgovore na svoja pitanja te tražilice odvesti baš na stranice ovog foruma i mnogih njegovih podforuma.
    Nisam ja tebi proturječila Pinky, naprotiv, ja se s tobom baš slažem.
    Posljednje uređivanje od ježić : 17.04.2011. at 21:00

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

OK, shvatila sam i ponizno se ispričavam. Nije da ja ne guglam, ali nekad se izgubim u moru informacija, pa dobijem konkretnije odgovore od cura koje su sve već iskusile na vlastitoj koži. Evo, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve čekalice!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da mnoge spominju kao primjer Ginger; ako se ne varam, njezine bete su bile niske ali su se itekako duplale (jel tako, Ginger?), sto je velika razlika.
    Da, njene su se duplale, iako su bile niske. Sildadine su se loše duplale, uvijek malo manje od duplo... i nije dobro završilo, iako je navodno bilo i OK trudnoća i s tako malo poduplanim betama (tipa doktor je vidio i OK trudnoća s takvim betama, rijetko, ali je vidio). U podlozi ranim spontanima, ako dobro shvaćam, najčešće su nekakve krom. nepravilnosti ploda koje su relativno česte i u populaciji koja nije MPO populacija.

Iskreno, mislim da dr-ovi tu nemaju što baš za reći jer će odčekati kraj trudnoće, nema se što drugo napraviti osim eventualno reći stani s terapijom... ali to je nekako rjeđa reakcija, a i unatoč tome stvar zna trajati... meni je od stajanja s terapijom do prestanka kucaja srca prošlo mislim skoro pa 3-4 tjedna, cijelo vrijeme sam obilno krvarila i, poslije sam shvatila, to nije toliko uobičajeno, kod rikikiki je pak to išlo ultra brzo. Opet, shvatila sam da me nitko neće uputit na prekid trudnoće u tom slučaju, nego je paradigma da se čeka.

Bab, držim palčeve... da ne bude slučaj kao kod mene! Istini za volju, čula sam i za trudnoće di beta u početku nije bila u redu, pa je ispalo da je sve OK, to su ovako više priče izvan foruma, tj. nisam znala što je to točno značilo "nije u redu".

A propos grižnje savjesti da se prerano stalo s terapijom... ne znam... ja se uvijek mislim da ne može utrogestan ispravit nepravilne kromosome, ali može produljit neznatno cijelu stvar (jer evo, ja nisam niti bez njega prokrvarila naglo, nego se to tipa menga-like krvarenje nastavilo tjednima, a plod je ustrajao i na endometrij sav u hematomima)... on je tu onako... helping hand zato jer je kod punkcije oštećeno žuto tijelo, tj. njegovo je djelovanje vrlo ograničeno, a sve je ipak zapisano u plodu, vezano za ta prva trimestra trudnoće - plod diktira što će i kako će biti, a to se još prije transfera ne može točno vidjeti kakav je koji plod...

Ako sam dobro skužila, paradigma bolnica u takvim slučajevima se razlikuje. Paradigma SD-a je dati uputu trudnici da sve hoda i radi normalno, u nadi da će doći do spontanog čišćenja, paradigma Petrove je poleći trudnicu, i to je eventualno bitno znati.

Aurora*, sretno!!!!

AB, sretno!!!

Svima sretno!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.04.2011. at 22:48

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobro jutro svim curama na forumu, evo i forumska kavica................ pa se poslužite...........

Bab, puno te pozdravljam ........sve znaš...........

Alma_itd

Aurora* i AB ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 18.04.2011. at 07:21

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

aurora, sretnoooooo! vibre do neba!
    alma, samo hrabro naprijed, vidim da si se dobro pripremila!
    svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve sto nam treba!
    arizona, javi betu!

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tina, držim fige za sutra i šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kia prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,

Nakon 5,5 dugih godina borbe s neplodnošču, napokon sam i ja dočekala svoj prvi embrio transfer i doči u čekalice. Danas mi je tek 5 DPT, simptoma nema nikakvih osim lagano štpanja u donjem djelu trbuha, ogromnog apetita i jako bolnih ciceka.
    Dugo nisam bila na forumu jer ono što smo prolazili u našoj borbi ovdje u Hrvatskoj nije bilo ni motivirajuće ni ohrabrujuće, tako da i ova naša dva prekrasna embrija su uspjeh ogroman ko kuća. Stoga će mi trebat vremena da pohvatam sve konce, a do tada svima kolektivno šaljem i vibrice i zagrljaje
    drago mi je da si opet s nama i želim ti čim prije seljenje na trudnički pdf (a nas navrati pozdraviti ponekad)
    Aurora* i AB,~~~~~~~~~~~~~~~~~~za vaše bete!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj kia prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,

kia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da se mališani čvrsto prime za mamicu
    p.s. drago mi je si ponovno s nama

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kia drago mi te ponovno vidjeti i to još s tako lijepim vijestima! Šaljem tisuće ~~~~~~ da se mrvice čvrsto prime!
    Aurora fenomenalne vijesti i ~~~~~~~ da se tako i nastavi!
    Vezano za prestajanje s terapijom i grižnju savjesti - mogu samo potpisati Inu33. Pričala sam s više doktora na tu temu i svi se slažu da se terapijom u toj najranijom fazi ne može zaustaviti spontani koji kreće.
    Svim čekalicama ~~~~~~~~~~~~

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Arizona ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~obraduj nas danas sa svojom betom
    Ja sam sinoc u hitnoj ponovo vadila betu,cekam danas rezultat,pa da mogu konacno prestati sa tabletama i vaginaletama,ali imam neki osjecaj da jos uvijek raste,naravno ne onako kako bi trebala i da se samo agonija nastavlja
    Bab cekam vijesti i od tebe

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ina, Visibaba, Kadauna, Mare41, Sela, Alma...ma svima šaljem ogromne puse. Ou ovakve divne ljude je puno lakše sve prebroditi...
    Krv sam izvadila, sad čekam rezultate...i iskreno skroz sam mirna... kako mi je zapisano tako će i biti i ja tu ništa ne mogu promijeniti.

Alma, želim ti najbolji mogući scenarij u ovom trenutku...a to je da ß počne padat i da se ova agonija što prije privede kraju.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ah cure, to je tako tužno. bab, alma

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo nalaza...158.8, znači u tri dana je narasla samo za 12.
    Molim Vas mišljenje...jel mogu ja na svoju ruku prestat s utrićima pa da beta počne padati ili šta da radim???

Ne mogu više ovo podnosit...vađenje krvi, iščekivanje...a sve uzalud

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

bab, zao mi je... da sam ti, nazvala bih prvo kliniku ili barem svoju ginekologicu prije. ne bih radila nista na svoju ruku. iako ce ti oni vjerojatno reci da prestanes...ali, svakako bih nazvala prvo.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf, bab, alma, strašno mi je žao

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bab, tako mi je žao

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

bab, alma, žao mi je

vita22

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    evo nalaza...158.8, znači u tri dana je narasla samo za 12.
    Molim Vas mišljenje...jel mogu ja na svoju ruku prestat s utrićima pa da beta počne padati ili šta da radim???

Ne mogu više ovo podnosit...vađenje krvi, iščekivanje...a sve uzalud
    Po meni - stani sa svime, po meni, nema šanse da to izađe više na dobro (urednu trudnoću), to je vjerojatno krom. nepravilan embrij se nakačio (kao što je i najčešće slučaj u ranim spontanima).

Držim palčeve da beta krene u minus i da ne dođe do nastavka trudnoće i da krvarenje čim prije uslijedi jer koji put zna trajati iznenađujuće dugo (kažem ti, meni 4 tjedna kucalo srce na slaborastuću betu i endometrij u hematomima, curi koju znam tipa 20 dana od prestanka srca da počne krvarenje). I, znaj svoje opcije. Iskreno, da se meni ponovi situacija kao missed ab pred par godina mislim da bih se odlučila na abortus (to se tako vodi, jer se na kucajuće srce i lošu betu to ne može drugačije voditi). Ali... tu sama sebe vodiš, jer pak u tom području jako zavisiš o svjetonazronom obzoru bolnice kojoj gravitiraš.

Iskreno, mislim da je ovo neloš rasplet i da će se to uskoro (par tjedana maks) sve rasplest. Najgore bi bilo, nakon slučaja mog i slidad ti to govorim, da je išlo tipa 250... i tako trajalo do missed aba u 10. tjednu.

Držim palčeve za brzi rasplet i ne boj se kiretaže, ako bude bila potrebna, u odnosu na tu sagu krvarenja meni je to bila mila majka i nakon toga mi je bilo sve super da sam se čudila ženama koje je dožive kao muku i nastoje izbjeć, ona je bila moj doslovni fizički i psihički spas jer su prestali fizički bolovi i stalno iščekivanje nekog masivnog krvarenja, a tako sam živjela i radila tjednima (konačno mi je ipak embrij bio stao i to na dan kad smo se maltene odlučili na "abortus" (ne ide na uputnicu) jer mi je bilo još bezveze radit biopsiju korionskih i dokazivat komisijama da to nije OK).

Držim ti palčeve!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2011. at 10:41

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. s obzirom na to kako malo raste, nadam se da će ti uskoro krenut u plato pa prema dolje. Mislim da nema opasnosti od neke missed ab sage, ali javi se dr-ovima svakako - ne vezano za nastavak terapije, ja tu ne bih imala dilema i stala bih sa svime - nego se taj pad mora popratiti.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala Ina na svemu.
    Sad mi je dr R. rekao da nikako ne prekidam terapiju i da u četvrtak izvadim još jednu ß

I ja znam da od ove priče ništa, da nam nije suđeno, i ne razumijem sad ovu odluku doktora

Ina, moram ti priznati da me ovaj tvoj post pošteno streso ...baš je onak surov i realan i moram priznat da sam jaakoo tužna radi svega. Nakon toliko godina i postupaka napokon dočekamo tu pozitivnu ß i sad se na kraju sve ovako zakomplicira...

u grlu mi je knedla ko planina velika i bojim se da će me ugušiti

I znam da nisam niti prva niti nažalost zadnja kojoj se ovako nešto dešava, ali me baš pogodilo.

Ljubim Vas sve drage moje !!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga Bab, žao mi je, meni je osobno taj dio s beta sagom bio najgori.

Vezano za nastavak terapije.. neki dan sam čula od jedne cure da je jedan dr. jednoj rekao da na trend bete 12 pa 9 nastavi s terapijom. Ja to, iskreno, ne razumijem, pa čak niti ako ukalkuliram tipa da to nisu blastociste i da je vraćeno više lošihi embrija. Što su ti točno vratili i koji je ovo dan nakon transfera?

Mislim da ja ne bih imala nekih dilema a propos prestanka s terapijom, a opet, nastavila ili prestala, iduća beta će, daj Bože, najiskrenije, bit tipa 70 i bit će jasno da se ne nastavlja dalje pa te nastavak s terapijom neće puno "zablokirat" u čišćenju. Tj., nećeš se nešto "usositi" s nastavkom terapije maksimalno ćeš eventualno odgodit krvarenje za nekih tipa 7 dana, po meni.

Jako mi je žao... koji put je to stvarno "tako blizu, a tako daleko".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovo a propos nerazumijevanja... valjda je to rubrika "zabilježeno u literaturi i praksi", a mi vozimo ovo što je "zabilježeno na forumu", tj. naš je pogled bitno uži. Držim palčeve najviše za mir sada.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2011. at 10:58

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    ah cure, to je tako tužno. bab, alma
    žao mi je curke

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bab žao mi je, i mene muče biokemijske, iako su moje bete bile manje, već dok sam išla na drugo vađenje sam prestala s utrićima jer sam mislila da je to stvarno odgađanje neizbježnog i samo sam željela što prije procurit. iako je nada uvijek bila ogromna, al nekako u sebi sam znala da ništa od toga biti neće

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

draga Bab

znam kroz što prolaziš, jer je na mojoj pov. bolesti nekoliko spontanih i vanmaternična. Poznat mi je taj osjećaj od sreće do tuge u nekoliko koraka...

Ne znam što bih ti rekla draga osim drži se... nadam se da će sve proći što bezbolnije po tebe.

I vjeruj mi, mada znam da se sad to čini nemoguća misija, poslije kiše dolazi sunce

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo a propos nerazumijevanja... valjda je to rubrika "zabilježeno u literaturi i praksi", a mi vozimo ovo što je "zabilježeno na forumu", tj. naš je pogled bitno uži. Držim palčeve najviše za mir sada.
    Slažem se s ovim, i koliko god nama to zvučalo, po forumskom iskustvu, nemoguće (a pogotovo sa strane onih koji su na forumu puno godina, i na taj način imaju puno iskustva), sigurno je da doktori znaju zašto ne puštaju bete koje i malo rastu.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma ja sam bila u čistom prirodnjaku i vratili su mi jedan zametak tri dana nakon punkcije. i danas mi je 17 dnt... A ß od prvog dana rastu kilavo

10 dnt je ß bila 51,8, pa 12 dnt 95,9, pa 14 dnt 146,6 i danas tj 17 dnt 158,8.

Tako da nema kod nas te sheme sa odustajanjem jednog od zametaka i sličnih stvari.
    Ma ništa, poslušat ću dr-a i nastavit sa utrićima do četvrtka kada trebam izvadit novu ß...i iskreno se nadam da će tada počet padat.

I ja sam više luda od tih biokemijskih...ovo mi je 4-ta i već mi se gade.
    Ina, jel ovu moju priču isto računam ko biokemijsku, ha?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj molu prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što bih ti rekla draga osim drži se... nadam se da će sve proći što bezbolnije po tebe.
    Moram ovo potpisati jer je to sad stvarno najbitnije .

Jako sam se dvoumila da li pisati svoja iskustva, a opet, pitala si... ne mogu te ignorirat niti napisat neku.... hebrangovsku diplomatsku... jer znam da je meni vikki doslovno spasila razum i glavu prošli put sa svojom realom i detaljima, meni je tako bilo puno lakše čekati i tražila sam kao očajnik neku češću paradigmu da mi neko ko je to prošao kaže kako to je ... tj. da mi neko kaže iz iskustva kako to je i kako je završilo kod njega.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam više luda od tih biokemijskih...ovo mi je 4-ta i već mi se gade.
    Ina, jel ovu moju priču isto računam ko biokemijsku, ha?
    Da. Meni je pretprošli put dr. računao kao biokemijsku, a izvukla sam se "za dlaku", već sam bila spremna opet za missed ab/abortus priču. Dakle, 2 blastociste - beta je 14 dpt bila 300, 16 dpt 333, onda tipa 19 dpt, hvala Bogu, 17, i nakon toga je vrlo brzo došla menga.

Ali, ako nastavi rasti mic-po-mic moraš je popratiti, jer ti se onda ovisno o slikama na UZV-u dg. može pretvorit u blighted ovum, sumnjam da će missed s ovakvim malim rastom bete. Tj. moraš je popratiti, vikki je imala i dg. vm s malom betom i ništa se tu nije moralo raditi, ali moraš je popratiti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2011. at 11:11

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako bude uredna trudnoća, bit će prva zabilježena na forumu, čini mi se, naravno da ti to želim... To ti je neki moj kontekst koji ja znam...

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

o Bab ne zvuči baš dobro , a s druge strane imam jako veliko povjerenje u dr.R i ja bih ga na tvom mjestu poslušala...
    znam da ti je ovo užasno teško i zato drži se draga

svim tužnicama šaljem zagrljaj, a čekalicama bete da ugledaju velike brojčice

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Joj, nemaš pojma kolko sam ti zahvalna na svemu...i da nije lijepo za čuti sve ovo ali i ja volim postaviti stvari onako kako stoje i ne ufuravat si neke mašnice i balončiće u glavi...

Izgleda da je nama suđeno proći onaj najteži dio puta... i nije problem, šta god se pred mene postavilo ja ću spremno preskočiti svaku prepreku samo da jednog dana dočekam svoje malo sunce...

Sad ću si dopustiti koji dan tugovanja i nadam se da ću vrlo brzo biti opet u MPO kolotečini i borbi za onaj pravi, jaki, zdravi embrij koji će nam donjeti toliko očekivanu i željenu sreću.

Alma...kad ti očekuješ rezultate???

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bab mila,hrabra si ti,evo sve su ti cure vec rekle..Ovaj puta je malo nedostajalo,a zna se sto slijedi sljedeci puta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga Bab šaljem zagrljaje. I želim ti da sve prođe što blaže za tebe, kako god završilo.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, jako mi je žao zbog svih vas koje ste doživjele biokemijske trudnoće. Ne mogu ni zamisliti kako je to kad se razveseliš i pomisliš da si trudan i onda sve propadne. No nije li istina da su nakon biokemijske puno veće šanse za pravu trudnoću?

Evo kod mene bete uvijek negativne i uvijek postoji duboko unutra sumnja je li nešto možda nije u redu kad se i super embriji ne primaju. Vi bar znate da taj korak funkcionira, da se dogodi implantacija. Sada još samo treba pričekati onu pravu mrvicu i to će biti to!

Pričala sam s jednom curom koja je kao i ja kod dr. Reša. Ona ima problem da proizvede doista malo jajnih stanica, a ako i proizvede, ne ne oplode se baš. Npr. prošli put od 7js oplodila se svega jedna. NO! Ta jedna se primila. Nažalost nije potrajalo, ali ona sada zna da je maternica sposobna za tu implantaciju i nekako osjeća više nade za dalje.

Ma joj, teško je i jedno i drugo valjda. I te biokemijske su negdje pakao, ali i to kad ti se sve uvijek oplodi - kao meni - a opet ništa od implantacije...

Puno sreće svima nama da dođemo do tih velikih trbušćića i onda naših beba na cikama!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da. Meni je pretprošli put dr. računao kao biokemijsku, a izvukla sam se "za dlaku", već sam bila spremna opet za missed ab/abortus priču. Dakle, 2 blastociste - beta je 14 dpt bila 300, 16 dpt 333, onda tipa 19 dpt, hvala Bogu, 17, i nakon toga je vrlo brzo došla menga.

Ali, ako nastavi rasti mic-po-mic moraš je popratiti, jer ti se onda ovisno o slikama na UZV-u dg. može pretvorit u blighted ovum, sumnjam da će missed s ovakvim malim rastom bete. Tj. moraš je popratiti, vikki je imala i dg. vm s malom betom i ništa se tu nije moralo raditi, ali moraš je popratiti.
    Bab, sve si čula od cura.......... posebno Ine... ja tipujem ta je ovo biokemijska koja se nakratko prikvačila i već je u odlasku bez obzira na kilavo rastuću betu. Nadam se da ćeš proći bez kiretaže, a što se tiče vanmaternične, hm......... bila sam ziher da su one uvijek s velikim betama jer se plod u jajovodu dobro hrani ali je na krivom mjestu. Moja je bila preko 1000 ali evo čitam da je Vikki imala vm s niskom betom!?
    Bab, sretno i da prođeš bez bolnice, kiretaže, etc. ali bih nakon 4. biokemijske stvarno sjela doktorima i biolozima na dušu da razjasnimo zašto je to tako. Ti očito svaki puta dođeš do trudnoće ali samo biokemijske............ od 5 transfera - 4 trudnoće i to biokemijske, to je nešto što bih ja dalje istraživala i ne bi mi bilo dovoljno da kažu da trebate potrefiti pravi embriji, što ga čini u vašem slučaju pravim ili što ga možda ne čini pravim/idealnim?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

No nije li istina da su nakon biokemijske puno veće šanse za pravu trudnoću?
    Valamala, to se kaže samo nakon 1.biokemijske...

Bab, jako jako mi je žao

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, nisam skužila, od 5 transfera 4 biokemijske?! Žao mi je i slažem se, trebalo bi to malo istražiti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ironijom sudbine, meni se samoj vraća u glavu ta rečenica o biokemijskima, ja sam je potencirala (iz svoje perspektive prije trudnoće - nikad ništa). Sad se javno odričem od te rečenice - ako se biokemijske ponavljaju, a pogotovo u visokim godinama, oprez. Na tvom mjestu bih, bab, istražila što se istražit da, i vrtila dalje s promjenom terapija ili bez. Sretno!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, jako mi je žao zbog svih vas koje ste doživjele biokemijske trudnoće. Ne mogu ni zamisliti kako je to kad se razveseliš i pomisliš da si trudan i onda sve propadne. No nije li istina da su nakon biokemijske puno veće šanse za pravu trudnoću?

Evo kod mene bete uvijek negativne i uvijek postoji duboko unutra sumnja je li nešto možda nije u redu kad se i super embriji ne primaju. Vi bar znate da taj korak funkcionira, da se dogodi implantacija. Sada još samo treba pričekati onu pravu mrvicu i to će biti to!

Pričala sam s jednom curom koja je kao i ja kod dr. Reša. Ona ima problem da proizvede doista malo jajnih stanica, a ako i proizvede, ne ne oplode se baš. Npr. prošli put od 7js oplodila se svega jedna. NO! Ta jedna se primila. Nažalost nije potrajalo, ali ona sada zna da je maternica sposobna za tu implantaciju i nekako osjeća više nade za dalje.

Ma joj, teško je i jedno i drugo valjda. I te biokemijske su negdje pakao, ali i to kad ti se sve uvijek oplodi - kao meni - a opet ništa od implantacije...

Puno sreće svima nama da dođemo do tih velikih trbušćića i onda naših beba na cikama!

Ajoj ValaMala, nije to baš tako jednostavno kako se čini.. doći to trudnoće i onda prolaziti bolnice i kiretaže ili terapije citostatikom zbog vanmaternične ili vađenje jajovoda i nije uopće lakše za podnositi nego negativna beta. Evo Bab već 4. put ima biokemijsku trudnoću, nada velika i na kraju ništa (

Ti si do sada imala 2 klomifenska to jest gotovo prirodna postupka s malim brojem stanica odnosno embrija i jedan postupak u punoj stimulaciji. Kažeš da si imala super embrije? Što to uopće može značiti u novim okolnostima usljed zakona? Da su bili bez fragmentacije, nisu bile blastice.......... da je dioba bila očekivana bez zastoja i kašnjenja? Koliko ti je ukupno vraćeno embrija u ta dva recimo prirodna postupka i tom stimuliranom? 4? nažalost stvarno treba oko 10ak embrija da bi se dobio onaj 1-2 dobitna embrija, pogledaj malo ovdje:
    http://potpomognutaoplodnja.info/ind...paka&Itemid=73
    i ovdje:
    http://potpomognutaoplodnja.info/ind...paka&Itemid=73

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •