Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3611

Tema: Odbrojavanje 2011/2

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da mnoge spominju kao primjer Ginger; ako se ne varam, njezine bete su bile niske ali su se itekako duplale (jel tako, Ginger?), sto je velika razlika.
    Da, njene su se duplale, iako su bile niske. Sildadine su se loše duplale, uvijek malo manje od duplo... i nije dobro završilo, iako je navodno bilo i OK trudnoća i s tako malo poduplanim betama (tipa doktor je vidio i OK trudnoća s takvim betama, rijetko, ali je vidio). U podlozi ranim spontanima, ako dobro shvaćam, najčešće su nekakve krom. nepravilnosti ploda koje su relativno česte i u populaciji koja nije MPO populacija.

Iskreno, mislim da dr-ovi tu nemaju što baš za reći jer će odčekati kraj trudnoće, nema se što drugo napraviti osim eventualno reći stani s terapijom... ali to je nekako rjeđa reakcija, a i unatoč tome stvar zna trajati... meni je od stajanja s terapijom do prestanka kucaja srca prošlo mislim skoro pa 3-4 tjedna, cijelo vrijeme sam obilno krvarila i, poslije sam shvatila, to nije toliko uobičajeno, kod rikikiki je pak to išlo ultra brzo. Opet, shvatila sam da me nitko neće uputit na prekid trudnoće u tom slučaju, nego je paradigma da se čeka.

Bab, držim palčeve... da ne bude slučaj kao kod mene! Istini za volju, čula sam i za trudnoće di beta u početku nije bila u redu, pa je ispalo da je sve OK, to su ovako više priče izvan foruma, tj. nisam znala što je to točno značilo "nije u redu".

A propos grižnje savjesti da se prerano stalo s terapijom... ne znam... ja se uvijek mislim da ne može utrogestan ispravit nepravilne kromosome, ali može produljit neznatno cijelu stvar (jer evo, ja nisam niti bez njega prokrvarila naglo, nego se to tipa menga-like krvarenje nastavilo tjednima, a plod je ustrajao i na endometrij sav u hematomima)... on je tu onako... helping hand zato jer je kod punkcije oštećeno žuto tijelo, tj. njegovo je djelovanje vrlo ograničeno, a sve je ipak zapisano u plodu, vezano za ta prva trimestra trudnoće - plod diktira što će i kako će biti, a to se još prije transfera ne može točno vidjeti kakav je koji plod...

Ako sam dobro skužila, paradigma bolnica u takvim slučajevima se razlikuje. Paradigma SD-a je dati uputu trudnici da sve hoda i radi normalno, u nadi da će doći do spontanog čišćenja, paradigma Petrove je poleći trudnicu, i to je eventualno bitno znati.

Aurora*, sretno!!!!

AB, sretno!!!

Svima sretno!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.04.2011. at 22:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •