Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: premali trbuh - što bi to moglo značiti?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno premali trbuh - što bi to moglo značiti?

Prijateljica je trudna 6,5 mjeseci, danas je bila na pregledu i doktor joj je rekao da joj je trbuh premali. kao ok je kad stoji, ali kad legne onda joj skroz upadne .. prije mjesec dana je bila na UZV i bilo je sve u redu.. sad ju je doktor naručio na UZV u srijedu da vidi jel sve ok s bebom.. Sad je jako zabrinuta a i ja sam.. nisam mogla izdržati pa moram pitati vas..

Ima li razloga za brigu?? što se moglo dogoditi u ovih mjesec dana?

Ja se nadam da nije ništa, da je jednostavno manja beba.. i ja sam imala mali trbuh ali uoće nisam na to obraćala pažnju jer je uzv uvijek bio ok..

utješite nju preko mene

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne znam, doktori će nekog stvarno koštati života...

Meni je stomak bio mali u obe trudnoće i nisam imala nikakve probleme. Samo smešne situacije - u 8. mesecu t dođe mi jedna stranka i pita šta ste rodili sina ili ćerkicu...
    skoro cela zgrada nije znala da sam trudna drugi put, bilo je i malo neprijatnih pitanja - a jel beba vaša?

Ne bih sad nešto da lupim, ali mislim da nema razloga za brigu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U redu je kad stoji, ali kad legne sasvim joj upadne?

Znam da vama nije do zezanja, i ja se u opće ne zezam, ja bih odmah pobjegla drugom ginekologu. To je sve što mogu reći na ovakav komentar i "dijagnozu"

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja isto ne znam šta bih rekla na takav komentar, u šoku sam, nisam znala kaj bi joj rekla.. normalno je da je manji kad legne..

sad je ona u panici, jer joj je rekao da hitno na uzv da nije dijete stalo u razvoju.. u prvoj trudnoći je bilo problema s bebom pa ju je sad strah, ne znam kako će izdržat do srijede..

Trbuh joj je manji, ali bio joj je i prvi put, i to ne mora značiti da s bebom nešto nije u redu. ili?

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Neka ode privatno na UZV ako je već imala nekih problema, danas je petak, izludeće do srede.

A inače ona oseća bebu uobičajeno?

To je već velika trudnoća, mislim da bi ona morala fizički se osećati loše, da je nešto loše počelo da se dešava?
    Još jednom se ograđujem, ja sam svoje znanje o trudnoćama pokupila usput, stvarno nisam nikakav stručnjak.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kad je vec bubnuo takvu glupost, mogao je odmah obavit uzv da je umiri. htjela sam ti napisat nek uzme metar i izmjeri udaljenost fundus-simfiza, ali vidim da je točnost 30-85% pa da se ne bi još više uplašila...
    i ja sam bila zabrinuta u drugoj trudnoći kad sam u 2 mj. dobila pola kg, a sve je bilo ok...pa nismo svi isti.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    kad je vec bubnuo takvu glupost, mogao je odmah obavit uzv da je umiri. htjela sam ti napisat nek uzme metar i izmjeri udaljenost fundus-simfiza, ali vidim da je točnost 30-85% pa da se ne bi još više uplašila...
    i ja sam bila zabrinuta u drugoj trudnoći kad sam u 2 mj. dobila pola kg, a sve je bilo ok...pa nismo svi isti.
    upravo to sam joj i ja rekla, ako je tako zabrinut mogao je odmah napravit uzv, ili ju oslat na hitni uzv dole u podrumu, u petrovoj vodi trudnoću.. da, u zadnjih mjesec dana je dobila pola kile, po doktoru je to premalo..

ona se osjeća dobro, nisam ju pitala jel osjeti bebu kao i inače jer sam bila zatečena pričom.. ali ustvari zadnji put kad smo se vidjele rekla je da je mala jako živa..

što je najgore, barem koliko ja znam, to jedan od boljih doktora.. bolje da je šutio i naručio ju na uzv, a ne ovako.. znam da bi ja poludila i sigurna sam da je sva uplašena jer je puno toga prošla s prvim djetetom itrudnoćom..

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kada je meni to isto dr. rekao radilo se o zastoju u razvoju...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kada je meni to isto dr. rekao radilo se o zastoju u razvoju...
    to je i njoj rekao.. ali, zar se to ne kaže na uzv a ne ovako?jer ne mora ništa biti, a brinut će se..

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a vidis, mom dr. je ta kilaza bila skroz ok. vjerujem da se nije odmah snasla, ali trebala je trazit objasnjenje. pitaj ju za bebine pokrete, pa ju s time malo utjesi. do srijede.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    to je i njoj rekao.. ali, zar se to ne kaže na uzv a ne ovako?jer ne mora ništa biti, a brinut će se..
    Ne mora biti ništa, ali...pacijent ima pravo na informaciju.
    Da nešto krene naopako svi bi rekli: doktor je znao zašto nikome nije rekao???

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mora biti ništa, ali...pacijent ima pravo na informaciju.
    Da nešto krene naopako svi bi rekli: doktor je znao zašto nikome nije rekao???
    Ma da, jasno mi je to.. ja bih prva htjela znati ako nešto nije u redu.. ali mi se čini da je malo neodgovorno postupio.. kažem, ili je mogao pričekat uzv za par dana ili ju poslat hitno na uzv u bolnici ako misli da nešto nije u redu, ionako bila je u trudničkoj ambulanti na pregledu.. Reao joj je da ode privatno ..

Snješka, jel bilo sve ok?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Snješka, jel bilo sve ok?
    Nije

ali kod tvoje frendice će biti, najčešće je riječ o lažnoj uzbuni

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Žao mi je

Nadam se stvarno da se radi o lažnoj uzbuni..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam u obje trudnoće imala manji trbuh od očekivanog, oba puta sve bilo ok, čak ni bebe nisu bile male (3250 i 3540).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

klaudija , postoji metoda mjerenja trbuha , tj . mjerenje visine fundusa. Tijekom trudnoće ginekolog može mjeriti visinu fundusa (gornji rub maternice). Ona se mjeri od pubične kosti do vrha maternice. Visina fundusa služi kao pokazatelj gestacijske dobi, odgovara tjednima trudnoće.
    Dakle, to nije nikakvo nagađanje nego pretaga koja se prije tako česte upotrebe uzv-a redovito radila svim trudnicama, te su se onda trudnice upućivale na uzv ako je postojala potreba za tim.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Klaudija, i ja sam prosla strah od premalog stomka. Mjerila sam visinu fundusa, mislim da ona do 32.tj odgovara tjednima, kasnije ne.
    Uglavnom, meni je sve te mjere bile manje i samo sam se isprepadala.
    Tim vise sto mi je i ginekolog napisao uputnicu za bolnicu s dijagnozom iugr (zastoj u rastu bebe) jer beba ima premali opseg stomka (AC).
    Toliko su me isprepadali da sam morala potrazit drugo misljenje.
    Na kraju je ispalo da mi je beba super, malko mrsaviji. Rano se spustio glavom duboko u zdjelicu pa je i moj stomak bio manji. Rodio se normalan s 3150 gr.
    Nadam se da ce i s tvojom prijom sve biti ok

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja sam imala ih problema, isto mi je trbuh bio premali, na ultrazvuku su mi ustanovili nedostatak plodne vode i to već rubni i zadnjih 2 mjeseca trudnoće smo i muž i ja proživjeli u strašnom strahu jer su nas plašili s raznim ishodima, malo sam bila u bolnici, malo doma, stalno na pregledima
    na kraju smo dobili zdravu curicu

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda je jednostavno takve građe.

Mene je apotekarka 20dana prije poroda pitala zašto tako rano kupujem stvari za bebu, misleći da sam trudna 5mjeseci.

Vjerujem da je sve u redu i držim fige da tako i bude.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    klaudija , postoji metoda mjerenja trbuha , tj . mjerenje visine fundusa. Tijekom trudnoće ginekolog može mjeriti visinu fundusa (gornji rub maternice). Ona se mjeri od pubične kosti do vrha maternice. Visina fundusa služi kao pokazatelj gestacijske dobi, odgovara tjednima trudnoće.
    Dakle, to nije nikakvo nagađanje nego pretaga koja se prije tako česte upotrebe uzv-a redovito radila svim trudnicama, te su se onda trudnice upućivale na uzv ako je postojala potreba za tim.
    Znam dobro za tu metodu, dva puta sam bila trudna i iz svoje druge trudnoće mogu reći da nije potpuno sigurna jer su mi u nekoliko dana u 3 pregleda, 3 puta drugačije izmjerili.. jedan dan 37 cm, dva dana kasnije 33 cm, dva dana kasnije 36 cm..

Znam da je svašta moguće, ali jednostavno mi se čini da je malo neozbiljno reći: trbuh vam je premali, možda je zastoj u razvoju, dođite na uzv za 5 dana.. 5 dana je cijela viječnost jednoj ženi kojoj je prva trudnoća bila jako teška i rizična, a taj isti doktor ju je vodio..

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo da javim, bebica je super, dobro se razvija, ima dovoljno plodne vode, sve je na svom mjestu
    Što se fundusa tiče, on je za 25 tjedana trudnoće, a ona je u 30-om tjednu..

sad joj je naravno puno lakše !!

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drago mi je da je sve u redu (i da sam bila u pravu),

pozdrav prijateljici

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i meni je nekidan dr. rekao da mi je trbuh premali i odmah me je stavio na uzv, koji je pokazao da je sve ok hvala Bogu.
    Ja sam visoka i debljam se od glave do pete, tako da taj trbuh nije uočljiv. Sad sam 30 tjedana. Svi mi komentiraju kak mi je mal trbuh.
    Takav je bio i u prošloj T.
    Tak da vjerujem da je sve ok...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod mene je bilo obrnuto.
    Trbuh naizgled ogroman, a bebice na UZV sitne, plodne vode ok ili manje.
    U 27, 28 tjednu su svi koji me prvi put vide (pod svi mislim ginekolozi, babice,...tj ljudi koji svakodnevno viđaju trudnice) mislili da sam u terminu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •