Stranica 11 od 73 PrviPrvi ... 9101112132161 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 3611

Tema: Odbrojavanje 2011/2

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ValaMala vrati se malo unazad i vidjet ćeš gdje sam pisala o svojoj HS. Ne dobivaš znaći klasićnu štopericu zbog hiperstimulacije. Klasična štoperica sadrži HCG i to pogoršava HS ,a decapeptyl bi mogao malo ublažiti stanje. U mom prvom IVF-u sam dobila klasičnu štopericu i HS je bila jaka...a kasnije u slijedeća dva slabija jer sam isto primila decapeptyl ... i još nešto ... samo se nemoj izbedirat sad ... nemoj da te iznenadi ako ne budeš imala transfer jer nakon decapeptyla i HS situacija baš nije idealna za transfer , pa bi bilo možda jako dobro kada bi ti smrznuli embrije, a za mjesec -dva na FET. Naime smjeli bi ih smrznuti ako ti je zdravlje ugroženo, a uz HS svakako je...

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A joj joj kiara , ali nadat ćemo se da će js biti dobro u lab-u~~~~~
    ValaMala~~~~~za lijepe js i da sve bude pod kontrolom.
    seka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    ... pa bi bilo možda jako dobro kada bi ti smrznuli embrije, a za mjesec -dva na FET. Naime smjeli bi ih smrznuti ako ti je zdravlje ugroženo, a uz HS svakako je...
    Ponovo moram ispraviti netocan navod. Zakonski NIJE regulirano pitanje zamrzavanja embrija u iznimnim slucajevima.

A to sto se to ipak radi i sto je ocito vec prihvaceno kao nesto sto je samo po sebi razumljivo, bez da bi ikada bilo crno na bijelo nekim propisom uredjeno jeste samo jedno od niza nepostivanja zakonskih odredbi. Ali kao da tko za to uopce mari...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Znam da nije regulirano ali nije izričito ni zabranjeno, a ako se već radi zašto to ne iskoristiti... Meni suu Mb prof.Vlaisavljević i biologica rekli da nakon decapeptyla umjesto štoperice organizm nikako nije spreman za transfer i da bi bila šteta uništavati embrije jer su šanse za trudnoću minimalne

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znam da sam dosadna, jer vec i sama sebi idem na zivce sa time, ali naprosto ne mogu biti tiho po tom pitanju. Jer pitanje zamrzavanja zametaka je podiglo najvise prasine, o tome se najvise govorilo, cak i vise od ogranicenja oplodnje na 3 jajne stanice.

Zato, ako kao stvarno nije izricito zabranjeno zamrzavanje zametaka, zasto se onda ne zamrzava npr. onaj 3. zametak, koji nas cesto dovodi u nemogucu situaciju da odlucujemo sta napraviti s njim (baciti ga ili riskirati viseplodnu trudnocu)?

Svi znamo da je zakon zelio sprijeciti zamrzavanje embrija. Da, izricito u zakonu nigdje ne pise "zamrzavanje embrija zabranjeno", ali postoji odredba prema kojoj klinike dobivaju dozvolu za pohranjivanje i cuvanje spolnih stanica. Ne i embrija. Ako ne mogu dobiti dozvolu za ovo drugo, to onda znaci da to ne smiju ni raditi. Tako nekako smo bili zakljucili, nismo li?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

aurora,slažem se...ja sam imala 3 blastice,kad sam išla na transfer rekli su mi da mi mogu vratit 1 zbog godina,s njima se natezala i na kraju mi vratili 2-uz napomenu po želji pancijenta a ja pitam šta ćemo s ovim 3 a oni onako-bacit ćemo!!! koliko muke da dođeš do toga da ne kraju bace

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dr me danas zvao da je transfer u subotu cetvrti dan nakon punkcije znaci, nista nije htio reci jesu se obje oplodile ili jedna.... u kakvom stadiju bi trebao biti zametak 4.ti dan? mislim da bi ako je sve ok trebao biti u stadiju morule?jesam u pravu? joj nekako mi se vec sada ruke tresu od straha...
    inace mi je transfer dosad bio i na drugi dan i na treci i na peti pa da popunimo i ovaj cetvrti!!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Neka transfer 4. dan bude dobitni

(mislim da 4. dan jesu morule)

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da nije žalosno bilo bi smješno, ovamo su zakonom željeli izbjeć zamrzavanje embrija a u kikinu slučaju ga legalno bace?! Jel ovo j... lud zbunjenog? Koji apsurdi.
    ja sam preglupa za shvatit ovo "uvođenje reda u medicinski potpomognutu oplodnju"

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da uvođenje reda-ali po mojem iskustvu mogli bi uvesti malo reda i u med.sestre-sad kad sam se sjetila svog bačenog embrija uz to ide i ova priča-dok sam se s njima natezala oko transfera i kad smo odlučili za dva,med.sestra koja je bila uz menem iskristila je priliku da mi da mao potpore ovim riječima-ja ne razumjem zašto se vi cure toliko mučite oko tog djeteta,ja doma imam jedno dijete i to da se nije dogodilo ne bi ni imala,to ti je samo briga,daj ovo daj ono,taman se raspričala ali je ušao dr. pa je morala stat-ali točno tim riječima! evo morala sam vam ispričati jer me to toliko pogodilo da i sad se počnem sva trest

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Žalosno je kiki30 da onda u takvom stanju treba ići na transfer, naprave ti nervozu kad trebaš najviše mira.

aslan, mislim da dobro govoriš, jednom sam i ja imala et 4-ti dan i sad ne mogu vjerovati da sam zaboravila kako je tada zametak izgledao, mislim stadij skoro pa morula...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam u HS, hvala bogu i nadam se da neću do toga ni doći. Mislim da je dr. dobro iskontrolirao situaciju cetrotidima i smanjenom dozom gonala u drugom dijelu stimulacije. Decapeptyl si pikamo i 3 dana nakon transfera i mislim da on nema nikakav negativan učinak na ostvarivanje trudnoće. Što se tiče hiperstimulacije i vraćanja embrija ako je ona jaka, to se definitivno slažem da smanjuje šanse..

A u vezi zamrzavanja, grozim se koja je farsa cijela ova mpo priča postala. Ovo se može, ono ne može, na jednoj klinici rade ovako, na drugoj onako... ma joj, samo se naljutim... Nadam se da neću morat razmišljati o tome i da ćemo doći do transfera.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

... i opet ponavljam da je decapeptyl supresija, a znamo čemu služi supresija...

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam bila uvjerena da Decapeptyl daju nakon transfera radi suzbijanja HS ali onda sam ga dobila i u nestimuliranom postupku.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Decapeptyl sadrži triptorelin, koji je sintetski analog prirodnog gonadotropin otpuštajućeg hormona (GnRH). GnRH regulira otpuštanje gonadotropina (spolni hormoni: LH i folikul stimulirajući hormon (FSH)). Decapeptyl blokira djelovanje GnRH, čime se smanjuje razina LH i FSH. Na taj način se sprečava prerana ovulacija.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma Vala HS uglavnom dobivaju cure sa PCOS; iznimno rijetko one koje to nemaju... mislim da se u tvom slučaju više digla panika, nego što je bilo realne šanse za to... sretno!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a imaš PCOS; sorry tek sad vidim...

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Decapeptyl sadrži triptorelin, koji je sintetski analog prirodnog gonadotropin otpuštajućeg hormona (GnRH). GnRH regulira otpuštanje gonadotropina (spolni hormoni: LH i folikul stimulirajući hormon (FSH)). Decapeptyl blokira djelovanje GnRH, čime se smanjuje razina LH i FSH. Na taj način se sprečava prerana ovulacija.
    To sve stoji, farmakološka kastracija. Ali primjena nakon transfera u prirodnom ciklusu?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ksena
    to su slatki trudnički previdi...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naši su se dečki i cure fino zabavljali ove dane u labu pa su se i spojili! Sutra idemo po naše bebice!!!
    Kao što piše u mom potpisu My little baby/s, come to mamma!

Posljednje uređivanje od Snekica : 25.03.2011. at 11:33

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sneki ovo je tvoje proljeće draga!!!!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pet puta hura za uspjesan spoj Sneki!!!

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Veliki pozdrav i mnogo sreće svima,
    evo me po prvi puta na ovom odbrojavanju, iako imam više neuspjelih pokušaja iza sebe, što se vidi.
    Želim samo da me stavite na odbrojavanje budući sam dobila protokol u Mb za 5.mjesec i sada ću vjerovatno biti češći sudionik i redovna družica ovog foruma

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Snekica jako sm sretna zbog tebe!!!
    Ostalim curama također želim puno sreće!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moje jajčeko odustalo od daljnje borbe,ali zato ja ne odustajem
    i u utorak sam opet na dogovoru za dalje...

sneki,nemaš pojma kako mi je drago...

svima za sve što vam treba...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A Kiara, bemu miša! Stvarno mi je žao! Ajmo fino sad sve snage uprijeti tebe i za 05/2011! Drago mi je da si opet online!

Cure, zakon ste! Šta bih ja bez vas?!
    Posljednje uređivanje od Snekica : 25.03.2011. at 13:58

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kiara ajme baš mi je žao. Nadam se da ćete sad naći dobitnu kombinaciju!
    Snekica sretno ~~~~~!
    Gala1979 meni je jednom dr. L. rekao da Decapeptyl nakon ET povećava kvalitetu embrija, nije mi to ni tada zvučalo logično ali tako je pokazalo nekakvo istraživanje... I ja sam ga dobila nakon ET a nikakve šanse za HS nije bilo, dapače, znači, nije (samo) zbog sprečavanja HS.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

snekice sretno, neka poskakujemo zbog beta za 14 dana
    kiara

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

kiara
    snekice, čekamo jednu lijepu trocifrenu betu

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    To sve stoji, farmakološka kastracija. Ali primjena nakon transfera u prirodnom ciklusu?
    Mislim da sam negdje pročitala da se Decapeptyl nekad daje na dan transfera ili nakon transfera jer se vjeruje da pospješuje implantaciju i uspješnost postupka.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Snekice, baš mi je drago da je tulum uspio! Sretno!!!

Kiara, stvarno mi je žao!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kiara, žao mi je, sretno za dalje hrabrice!

Mene sutra čeka punkcija, mislite na mene curke! Nadam se da će biti j.s. i trudit ću se biti hrabra na punkciji... Pusa svima!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala, drž` se hrabro!!! I sretno!!!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

valamala ,sretno i budi jaka!
    sve za bebicu

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Prošla i druga folikul.
    Situacija sljedeća, 8dc (nakon 3*3 gonala + 3*2 gonala, uz decapept.) folik. 12,13,14mm i nekoliko sitnih. Sutra sam ponovno na uzv, punkcija moguća u utorak. Vjerujem da još ima dosta vremena da se ostali folik. probude i narastu, ali mi se ipak činilo da će ih biti nešto više ili je to za 8dc u redu. Kaj vi mislite.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kiara a hebemu

valamala ~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno na punkciji
    svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    i jos ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kiara:love2
    ValaMala- sretno sutra i drži se!
    ja sam u nedjelju na punkciji i pomalo me lovi trema ali sve ćemo preživit -samo da uspije zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kiara

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Valamala i miba puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uspješnu punkciju!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Naši su se dečki i cure fino zabavljali ove dane u labu pa su se i spojili! Sutra idemo po naše bebice!!!
    Kao što piše u mom potpisu My little baby/s, come to mamma!

Draga sve znaš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

milion ~~~~~~~~~~~~~~ šaljem našoj dragoj snekici da se male mrvice lijepo smjeste kod mamice i ostanu s mamom narednih 9 mjeseci. Sretno draga moja.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Snekice, za dobitan transfer ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Punkcija u utorak, dr. zadovoljan, a ja još više

valamala~~~~~~za današnju punkciju, milba također~~~~~
    snekica za transfer~~~~~~

Svima ostalima ~~~~~

Kako je danas prekrasan dan, sve je odmah lakše.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hej curke, evo mene s punkcije. Ne mogu ublažiti, bila je doista prestrašna, takva bol, ne mogu to ni opisati. Osobito kada je punktirao one manje folikule koje teško pikne jer su mali, a opna je deblja, pa mora nekoliko puta gurati, pikati, mislila sam da ću umrijeti na tom stolu. No dr. je tako brz i nježan, a sestra je pravi anđeo s neba, pa kad tako nešto već moram odraditi bez anestezije, nema boljih ljudi da budu uz mene kroz to...

Jako sam sretna jer smo dobili 7 js i oplodit ćemo 3. Ostale zamrzavamo ako budu ok, a dr je rekao da je u zadnje vrijeme imao 2 trudnoće iz zamrznutih, tako da ima ipak neka (znam, fakat mala) šansa. Jako sam zahvalna što sam dobila te jajne stanice na doista slaboj stimulaciji - primila sam svega 12 gonala. Tamo je bilo cura koje su primile po 40, a jedna koja je jadna u predmenopauzi (a 78. godište!) čak 70 i dobila svega 2-3 folikula, 2 stanice...

Puno vam hvala na podršci, evo me konačno doma i u horizontali, još me dosta boli, ali je sreća puno veća...

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

snekica ~~~~~~ za uspješan transfer tvojih bebica i da za 14 dana skačemo od sreće zbog ogromne bete! Mi ćemo skakati... ti odmarati, naravno

kiara ~~~~~ za brzi nastavak!

VelaMala žao mi je što te boljelo, ali nadam se da će ti se isplatiti i da će se JS oploditi i mrvica/ce čvrsto primiti za svoju mamicu idućih 9 mjeseci! Odmaraj i držim fige za dalje!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo i ja u horizontali nakon jutrosnjeg transfera, vratili dvije mrvice- dr rekao jedan dobar a drugi los. danas i sutra odlezat pa u pon na poso ovaj put sam odlucila ponasati se kao da se nista ne dogadja-nema bolovanja, mjerenja temperature i testova.cekamo betu, i to je to. jedino bih zamolila te svoje mrvice da se prime jako za mene i da me vise ne zezaju!

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure Snekica javlja da je danas obavljen transfer jedne 5-stanične mrve kojoj se mama jako veseli i sad moli da vibrate da mala mrva ostane kod nje narednih 9mj!!!

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure molim pomoć! Da li ko zna kako i kada se uzima decapeptil nakon transfera, da li jedan odjednom ili u tri puta i kada? Uglavnom, ako ima ko da ima iskustva sa tim molim da pomogne.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi na VV decapeptyl uzimamo tri dana nakon transfera, cijelu onu ampulu. Izvadiš iz frižidera pola sata prije pikanja i može u trbuh, kao i gonali i ostalo. Ali nije li ti doktor sve objasnio?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •