Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
Joj cure moje, koliko sam sretna toliko sam u drugu ruku i ljuta. Naime desilo se sljedeće.

Dođem ujutro na transf. i prvo otiđem do labar. da pitam kakvo je stanje. Kaže meni biolog. "dijeca su vam super, odlično se razvijaju" sva tri embrija.
Ja: super, znaći vratit ćete mi dva zbog rizika od trojki itd. A ona meni da je to nemoguće jer po ZAKONU koliko embrija se oplodi toliko moraju vratiti.
I još počne nešto mljeti da je to moguće samo u Slov. (mislila je na zamrzavanje).
Stvarno me ovakve stravi uzrujaju, prije postupka sam trebala biti upoznata s POLITIKOM BOLNICE, a ne ovako na kraju. U tom trenu sam bila i ljuta i sretna, ali na žalost bez mogućnosti vlastitog odabira.

Vjerujem da bi isto postupila i da sam znala za ovo, jer sa našom dijagnozom azosperm. ne bi se kockala. Ali da sam ljuta, jesam i zato želim da svi ovo pročitaju kako bi bili upoznati na vrijeme.

Naravno nakon transf. niti jedna cura nije ni minutu dodatno odležala, samo:možete ići, sljedeći....
4 preostale jajne stanice- nisu bile kvalitetne, a MM sperma također (do koje smo jedva došli). Naravno da ništa nije zamrznuto jer nije valjalo (koga tu oni muljaju, mene sigurne ne).

Toliko, idem na odmor u horizontalu (ipak moram dobro čuvati tri mrve)

Svima želim sve najbolje i što prije ostvarenje najveće želje. PUSA
arizona311 ovo sto ti se desilo je nasilje nad pacijentima. Prisilili su te da ucinis nesto protiv svoje volje i to pozivajuci se na zakon u kojem uopce ne pise to sto ti je receno.

Kao prvo, u zakonu nigdje ne pise da se mora vratiti onoliko embrija koliko ih ima.

I kao drugo, Clanak 9., stavak treci odredjuje da mozes povuci svoj pristanak (ako je npr. politika bolnice takva da od tebe traze pristanak na oplodnju tri jajne stanice) sve dok zametci nisu uneseni u tijelo.

Osim toga i Clanak 15., stavak drugi govori nesto bitno u vezi unosa zametaka u tijelo, na sto bi se barem lijecnici trebali pozivati, kada treba odluciti o tome koliko zametaka da se vrati.

Koliko god ovaj zakon bio ogranicavajuc, manjkav i nedorecen u njemu ipak ima dovoljno zakonskih odredbi na koje se mozemo pozvati da se ne bi doveli u situaciju poput ove koju je imala arizona311, zato je jako bitno da smo dobro informirani.

arizona311 tebi od sveg srca zelim srecu s ovim transferom i da cijeli postupak zavrsi na najbolji moguci nacin.