Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Komisija za priznavanje invalidnosti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Komisija za priznavanje invalidnosti

Ima li netko iskustva s tim?
    Nakon 6 mj rehabilitacije u toplicama (max koliko hzzo odobrava po dijagnozi) ja još ne mogu samostalno hodati, krećem se po stanu s hodalicom, i ne funkcionira mi dobro desna šaka. Nakon što napravim kontrolni EMNG da se vidi koliko su još živci oštećeni, tražit ću od doktorice opće prakse da me pošalje na komisiju. Ne želim ići u mirovinu, nego raditi (trenutno sam nezaposlena, na porodiljnom)
    Zanima me kakva je uobičajena procedura, moram li nekud ići osobno, i koja prava imam kao invalid. Znam da mogu dobiti naljepnicu za auto, ali sam čula i da se manje plaćaju neke režije.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako tijekom jedne godine zaradiš manje od 10.800,00 kn, onda te muž može koristiti kao poreznu olakšicu. Kad ti priznaju invalidnost, ta olakšica raste. Detalje, nažalost, ne znam, ali nadam se da će se javiti netko tko zna više o tome.

Ako ostaneš bez primanja (u onaj prosjek se računa porodiljska naknada), tm te može prijaviti na poreznu karticu i olakšicu može koristiti na mjesečnoj bazi. Dakle, ne morate čekati veljaču da predate zahtjev za povrat poreza.

Također, ako netko od tvojih roditelja, a mislim i od njegovih, zarađuje više od tvog muža, oni te mogu koristiti kao poreznu olakšicu pa ti mogu isplatiti tu razliku u plaći. Vidite kako vam se najviše isplati. Naglašavam da je to sve legalno!

Drži se i sretno!
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 06.03.2011. at 17:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •